Ihmisen elimistö ei toimi ilman välttämättömiä rasvahappoja, jotka ovat kehon rakennusaineita ja vaikuttavat esimerkiksi aivojen ja hermoston toimintaan. Ravintolisien valikoimastamme löydät luonnollisia, hyvin imeytyviä rasvahappoja. Myös vegaaneille sopivia vaihtoehtoja!

Mitä ovat välttämättömät rasvahapot ja mihin niitä tarvitaan? 

Rasvahappoja tarvitaan tukemaan muun muassa silmien, sydämen, hermoston, nivelien ja aivojen normaalia toimintaa sekä kuljettamaan erilaisia viestejä elimistössä. Ne vaikuttavat myös verenpaineeseen ja tukevat hormonitoimintaa sekä normaalia kehonkoostumusta.  

Ravintolisistä kalaöljy sisältää paljon omega-rasvahappoja, joista omega-3 on tunnetuin. Omega-3-rasvahapot tukevat aikuisen sydämen normaalia toimintaa. Liian matalat omega-3-tasot on yhdistetty mm. kehon krooniseen matala-asteiseen tulehdukseen sekä masennukseen. Raskaana ollessa kannattaa kiinnittää omega-3-saantiin erityistä huomiota, sillä sen sisältämän DHA:n tiedetään tukevan syntymättömän lapsen aivojen ja näön kehitystä.

Mistä saa hyviä rasvahappoja?

Elimistölle välttämättömät rasvahapot saadaan ravinnosta, sillä elimistö ei pysty tuottamaan niitä itsenäisesti. Ravinnon lisäksi niitä voi ottaa myös ravintolisien muodossa. Ravinnosta rasvainen kala, saksanpähkinät, rypsiöljy sekä pellavan- ja chiansiemenet ovat hyviä hyvien rasvahappojen lähteitä.

PUR-Kaupan valikoimasta löydät esimerkiksi laadukkaat Wiley’s Finest Wild Alaskan Fish Oil– kalaöljyt, jotka on valmistettu MSC-sertifioidusta Alaskan seitistä. Merkin tuotteet ovat vastuullisia ja ympäristöystävällisiä. Valikoimastamme löydät myös vegaaniset rasvahappovalmisteet.

Lue lisää blogista!

Yhteensä 25 tuotetta

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi