Juhlakauden lahjaopas – Ekologiset lahjat

14.11.2022 | PUR toimitus

Joulu on mitä parasta kotona tunnelmoinnin, kiitollisuuden ja välittämisen osoituksen aikaa – vietimme sitten joulua yhdessä tai erikseen. Kokosimme parhaimmat joululahjavinkkimme jokaiselle, muun muassa herkuttelijoita, äitejä, opiskelijoita sekä mindfulnessin harjoittajia silmällä pitäen. Jos siis vielä pohdiskelet joululahjoja lähimmäisille, laita nämä ideat korvan taakse!

ihanat tuoksukynttilät

Tuoksuvia lahjoja kotiin

 • Aisteja hellivät tuoksut ovat monelle tärkeässä roolissa koti-iltoja viettäessä. Tuoksukynttilöillä saat ihanaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Mulieres kynttilät ovat edullisia, tyylikkäitä, ekologisia ja myrkyttömiä. Valitse ihanan jouluinen piparkakun tuoksu, virkistävä metsän tuoksu tai täysin tuoksuton kynttilä tuoksuherkille.
   • Feel Good Storiesin kristallikynttilät eivät ole ihan tavallisia kynttilöitä! Ne on luotu antamaan sinulle korkean värähtelyn parantavaa energiaa mielialan kohottamiseksi – joka päivä. Kynttilöiden sisältämät kristallit ovat aitoja, luonnollisia ja eettisesti hankittuja. Luonnolliset tuoksut tulevat aidoista eteerisistä öljyistä.
   • Scenteredin lahjapakkaukset sisältävät luonnonvahoista valmistetun tuoksukynttilän ja tuoksupuikon. Voit valita lahjansaajalle sopivan vaihtoehdon: sitruksinen ja mieltä kohottava Be Happy ja rentouttava Sleep Well. Scenteredin kynttilöitä voi ostaa myös yksittäin.
    lahja meditoijalle

    Lahjoja mindfulnessin harjoittajalle

    • Voisiko läheisesi ilahtua paketista, johon on kätketty aarteita henkisen hyvinvoinnin tueksi? The Owl & The Apothecaryn maagiset rituaalisetit ovat ihana lahjaidea pimeiden iltojen rituaaleihin. Kiviä ja kristalleja voi käyttää niin meditaation tukena, mukana taskussa onnea tuomassa tai kauniina sisustuselementtinä kotona. Kurkkaa täältä lisää kivien käyttötapoja arjessa ja sujauta vaikka pieni muistilista pakettiin mukaan!
      • Suosittu The Five Minute Journal kiitollisuuspäiväkirja on noussut monen toivomuslistalle – eikä mikään ihme, sillä se on tutkitusti toimiva tapa lisätä kiitollisuutta elämään.
        • Affirmaatiokorteilla voit lisätä tietoisuutta, positiivisuutta ja hyväksyntää itseä kohtaan.
        joululahjaideat herkuttelijalle

        Joululahja herkuttelijalle

        • Herkkulahja ei voi mennä pieleen! Terveydestään huolehtiva herkuttelija voi nautiskella ayurvedistä Chyawanprashia. Tämä vitamiini- ja antioksidanttirikas herkkuhillo sopii erinomaisesti päivittäiseen käyttöön terveyden tueksi ja maistuu perheen pienimmillekin.
          • Maineikas Manuka-hunaja on täydellinen herkku terveystietoisen pukinkonttiin. Manuka on monikäyttöinen tuote, sitä voi käyttää sellaisenaan, ihonhoidossa, laadukkaan unen ja suoliston tukena ja monella muulla tapaa.
          joululahjat hemmotteluun

          Ihana hemmottelulahja

          • Joulun aika ja pimenevät illat houkuttelevat rentouttaviin hemmotteluhetkiin. Mikä olisikaan parempaa, kuin kannustaa lahjansaajaa ottamaan aikaa itselleen antamalla lahjaksi vaikkapa Gua Sha -kasvojenhierontaväline ja ihoa hellivä Bybi Booster? Minimalistinen hemmottelija ilahtuu taatusti myös monikäyttöisestä Luonkos-metsäkakusta, jossa on hyödynnetty Reconnecting Nature™ -mikrobiuutetta ja edistää luontoyhteyttä.
            • Voit myös koota ihanan lahjasetin Made By Zen diffuuserista ja eteerisistä öljyistä. Vartalon hemmotteluun suosittelemme Per Purrin kuivaharjaa. “Universumin täydellisin harja vartalon kuivaharjaukseen” ylisti Katja Kokko taannoisessa blogipostauksessaan, eikä syyttä! Tämä tyylikäs kuivaharja korjaa ihoa luonnollisesti jättäen sen pehmeämmäksi ja hehkuvammaksi. Jatkuva käyttö parantaa verenkiertoa ja auttaa torjumaan selluliittia.
              • Kulttimaineen saavuttaneet ja palkitut Moi Forest Metsäpölyvoiteet kauniissa metsänvihreässä lahjapakkauksessa on ihana hemmottelu lahja ystävälle tai itselle.
              kotimaisia lahjaideoita

              Kotimaiset lahjavaihtoehdot

              • Kotimainen Luonkos toi ensimmäisenä markkinoille kaksi metsäpölyuutetta sisältävää ihonhoitotuotetta. Luonkosin kaikki tuotteet on pakattu zero waste -periaatteen mukaisesti. Sarjan palatuotteet ovat erittäin riittoisia, herkullisen tuoksuisia ja ihoa helliviä.
              • Arctic Warriors geelishotit ovat hauskoja lisukkeita lahjaan kuin lahjaan. Rohkeimmille ja terveystietoisille voi ostaa samantien isommankin pullon. MAHTI eliksiiri on herkullinen ja vitamiinirikas superfood, joka sisältää vastustamattomia yrttejä.
              • KIDE-puutereiden vaahterapuiset pakkaukset saavat takuulla lahjansaajassa aikaan ihastuneita huokauksia. KIDE-meikkien sisältö on niin ikään pelkkää priimaa – kotimaisten puutereiden, aurinkopuutereiden ja poskipunien raaka-aineluettelosta löydät muun muassa e-vitamiinia sekä trendikästä hyaluronihappoa ja svalaania.
              käytännöllinen joululahjaidea

              Käytännölliset lahjaideat

              • Viime vuonna markkinoille saapui innovatiivinen siivoussarja Probiotic Craft, jonka tuotteiden ytimessä ovat probiootit. Hellävaraiset, luonnollisista ainesosista valmistetut puhdistusaineet ylläpitävät kodin tervettä bakteeritasapainoa. Erityisesti herkälle iholle kehitetyt tuotteet ovat ovat tuoksuttomia, mutta niihin voi lisätä mieleisensä tuoksun käyttämällä mitä tahansa eteeristä öljyä, tai sarjan omia tuoksutippoja. Kauniisti pakatuista siivoustuotteista saakin käytännöllisen lahjan ostamalla niiden kaveriksi mieluisan tuoksun.
              • AYA&IDA termospullot ja kupit pitävät juomat kylmänä jopa vuorokauden ja lämpimänä 12 tuntia. Sarjaan kuuluu myös termosastia, jossa ruoka kulkee kätevästi mukana työpaikalle tai vaikkapa telttaretkelle.  AYA&IDA yhdistää muotoilun, toimivuuden ja tyylikkyyden tarkoituksenaan keventää maapalloa liiallisesta muovijätteestä.
              lahjaideat opiskelijalle

              Nämä lahjat tuovat lisäboostia opiskelijan arkeen

              • Trendikäs Lion’s Mane sopii mainiosti lahjaksi opiskelijalle. Lisäboostia opiskeluihin voi tarjota myös Living Nutritionin Stress & Cognitive sarja. Tuotteet koostuvat seitsemästä älyravinteista ja adaptogeeneistä, jotka on valittu optimoimaan kognitiivista suorituskykyä tukemalla muistiin painamista ja keskittymiskykyä.
                • Productivity Planner auttaa keskittymään, priorisoimaan projektit ja saavuttamaan järjestelmällisyyden jolla asiat saa vietyä kunnialla loppuun. Se on yksinkertainen ja hauska tapa kirjata ylös tavoitteet ja seurata niiden toteutumista.
                  • Käytännöllinen lahjaidea opiskelijalle on myös kaunis Flaska-vesipullo ja Sol kestomuki tai pullo. Lasinen Sol-muki on erinomainen vaihtoehto kertakäyttöisille take-away mukeille. Sol-muki on hyvä valinta ympäristölle ja omalle terveydelle, sillä mukin kansi ja lasi ovat elintarvikelaatuisia ja BPA-vapaita, eli niistä ei liukene myrkyllisiä aineita.
                  joululahja lukutoukalle

                  Kova lahjapaketti kirjojen ystävälle

                  • Jos läheisesi nauttii lukemisesta, niin suosittelemme lämpimästi Karita Tykän uutuuskirjaa Hyvä elämä – Ravintoa keholle ja mielelle. Kaunis kirja tarjoilee nimensä mukaisesti ravintoa, ajatuksia, tietoa ja reseptejä keholle ja mielelle – kokonaisuudelle, joka olemme.
                    • Toinen kiinnostava kirja on PURin blogissakin kirjoittavan Maria Varonin teos Elävä iho. Kirja on syväluotaava katsaus luonnonkosmetiikan ja ihonhoidon maailmaan.
                      • Ihastuttavan Pohjoista Ayurvedaa -kirjan kansi puolestaan huokuu jouluista tunnelmaa. Kirja on loistava valinta jokaiselle ayurvedasta kiinnostuneelle. Kirjassa on huomioitu Suomen luonnon ja vuodenaikojen erityispiirteet ja sen helpoilla ohjeilla oppii lempeän ja luonnollisen tavan elää.
                      lahjaideat äidille

                      Lahjaideoita tuoreille äideille

                      • Tässäpä aineeton joululahjavinkki sinulle, mikäli lähipiirissäsi on tuore äiti: Hyvinvoiva äiti -verkkovalmennus. Kurssi tarjoaa pienten lasten äideille kattavasti käytönnönläheistä tietoa ravitsemuksesta, imetyksestä, liikunnan aloittamisesta, seksuaalisuudesta sekä ajatuksia parisuhteen merkityksestä ja sen ylläpitämisestä pienlapsiperheen arjen keskellä. Kirjallinen materiaali on saatavilla myös kuunneltavassa muodossa, joten kurssin materiaaliin tutustuminen käy helposti esimerkiksi vaunulenkillä.
                      • Verkkovalmennuksen kylkeen sopii kaunis Äitivuosi -kirja, joka sisältää monipuolista tietoa äidin ja vauvan ravitsemuksesta sekä unesta, raskaudesta ja synnytyksestä toipumisesta, ihmissuhteista uudessa elämäntilanteessa, hormonien aiheuttamista mielialamyrskyistä ja vanhemmuuden intuition vahvistamisesta.
                      • Parfyymi on joululahjojen klassikko. Elixirs-tuoksu on valloittava kokonaisvaltainen tuoksuelämys, ilman synteettisiä ainesosia. Luonnollisissa tuoksuyhdistelmissä on mukana Bachin kukkauutteita, eli ne hellivät aistien lisäksi myös lahjansaajan mieltä.

                      Psst! Tilaa joululahjat viimeistään 18.12., jotta ne ehtivät aatoksi perille. Pikkupaketit postilaatikkoon kannattaa tilata jo 14.12. mennessä, sillä niiden matka kestää pidempään.