B-vitamiinit ovat vesiliukoisia vitamiineja, jotka muun muassa tukevat arjessa jaksamista ja osallistuvat useisiin elimistön tärkeisiin toimintoihin. Ryhmään kuuluu useita vitamiineja, joilla on kaikilla oma tehtävänsä ja usein niitä tarvitaan myös yhdessä. Nappaa ostoskoriisi B-vitamiinit tukemaan vireystilaa, hermoston ja limakalvojen normaalia toimintaa, ihoa, aineenvaihduntaa sekä immuunijärjestelmää.

Mistä saadaan B-vitamiineja ja mihin niitä tarvitaan?

Saamme suurimman osan B-vitamiineista ravinnosta. Niiden hyviä lähteitä ovat mm. kala, hedelmät ja vihannekset, liha, pähkinät ja täysjyvävilja. B-vitamiinit auttavat mm. tukemaan vastustuskykyä, hermostoa sekä energia-aineenvaihduntaa. Ne auttavat myös tilanteissa, joissa mieli ja keho tuntuvat kuormittuneilta. Kokeile esimerkiksi valikoimastamme löytyviä korkealuokkaisia Wild Nutrition -vitamiineja, joilla on hyvä imeytyvyys ja jotka ovat tehokkaita jo pieninä annoksina.

B-vitamiineja ovat:

  •       B1-vitamiini eli tiamiini
  •       B2-vitamiini eli riboflaviini
  •       B3-vitamiini eli niasiini
  •       B5-vitamiini eli pantoteenihappo
  •       B6-vitamiini eli pyridoksiini
  •       B7-vitamiini eli biotiini
  •       B9-vitamiini eli folaatti
  •       B12-vitamiini eli kobalamiini

B-vitamiinin puutos

Riittävä B-vitamiinien saanti voi heikentyä esimerkiksi silloin, jos nauttii runsaasti alkoholia tai kofeiinia, kärsii fyysisestä ja henkisestä rasituksesta tai raskauden seurauksena. Puutos voi olla myös merkki liian yksipuolisesta ruokavaliosta. Oireina puutoksesta voi olla esimerkiksi väsymys, suun haavaumat, muisti- ja keskittymishäiriöt tai käsien ja jalkojen pistely ja puutuminen.

B12-vitamiini on ryhmän vitamiineista ainoa, joka varastoituu kehoon. Etenkin vegaanien kannattaa huolehtia riittävästä B12-vitamiinin saannista, sillä sitä saadaan ainoastaan eläinkunnan tuotteista. Tutustu valikoimamme vegaanisiin tuotteisiin.

Lue lisää blogista!

Näytetään tulokset (12 kpl)

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi