Suolisto – toiset aivomme!

Ihmisen suolistossa asuu biljoonia mikrobeja. On elintärkeää pitää tärkeistä bakteereista ja suoliston hyvinvoinnista huolta. Kokosimme tänne tärkeimmät tuotteet suolistosi hyvinvoinnin tueksi sekä erilaisiin haastetiloihin.

Miten parantaa suoliston hyvinvointia?

Hyvinvoivan suoliston perustana on terveellinen ja monipuolinen ruokavalio. Suolisto pitää myös liikunnasta, kuiduista, hyvien bakteerien ruokkimisesta ja tasaisesta ateriarytmistä.  Joskus vatsan ja suoliston toiminta tarvitsee kuitenkin lisäboostia esimerkiksi maitohappobakteereista, entsyymivalmisteista tai ruoansulatusta tukevista yrtti- ja kasvivalmisteista.

Suoliston hyvinvointia voi parantaa vähentämällä tulehdustilaa oikeanlaisella ravinnolla.  Kannattaakin suosia erityisesti kasviksia, marjoja, vihanneksia, täysjyvätuotteita ja hedelmiä. Pidät suotuisasta mikrobistosta huolta myös kohtaamalla mahdollisimman monipuolisesti luonnon omia bakteereja esimerkiksi syömällä ravintoa suoraan luonnosta ja viettämällä aikaa metsässä. Myös kestävyysliikunnalla voidaan vaikuttaa positiivisesti suolistomikrobiston koostumukseen.

Miksi suolistoa kutsutaan toisiksi aivoiksi?

Aivot ja suolisto kommunikoivat keskenään kiertäjä- eli vagushermon välityksellä ja aivojen välittäjäaineista 90% syntyy suolistossa. Aivot saavat tiedon siitä, kun suolistossa havaitaan häiriö. Viime vuosina on alettu ymmärtää yhä enemmän suoliston terveyden vaikutusta kokonaisvaltaiseen terveyteemme. Esimerkiksi masennus ja ahdistus voivat olla yhteydessä suoliston kuntoon ja kertoa jotakin suoliston epäsuotuisasta mikrobistosta.  

Lue lisää blogista:

Suolistoa hoitamalla superaivot

Suolisto kuntoon – kaiken takana on bakteerit

Yhteensä 65 tuotetta

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi