C-vitamiini eli askorbiinihappo on ihmiselle välttämätön vesiliukoinen vitamiini, joka tukee vastustuskykyä. C-vitamiinin antioksidanttinen toiminta on tärkeää muun muassa terveiden solujen ja kudosten ylläpitämiseksi. C-vitamiinin positiivinen vaikutus näkyy myös sydämessä, verisuonissa, luissa ja nivelissä.

Mistä saa C-vitamiinia ja mitä hyötyä siitä on?

Hyviä C-vitamiinin lähteitä ravinnossa ovat muun muassa sitrushedelmät, paprika, persilja, peruna sekä marjoista ruusunmarja, tyrnimarja ja mustaherukka. Parhaiten C-vitamiini tunnetaan sen vastustuskykyä tukevista ominaisuuksista, mutta sillä on tärkeitä tehtäviä myös monissa muissa kehon toiminnoissa. C-vitamiinin hyväksyttyihin terveysväittämiin kuuluu esimerkiksi normaalin kollageenin muodostumisen edistäminen useissa eri kehonosissa sekä hermoston ja energia-aineenvaihdunnan edistäminen. Se voi auttaa myös vähentämään väsymystä ja uupumusta sekä edistää raudan imeytymistä.

Tutustu valikoimamme luonnollisiin ja hyvin imeytyviin C-vitamiinivalmisteisiin. Meiltä löydät myös useita vegaanisia vaihtoehtoja.

Mitä C-vitamiinin puutos tai liikasaanti aiheuttaa?

Väsymys, muutokset sidekudosten rakenteessa, hermojen toiminnassa tai rasvojen aineenvaihdunnassa voivat olla oireita C-vitamiinin liian vähäisestä saannista. Tunnetuin, joskin nykyään erittäin harvinainen vakava puutostauti on keripukki, joka oireilee anemiana, lisääntyneenä verenvuototaipumuksena, kipuna säärissä ja lihasheikkoutena. Keripukin kehittyminen edellyttää kuitenkin pitkään jatkunutta puutostilaa.

C-vitamiini on vesiliukoinen vitamiini, jonka ylijäämä poistuu kehosta luontaisesti virtsan mukana eikä varastoidu, kuten rasvaliukoiset vitamiinit. Tästä syystä suuretkaan kuuriluontoiset annokset eivät ole haitallisia.

Lue lisää blogista!

Näytetään tulokset (11 kpl)

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi