Ihmisen elimistö ei toimi ilman välttämättömiä rasvahappoja, jotka ovat kehon rakennusaineita ja vaikuttavat esimerkiksi aivojen ja hermoston toimintaan. Ravintolisien valikoimastamme löydät luonnollisia, hyvin imeytyviä rasvahappoja. Myös vegaaneille sopivia vaihtoehtoja!

Mitä ovat välttämättömät rasvahapot ja mihin niitä tarvitaan? 

Välttämättömät rasvahapot ovat keholle välttämättömiä aineita, joita keho ei pysty itse tuottamaan. Siksi ne tarvitaan ravinnosta. Välttämättömiä rasvahappoja tarvitaan tukemaan muun muassa silmien, sydämen, hermoston, nivelien ja aivojen normaalia toimintaa sekä kuljettamaan erilaisia viestejä elimistössä. Ne vaikuttavat myös verenpaineeseen ja tukevat hormonitoimintaa sekä normaalia kehonkoostumusta.  

Erityisen tärkeää on kiinnittää huomiota Omega-3 rasvahappojen riittävään saantiin. Tärkein omega-3 lähde ravinnossa on rasvainen kala. Myös kasvikunnan lähteet kuten pellavan- ja chiansiemenet sisältävät omega-3 rasvahappoja. Kasvikunnan omega-3 on tyypillisesti kuitenkin alfalinoleenihapon muodossa, joka kehon tulee muuntaa aktiiviseksi eikosapentaeenihapoksi (EPA) ja dokosaheksaeenihapoksi (DHA).


Ravintolisistä kalaöljy sisältää paljon omega-3 rasvahappoja, joista tärkeimpiä ovat EPA ja DHA. EPA edistää sydämen normaalia toimintaa. DHA tukee näkökykyä ja aivojen terveyttä sekä edistää aivotoiminnan pysymistä normaalina. Edullisen vaikutuksen saavuttamiseksi on nautittava vähintään 250 mg EPA:ta tai DHA:ta päivässä.

Raskaana ollessa kannattaa kiinnittää omega-3-saantiin erityistä huomiota, sillä riittävä DHA:n saanti turvaa raskauden aikana sikiön normaalin sikiön kehityksen.

Niukasti kalaa saavat voivat varmistaa omega-3-rasvahappojen saannin kalaöljyvalmisteilla. Kasvissyöjien ja vegaanien on mahdollista valita leväpohjainen omega-3 valmiste, jossa esiintyy luontaisesti aktiivimuotoista EPA: ja DHA:ta.

Mistä saa hyviä rasvahappoja?

Elimistölle välttämättömät rasvahapot saadaan ravinnosta, sillä elimistö ei pysty tuottamaan niitä itsenäisesti. Ravinnon lisäksi niitä voi ottaa myös ravintolisien muodossa. Ravinnosta rasvainen kala, saksanpähkinät, rypsiöljy sekä pellavan- ja chiansiemenet ovat hyviä hyvien rasvahappojen lähteitä.

PUR-Kaupan valikoimasta löydät esimerkiksi laadukkaat Wiley’s Finest Wild Alaskan Fish Oil– kalaöljyt, jotka on valmistettu MSC-sertifioidusta Alaskan seitistä. Merkin tuotteet ovat vastuullisia ja ympäristöystävällisiä. Valikoimastamme löydät myös vegaaniset rasvahappovalmisteet.

Lue lisää blogista!

Näytetään tulokset (16 kpl)

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi