Fermentoidut ravintolisät takaavat ravintoaineiden ylivertaisen imeytymisen

9.9.2021 | PUR toimitus

Living Nutrition tekee taukoamatta työtä sen eteen, että kaikki tuotteet vastaavat korkeimpia mahdollisia laatukriteereitä, tämän päivän ympäristöarvoja ja tiukkoja kuluttajavaatimuksia – terapeuttisista vaikutuksista puhumattakaan. Sarja on tänä vuonna uudistanut tuotekoostumuksia ja hionut fermentaatiomenetelmää entistä tehokkaammaksi. Uudistus heijastuu myös pakkauksiin, jotka ovat saaneet uuden ilmeen ja ovat nyt täysin muovittomia. Jännittäviä ja innovatiivisia muutoksia on kokenut myös itse kapselin kuori, joka asettaa alalle täysin uudenlaisia laatukriteereitä.

Miksi fermentointi tekee ravintolisästä ylivertaisen?

Viinirypäleistä viiniä, kaalista kimchiä, maidosta kefiiriä ja soijasta misoa. Fermentointi eli hapattaminen on ikivanha tapa säilöä ruokaa ja juomaa. Menetelmää on hyödynnetty ympäri maailmaa eri kulttuureissa jo vuosituhansien ajan. Samalla hapattaminen on luonnon keino parantaa kasvien ravintorikkautta ja muokata kasvin yhdisteet bioaktiiviseen, kehon helposti hyödynnettävään muotoon. Näin jo valmiiksi terveellisestä ruoasta saadaan todellista superfoodia. Ei siis ihme, että fermentointia on hyödynnetty säilönnän ohella myös perinnelääkinnässä ja fermentoidut kasvit yhdistyvät eri lääkintäperinteissä elinvoimaan, hedelmällisyyteen ja pitkäikäsyyteen.

Miksi siis keksiä pyörää uudelleen kun luonto on jo keksinyt ratkaisun terveelliseen ja terapeuttiseen ravintoon puolestamme? Tästä lähtökohdasta Living Nutrition on lähtenyt liikkeelle tuodessaan markkinoille luonnollisesti fermentoidut ravintolisät.

fermentoitu ravintolisä

Usein ravintolisien valmistuksessa pyritään erilaisin kemiallisin menetelmin tiivistämään tärkeimpien yhdisteiden pitoisuudet mahdollisimman korkeaksi. Yleisimpiä ovat uuttamismenetelmät, joista saaduilla tuotoksilla voidaan nopeuttaa hoitovastetta akuuteissa epätasapainotiloissa. Kemiallisen käsittelyn seurauksena tuotteet eivät kuitenkaan enää sisällä yrteissä esiintyviä synergistisiä ainesosia. Tästä syystä monilla tavanomaisilla valmisteilla on vaikea tukea biokemiallista tasapainoa elimistön soluissa. Siksi esimerkiksi C-vitamiinivalmisteisiin lisätään usein jälkeenpäin flavonoideja, sillä ne tekevät C-vitamiinin toiminnasta kattavamman ja tasapainoisemman.

Fermentointi vapauttaa ja muokkaa kasvien hyödylliset yhdisteet luonnollisin keinoin aktiiviseen, keholle helposti hyödynnettävään muotoon. On osoitettu, että Living Nutritionin fermentoitu kurkuma imeytyy yli neljä kertaa tehokkaammin kuin raaka kurkuma. Fermentoinnissa yrtti säilyy elävänä ja kokonaisena, jolloin kasvissa luonnollisesti esiintyvät yhdisteet pääsevät toimimaan synergiassa, tuottaen tasapainoisen, mutta tehokkaan lopputuloksen. Esimerkiksi Living Nutritionin fermentoitu kurkuma sisältää kurkumiinin lisäksi kymmeniä eri kurkuminoidi-perheeseen kuuluvia yhdisteitä, mm. voimakkaan antioksidanttista tetrahydrokurkumiinia, jolla on tehokkaasti tulehdusta hillitsevä, kurkumiinia täydentävä vaikutus. Lisäksi fermentoidussa valmisteessa vaikuttavat kaikki suoliston terveydelle tärkeät ravintoaineet, bakteerit, hiivat ja entsyymit.

fermentoitu ravintolisä

Lyömätön fermentaatio

Hapattamisen ikivanhat reseptit yhdistyvät Living Nutritionin tuotteissa moderniin mikrobiologiaan. Fermentoidut yrtit (entinen Alive-sarja) ja Your Flora symbiootit on fermentoitu Living Nutritionin itse kehittämällä, ainutlaatuisella kefiiri-kombucha fuusiolla, joka kirjaimellisesti herättää raaka-aineet eloon ja tiivistää niiden terapeuttiset vaikutukset.

Vuonna 2021 fermentaatioprosessia on viety eteenpäin, ja on uudistuksen myötä nyt entistä syvempi ja aktiivisempi. Viljelmän sisältämää erilaisten mikrobikantojen määrää on onnistuttu kasvattamaan entistä monipuolisemmaksi.

VAIHE 1:

Fermentoinnissa käytetään ainoastaan tuoreita raaka-aineita. Jokainen ainesosa on luomusertifioitua, vastuullisesti ja eettisesti tuotettua, GMO-vapaata ja vieläpä biodynaamista aina kun mahdollista. Vesi filtteröidään kahdesti, jonka jälkeen vesi strukturoidaan hyödyntäen Flaskan innovatiivista strukturointimekanismia.

VAIHE 2:

Useiden vuosien huolellisen tutkimustyön tuloksena kehitetty erittäin aktiivinen ja konsentroitu mikrobiviljelmä syntyy yhdistämällä vesikefiirin jyvien ja perinteisen kombucha-viljelmän hyödylliset mikrobit.

VAIHE 3:

Viljelmä lisätään luomuyrttien ja täysruoan sekaan, jota fermentoidaan optimaalisissa olosuhteissa pienissä 10 litran erissä.

VAIHE 4:

Fermentointi kestää kokonaisuudessaan neljä viikkoa. Onnistunut fermentointi edellyttää päivittäistä huolenpitoa ja testausta tarkoin valvotuissa laboratorio-olosuhteissa.

VAIHE 5:

Huolellisesti kontrolloitu pakastekuivausprosessi säilyttää kaikki herkät ravintoaineet, entsyymit ja mikrobit ilman tarvetta lisäaineille. Pakastekuivaus poistaa myös fermentoinnissa syntyneen alkoholin ja minimoi vesipitoisuuden, jolloin lopputuotteesta saadaan tiivis ja ravintorikas.

VAIHE 6:

Lopuksi valmis fermentoitu lopputuote kapseloidaan fermentoidusta luomutapiokasta valmistettuun kapseliin. Valmiit tuotteet pakataan lasipurkkiin ja täysin muovittomaan pakkaukseen.

living nutrition fermentointi

Uudistunut tuote on kapselia myöten 100% luomu

Living Nutrition kaikki valmisteet ovat luomusertifioituja. Uudistetuissa tuotteissa jopa kapseli on 100% luomua ja valmistettu fermentoidusta luomutapiokasta (Pullulan). Mukaan on lisätty vain puhdistettua vettä ja pieni määrä merileväuutetta. Näin on saatu aikaan maailman ensimmäinen täysin luonnollinen 100% kasviperäinen kapseli, joka ei sisällä lainkaan synteettisiä käsittelyaineita. Luomutaopiokakapseli takaa raaka-aineiden tuoreuden, sillä se suojaa kapselin sisällön hapettumiselta, jopa 300 kertaa paremmin kuin muut kasviperäisiä ainesosia sisältävät kapselit. Luomutapiokakapselin on huomattu olevan yhdeksän kertaa kestävämpi kuin gelatiinista tehdyt kapselit. Mikä parasta, tapioka tekee kapselista helposti nieltävän.

Uudistuneet Living Nutrition tuotteet

Fermentoidut Yrtit tuoteperhe (entinen Alive) tukemaan fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Mikä muuttuu?

Tuotteiden nimeä kantava pääraaka-aine ja käyttöalue säilyy samana, mutta raaka-aineista jää pois inkivääri. Yksi päiväannos sisältää nyt jopa 600mg fermentoitua yrttiä. Syvempi, aktiivisempi fermentaatio tuottaa entistä runsaammin aktivoituja ravinteita.

fermentointu ravintolisä

Your Flora tuoteperhe tukemaan suoliston hyvinvointi

  • Your Flora Family (banaani ja baobab) – Suunniteltu koko perheen suolistoflooran hyvinvoinnin tukemiseen
  • Your Flora Sensitive (piparminttu ja sitruunamelissa) – Suunniteltu herkälle suolistolle
  • Your Flora Gold Spice (inkivääri ja kurkuma) – Suunniteltu ruoansulatuskanavan tueksi
  • Your Flora Regenesis (luomu artisokka ja sikuri) – Suunniteltu käytettäväksi antibioottien tai tulehdusten jälkeen
  • Your Flora Terrain (luomu punajalavan kuori ja aloe vera) – Suunniteltu suoliston/vatsan pinnan ongelmiin sekä liikahappoisuuteen.
  • Your Flora Tranquil (luomu fenkoli ja kamomilla) – Suunniteltu ilmavaivoihin ja turvotukseen

Mikä muuttuu?

Tuotteiden nimet, pääraaka-ainetta täydentävät yrtit ja käyttöalue säilyvät samana, mutta pääraaka-aineena toimii nyt soijamaidon sijaan idätetty ja fermentoitu luomusoija. Yksi päiväannos sisältää nyt 300mg fermentoitua luomusoijaa, mahdollistaen entistä tehokkaamman terapeuttisen vaikutuksen.