Sinkki on elimistölle tärkeä hivenaine, joka edistää useita kehon normaaleja toimintoja vaikuttaen esimerkiksi immuunijärjestelmään sekä ihon, hiusten, silmien ja kynsien terveyteen. Se voi myös lyhentää flunssan kestoa jopa useilla päivillä.

Mihin sinkkiä tarvitaan?

Sinkki osallistuu useisiin elimistön toimintoihin ja on välttämätön yli 300 entsyymin toiminnalle, jotka auttavat aineenvaihduntaa, ruoansulatusta, hermoston toimintaa ja monia muita kehon prosesseja. Se imeytyy parhaiten eläinperäisestä ravinnosta. Puutos voi aiheuttaa esimerkiksi imeytymishäiriöitä, hiustenlähtöä, iho-ongelmia, kynsien haurastumista ja vastuskyvyn heikkenemistä. Erityisesti lasten ja raskaana olevien on syytä pitää huolta riittävästä sinkin saannista, sillä sitä tarvitaan normaaliin kasvuun ja kehitykseen. Yleisimpiä puutostilojen aiheuttajia ovat yksipuolinen ja liian vähäinen ravinto, ruoansulatuselimistön sairaudet, infektiot, laihdutus ja alkoholismi.

Kun flunssa iskee, sinkki auttaa

Heti flunssan oireiden alkaessa kannattaa aloittaa kuuriluontoinen sinkkitankkaus, joka voi parhaimmillaan lyhentää flunssan kestoa jopa useilla päivillä. Tankkaus kannattaa rajoittaa kuitenkin vain muutamaan päivään, sillä jatkuvasti suurina määrinä otettu sinkki voi aiheuttaa vatsavaivoja tai heikentää esimerkiksi kuparin ja raudan imeytymistä. Tämä voi pitkällä tähtäimellä johtaa luuston heikkenemiseen tai aiheuttaa anemiaa. Flunssan yhteydessä paras vaihtoehto on suihke tai imeskelytabletti, jossa on sinkkiasetaattia. Valmisteen käyttö tulisi aloittaa mahdollisimman pian, viimeistään vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta.

Näytetään tulokset (11 kpl)

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi