Juhlakauden lahjaopas – Ekologiset lahjat

28.11.2023 | PUR toimitus

Joulu on mitä parasta kotona tunnelmoinnin, kiitollisuuden ja välittämisen osoituksen aikaa – vietimme sitten joulua yhdessä tai erikseen. Kokosimme parhaimmat joululahjavinkkimme jokaiselle, muun muassa herkuttelijoita, äitejä, opiskelijoita sekä mindfulnessin harjoittajia silmällä pitäen. Jos siis vielä pohdiskelet joululahjoja lähimmäisille, laita nämä ideat korvan taakse! Katso tästä kaikki lahjaideat.

Juhlakauden ekologinen lahjaopas

ihanat tuoksukynttilät

Luonnollisia tuoksukynttilöitä kylmien talvi-iltojen iloksi

Tuoksuvia lahjoja kotiin

 • Aisteja hellivät tuoksut ovat monelle tärkeässä roolissa koti-iltoja viettäessä. Tuoksukynttilöillä saat ihanaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin. Candle Light Story soijavahakynttilät ovat tyylikkäitä, ekologisia ja myrkyttömiä. Tuoksuvaihtoehtoja on useita, sekä täysin tuoksuton kynttilä tuoksuherkille.
   • Feel Good Storiesin kristallikynttilät eivät ole ihan tavallisia kynttilöitä! Ne on luotu antamaan sinulle korkean värähtelyn parantavaa energiaa mielialan kohottamiseksi – joka päivä. Kynttilöiden sisältämät kristallit ovat aitoja, luonnollisia ja eettisesti hankittuja. Luonnolliset tuoksut tulevat aidoista eteerisistä öljyistä.
    mindfulness & henkisyys

    Lahjoja henkisen hyvinvoinnin tueksi

    Lahjoja mindfulnessin harjoittajalle

    • Voisiko läheisesi ilahtua paketista, johon on kätketty aarteita henkisen hyvinvoinnin tueksi? The Owl & The Apothecaryn maagiset rituaalisetit ovat ihana lahjaidea pimeiden iltojen rituaaleihin. Kiviä ja kristalleja voi käyttää niin meditaation tukena, mukana taskussa onnea tuomassa tai kauniina sisustuselementtinä kotona. Kurkkaa täältä lisää kivien käyttötapoja arjessa ja sujauta vaikka pieni muistilista pakettiin mukaan!
      • Suosittu The Five Minute Journal kiitollisuuspäiväkirja on noussut monen toivomuslistalle – eikä mikään ihme, sillä se on tutkitusti toimiva tapa lisätä kiitollisuutta elämään. Tänä vuonna valikoimassamme on kolme väriä.
        • Affirmaatiokorteilla voit lisätä tietoisuutta, positiivisuutta ja hyväksyntää itseä kohtaan.
         terveelliset herkut lahjaksi

         Terveelliset naposteltavat herkuttelijoille

         Joululahja herkuttelijalle

         • Herkkulahja ei voi mennä pieleen! Maineikas Manuka-hunaja on täydellinen herkku terveystietoisen pukinkonttiin. Manuka on monikäyttöinen tuote, sitä voi käyttää sellaisenaan, ihonhoidossa, laadukkaan unen ja suoliston tukena ja monella muulla tapaa.
          • Foodinin herkut, kuten raakasuklaalevyt sekä raakasuklaapäällyisteiset marjat ja hedelmät sopivat niin joulupöytään kuin nautiskelijan lahjapakettiinkin kääräistäväksi. Uutuutena myös piparisuklaalla päällystetyt herkut: taatelit, rusinat, cashewpähkinät ja mantelit.
            • Terveydestään huolehtiva herkuttelija voi nautiskella ayurvedistä Chyawanprashia. Tämä vitamiini- ja antioksidanttirikas herkkuhillo sopii erinomaisesti päivittäiseen käyttöön terveyden tueksi ja maistuu perheen pienimmillekin.
            kosmetiikka joululahjat

            Rentouttavat hemmottelulahjat

            Ihana hemmottelulahja

               • Vartalon hemmotteluun suosittelemme Per Purrin kuivaharjaa. “Universumin täydellisin harja vartalon kuivaharjaukseen” ylisti Katja Kokko taannoisessa blogipostauksessaan, eikä syyttä! Tämä tyylikäs kuivaharja korjaa ihoa luonnollisesti jättäen sen pehmeämmäksi ja hehkuvammaksi. Jatkuva käyttö parantaa verenkiertoa ja auttaa torjumaan selluliittia.
                  Tue kotimaisia yrityksiä

                  Tue pienyrittäjiä ostamalla kotimaisia tuotteita

                  Kotimaiset lahjavaihtoehdot

                  • Kulttimaineen saavuttaneet ja palkitut kotimaiset Moi Forest Metsäpölyvoiteet kauniissa metsänvihreässä lahjapakkauksessa on ihana hemmottelu lahja ystävälle tai itselle.
                   • Catteco valmistaa suurella sydämellä Nurmijärven maaseudulla sijaitsevassa pajassa luonnonkosmetiikan tuotteita laadukkaista ja valikoiduista raaka-aineista pienissä erissä. Kaikki palasaippuat, shampoot ja hoitoaineet on tehty käsityönä – jokainen tuote on yksilö!
                    • Arctic Warriors geelishotit ovat hauskoja lisukkeita lahjaan kuin lahjaan. Rohkeimmille ja terveystietoisille voi ostaa samantien isommankin pullon. Sinni on herkullinen ja vitamiinirikas superfood, joka lisää henkistä ja fyysistä kestävyyttä.
                     • Rimita Green on äidin ja pojan luotsaama suomalainen perheyritys, joka on syntynyt halusta edistää tietoisuutta luonnonmukaisesta ihonhoidosta. Huippusuositut luonnonkosmetiikan alumiinittomat deodorantit ovat voittaneet useita palkintojakin.
                     käytännölliset lahjaideat

                     Ekologiset lahjaideat

                     Käytännölliset lahjaideat

                     • Probiotic Craft on innovatiivinen siivoussarja, jonka tuotteiden ytimessä ovat probiootit. Hellävaraiset, luonnollisista ainesosista valmistetut puhdistusaineet ylläpitävät kodin tervettä bakteeritasapainoa. Erityisesti herkälle iholle kehitetyt tuotteet ovat ovat tuoksuttomia, mutta niihin voi lisätä mieleisensä tuoksun käyttämällä mitä tahansa eteeristä öljyä, tai sarjan omia tuoksutippoja. Kauniisti pakatuista siivoustuotteista saakin käytännöllisen lahjan ostamalla niiden kaveriksi mieluisan tuoksun.
                     • AYA&IDA termospullot ja kupit pitävät juomat kylmänä jopa vuorokauden ja lämpimänä 12 tuntia. Sarjaan kuuluu myös termosastia, jossa ruoka kulkee kätevästi mukana työpaikalle tai vaikkapa telttaretkelle.  AYA&IDA yhdistää muotoilun, toimivuuden ja tyylikkyyden tarkoituksenaan keventää maapalloa liiallisesta muovijätteestä.
                     mitä lahjaksi opiskelijalle

                     Nappaa tästä lisätehoa opiskelun tueksi!

                     Nämä lahjat tuovat lisäboostia opiskelijan arkeen

                     • Trendikäs Lion’s Mane sopii mainiosti lahjaksi opiskelijalle. Lisäboostia opiskeluihin voi tarjota myös Living Nutritionin Stress & Cognitive sarja. Tuotteet koostuvat seitsemästä älyravinteista ja adaptogeeneistä, jotka on valittu optimoimaan kognitiivista suorituskykyä tukemalla muistiin painamista ja keskittymiskykyä.
                       • Productivity Planner auttaa keskittymään, priorisoimaan projektit ja saavuttamaan järjestelmällisyyden jolla asiat saa vietyä kunnialla loppuun. Se on yksinkertainen ja hauska tapa kirjata ylös tavoitteet ja seurata niiden toteutumista.
                         • Käytännöllinen lahjaidea opiskelijalle on myös kaunis Flaska-vesipullo ja Sol kestomuki tai pullo. Lasinen Sol-muki on erinomainen vaihtoehto kertakäyttöisille take-away mukeille. Sol-muki on hyvä valinta ympäristölle ja omalle terveydelle, sillä mukin kansi ja lasi ovat elintarvikelaatuisia ja BPA-vapaita, eli niistä ei liukene myrkyllisiä aineita.

                         terveyskirjat lukutoukalle

                         Kova lahjapaketti kirjojen ystävälle

                         • Pieni kirja paremmista valinnoista on kompakti opas, joka tarjoaa täsmäneuvoja tiedostavampaan arkeen pukeutumisen, kodin ja kosmetiikan saralla sekä digikäyttäytymisessä, omalla työuralla ja sijoittamisessa. Tämä teos on takuuvarma inspiraation lähde parempiin, planeettaystävällisiin tekoihin.
                           • Toinen kiinnostava kirja on PURin blogissakin kirjoittavan Maria Varonin teos Elävä iho. Kirja on syväluotaava katsaus luonnonkosmetiikan ja ihonhoidon maailmaan.
                            • Suosittelemme lämpimästi myös Karita Tykän Hyvä elämä – Ravintoa keholle ja mielelle. Kaunis kirja tarjoilee nimensä mukaisesti ravintoa, ajatuksia, tietoa ja reseptejä keholle ja mielelle – kokonaisuudelle, joka olemme.
                              • 7 päivän detox on Karita Tykän oma tapa toistuvasti tukea kehon sekä mielen puhdistumista. Kirja tarjoilee reseptiikkaa, lifestyle- ja kauneusvinkkejä, inspiraatiota, mielen harjoitteita, informaatiota ja tuotevinkkejä, jotka kaikki tukevat kehon sekä mielen puhdistumista kaikesta siitä, mikä ei palvele sitä.
                              lahjaideat äidille

                              Lahjaideoita tuoreille äideille

                              • Tässäpä aineeton joululahjavinkki sinulle, mikäli lähipiirissäsi on tuore äiti: Hyvinvoiva äiti -verkkovalmennus. Kurssi tarjoaa pienten lasten äideille kattavasti käytönnönläheistä tietoa ravitsemuksesta, imetyksestä, liikunnan aloittamisesta, seksuaalisuudesta sekä ajatuksia parisuhteen merkityksestä ja sen ylläpitämisestä pienlapsiperheen arjen keskellä. Kirjallinen materiaali on saatavilla myös kuunneltavassa muodossa, joten kurssin materiaaliin tutustuminen käy helposti esimerkiksi vaunulenkillä.
                              • Verkkovalmennuksen kylkeen sopii kaunis Äitivuosi -kirja, joka sisältää monipuolista tietoa äidin ja vauvan ravitsemuksesta sekä unesta, raskaudesta ja synnytyksestä toipumisesta, ihmissuhteista uudessa elämäntilanteessa, hormonien aiheuttamista mielialamyrskyistä ja vanhemmuuden intuition vahvistamisesta.
                              • Parfyymi on joululahjojen klassikko. Elixirs-tuoksu on valloittava kokonaisvaltainen tuoksuelämys, ilman synteettisiä ainesosia. Luonnollisissa tuoksuyhdistelmissä on mukana Bachin kukkauutteita, eli ne hellivät aistien lisäksi myös lahjansaajan mieltä.

                              Psst! Tilaathan joululahjat viimeistään 18.12., jotta ne ehtivät aatoksi perille. Pikkupaketit postilaatikkoon kannattaa tilata jo 15.12. mennessä, sillä niiden matka kestää pidempään.