Proteiinit koostuvat aminohapoista, joista osa saadaan ravinnosta ja osan elimistömme tuottaa itse. Elimistölle paras vaihtoehto on saada mahdollisimman monipuolisesti, erilaisista lähteistä, kaikkia sen tarvitsemia aminohappoja. Jos ravinnosta ei saa näitä kaikkia tarpeeksi, voi olla hyvä käyttää lisänä kuuriluontoisesti aminohappovalmisteita. Etenkin urheilijoiden tulee kiinnittää tähän huomiota. Tutustu laadukkaisiin sekä hyvin imeytyviin tuotteisiimme ja tilaa omasi!

Mitä aminohapot ovat?

Aminohapot ovat proteiinien rakenneosia. Syömämme proteiinit pilkkoutuvat suolistossa aminohapoiksi, josta keho ottaa ne käyttöönsä tuottaakseen uusia valkuaisaineita. Aminohapot toimivat esimerkiksi immuunijärjestelmään, hormonituotantoon sekä lihaskasvuun liittyvissä kehon prosesseissa.

Ihminen tarvitsee 20 eri aminohappoa, joista noin puolet ovat sellaisia, jotka elimistö pystyy tuottamaan itse ja puolet sellaisia, jotka tulee saada ravinnosta. Välttämättömiä aminohappoja eli ravinnosta saatavia aminohappoja ovat histidiini, isoleusiini, leusiini, lysiini, metioniini, fenyylialaniini, treoniini, tryptofaani, valiini ja lapsilla arginiini. Aminohappovalmisteiden yhteydessä usein esiintyvät kirjainyhdistelmät EAA (Essential Amino Acids) sekä BCAA (Branched-Chain Amino Acids) tarkoittavat juuri näitä välttämättömiä aminohappoja.

Mistä aminohappoja saa?

Ravinnosta saa runsaasti välttämättömiä aminohappoja nauttimalla monipuolisesti lihaa, kalaa, kananmunia ja maitotuotteita. Hyviä kasviproteiinin lähteitä ovat puolestaan pavut, linssit, siemenet, pähkinät ja tofu. On tärkeää huolehtia, että ravinnosta saa monipuolisesti eri aminohappoja. Ravintolisinä yksittäisiä aminohappovalmisteita ei kannata käyttää pitkiä aikoja vaan niitä tulisi käyttää tasapainottamaan hetkittäisiä epätasapainotiloja. Erityisesti paljon urheilevien kannattaa kiinnittää huomiota riittävään aminohappojen saantiin.

PUR-Kaupan valikoimasta löydät muun muassa Solgar -merkin tutkitut ja tieteeseen pohjautuvat aminohapot, joiden valmistus ylittää ravintolisävalmistuksessa vaadittavat laatustandardit ja joiden laadunvarmistus on huippuluokkaa. Valikoimastamme löydät myös herkullisen makuiset Puhdistamon EAA -jauheet. Myös asiakkaidemme rakastamat, neutraalin makuiset sekä maustetut luuliemet sisältävät paljon aminohappoja.

Yhteensä 27 tuotetta

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi