Entsyymit ovat elimistön kemiallisia reaktioita nopeuttavia proteiineja. Ruoansulatusentsyymit auttavat ruoan pilkkomisessa, jolloin ruoansulatus nopeutuu ja helpottuu. Kokosimme alle laadukkaat ja luonnolliset entsyymivalmisteet pitämään ruoansulatuksesi kunnossa!

Mitä ovat entsyymit?

Entsyymit nopeuttavat kemiallisia reaktioita kehossamme, eli ne toimivat toisin sanoen katalyytteinä. Ruoansulatusentsyymit puolestaan pilkkovat ruokaa pieniksi palasiksi mahalaukussamme. Joskus entsyymit pääsevät vähenemään esimerkiksi ravinneköyhän ruoan tai stressin takia. Tällaisessa tilanteessa voimme ottaa avuksi täsmävalmisteet rikastuttamaan luontaista ruoansulatusentsyymitoimintaa.

Entsyymit ja ruoansulatus

Ruoansulatus alkaa jo suussa ja tästä syystä ruoka tulisi pureskella hyvin ennen nielemistä. Syljen amylaasi toimii yhtenä ruoansulatusentsyyminä. Mahalaukun suolahappo ja pepsiini auttavat ruoan pilkkoutumisessa. Myös haima tuottaa ruoansulatusta tukevia entsyymejä ja maksa sappinestettä. Kaikilla ruoansulatusentsyymeillä on tärkeä rooli ruoansulatuksessa.

Löydät valikoimastamme muun muassa laadukkaat Wild Nutrition, Solgar ja Puhdistamo -merkkiset ruoansulatusentsyymivalmisteet, jotka ovat turvallinen tuki ruoansulatukseen. Valikoimassa myös esimerkiksi ketogeeniseen ruokavalioon ja vegaaneille sopivat tuotteet.

Lue lisää blogista!

Näytetään tulokset (9 kpl)

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi