Ketogeeninen ruokavalio tarkoittaa vähähiilihydraattista ja runsasrasvaista ruokavaliota. Rasva toimii ruokavaliossa ensisijaisena energianlähteenä, jonka johdosta rasvan polttaminen tehostuu tehden painonpudotuksesta helpompaa. Ruokavalion tavoitteena on siis saada keho ketoosiin eli kehon luonnolliseen rasvanpolttotilaan.

Miksi ketogeeninen ruokavalio?

Perusterveelle ja oikein toteutettuna ketogeeninen ruokavalio on turvallinen. Painonpudotuksen helpottumisen lisäksi ruokavaliosta on saatu apua muun muassa kilpirauhasen vajaatoimintaan, lapsettomuuteen ja hormoniepätasapainoon. Moni on todennut myös suolisto-ongelmien vähenevän ja unen laadun paranevan ruokavalion myötä.

Mitä ketogeenisessa ruokavaliossa saa syödä?

Ketogeenisessa ruokavaliossa noin 70% makroravinteista tulisi olla rasvaa, 20% proteiinia ja loput 10% hiilihydraatteja. Hedelmiä ja juureksia syödään rajoitetusti, sillä ne sisältävät paljon hiilihydraatteja. Ruokavalioon ei kuulu viljat, leipä, riisi, pasta, puuro, linssit tai pavut. Vihanneksista syödään paljon erilaisia kaaleja ja tummanvihreitä salaatteja. Sallittuja proteiininlähteitä ovat liha, kala, kana ja kananmunat. Parhaimpia rasvanlähteitä ovat oliiviöljy, kirkastettu voi eli ghee, avokado ja kookosöljy. Myös tummasuklaa ja pähkinät ovat sallittujen ruoka-aineiden listalla. Vettä tulisi juoda riittävästi, noin 2-3 litraa.

Ketogeenistä ruokavaliota noudattaessa on hyvä varmistaa muutaman tärkeän ravintoaineen riittävä saanti. Tänne olemme keränneet tuotteita ja elintarvikkeita ketogeenisen ruokavalion tueksi. Muista ainakin kalium, magnesium ja hyvälaatuinen kirkastettu voi, eli ghee! Myös kehon elektrolyyttitasapainosta on tärkeää huolehtia, sillä ketoosissa munuaiset poistavat kehosta nestettä suurissa määrin. Valikoimastamme löydät tähän tarkoitukseen elektrolyyttijauheet.

Lue lisää blogista!

Yhteensä 53 tuotetta

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi