Mitä on kukkaterapia?

19.5.2021 | Laura Eskola

Kukkaterapia on Suomessa vielä kohtalaisen tuntematon hyvinvoinnin hoitomuoto, vaikka Euroopassa ja muualla maailmassa kukkauutteet ovat yleisesti käytössä terveyden tukena. Kukkatipoilla hoidetaan erityisesti henkisiä ongelmia ja tunteiden sekä mielen haasteita esimerkiksi vaikeina tai stressaavina aikakausina.

Kukkaterapian on kehittänyt lääkäri Edward Bach jo 1920-luvulla. Bach halusi löytää luonnonmukaisia keinoja terveyden hoitoon jokaiselle ihmiselle helpossa muodossa ja tämä tavoite mielessään hän omisti elämänsä kukkauutteiden tutkimiseen. Lääkäri Bach ei muuten ollut mikään turha kaveri, sillä hän oli bakteriologi, immunologi sekä homeopaatti. Tietotaitoa hyvinvoinnin optimoimiseen löytyi enemmän kuin pienessä kylässä.

kukkaterapia tipat

Mikä ihmeen kukkaterapia?

Kukkauutteiden teho perustuu yksilöllisiin tarpeisiin, eikä niinkään sairauden tai oireen hoitoon. Uutteet pohjautuvat tasapainotilan ja henkisen hyvinvoinnin saavuttamiseen. Ne kuorivat pois fyysisiä, psyykkisiä ja tunne-elämän ongelmia kerros kerrokselta ja siten edistävät sisäistä rauhaa ja tyyneyttä. Uutteiden teho ei perustu negatiivisten tunteiden tukahduttamiseen, vaan niiden muuttamiseksi positiiviseksi, jolloin oma mieli alkaa työskennellä stressiä tai henkistä estettä vastaan. Kukkaterapia pyrkii auttamaan ihmisiä käsittelemään kehoon jumiutuneita tunteita. Kun tunnepuolen ongelmat helpottavat, myös fyysiset oireet paranevat. Uutteet ovat korvaamattomia vaikeina aikoina, kun negatiivisuus yrittää lannistaa mieltä. Ne palauttavat mielen tasapainon jo ennen kuin fyysisiä oireita alkaa ilmaantua.

Kukkaterapiaa kätevänä suihkeena

Kukkatippoja nautitaan useampia kertoja päivässä joko yksittäin tai useampia laatuja yhdistellen. Ainsworths on erikoistunut tutkimaan ja tarjoamaan kukkaterapiatuotteita yksilöllisiin tarpeisiin. Yritys on saanut maailmanlaajuista tunnustusta työstään. Ainsworths on kehittänyt myös valmiita yhdistelmiä, eri kukkauutteita sisältäviä käteviä suihkeita.

Calm Assertion; avuksi tilanteisiin, joihin kaipaat varmistusta ja itsevarmuutta. Käytä kaikissa tilanteissa, joissa haluat olla itsevarma. Suihketta kannattaa käyttää ennen jännittävää tilannetta sekä sen aikana.

Harmonic Balance; avuksi mielialojen tasapainottamiseen. Käytä suihketta kun haluat saavuttaa miellyttävän tasapainoisen mielen ja olotilan. Suihke selkeyttää ajatuksia ja antaa mielenrauhaa.

Fast Asleep; avuksi unettomuuteen. Käytä iltaisin hetki ennen kuin käyt nukkumaan, jotta mielesi rauhoittuu. Suihke rentouttaa ja poistaa jännitystä.

Creative Bliss; ruokkimaan luovuutta. Käytä päivittäin, kun teet luovaa suunnittelutyötä tai kaipaat apua visualisointiin. Suihke lisää elämäniloa, motivaatiota ja kykyä visioida onnellisuutta.

Kukkauutteista tunnetuin lienee Dr. Bachin Rescue Remedy. Ainsworthsin Emergency Spray Anti-Stress Formula -suihke sisältää alkuperäisen Rescue Remedy -komposition lisäksi huolella valittuja kukkauutteita pelon, ahdistuksen sekä negatiivisuuden torjumiseksi.

kukkaterapia suihke
Kukkauutteita voi antaa vauvoille ja eläimille

Ainsworthsin kukkatippasuihkeet ovat alkoholittomia, vesipohjaisia ja mauttomia, joten niitä voi turvallisesti antaa myös perheen pienimmille. Uutteet toimivat tehokkaasti sekä vauvoilla että eläimilläkin. Jopa erittäin skeptiset ihmiset hyötyvät niistä. Suihkeita voidaan annostella niin useasti kuin on tarve.

Lue lisää ja tutustu kukkaterapian ihmeelliseen maailmaan!

Kukkaterapia kohottaa mielialaa ja tasapainottaa tunteita

Kukkaterapia tutuksi – 24 kukkauutetta vaikutuksineen

Irti negatiivisista tunnetiloista Bach kukkaterapialla