D-vitamiini on kokonaisvaltaisesti terveyteen vaikuttava vitamiini, jota saadaan auringon lisäksi ravinnosta ja vitamiinivalmisteista. Sen saantiin tulee kiinnittää huomiota etenkin pimeinä vuodenaikoina. Vauvat, lapset, nuoret sekä yli 75-vuotiaat tarvitsevat D-vitamiinilisää vuoden ympäri.

Miksi D-vitamiinia tarvitaan?

Voimme taata D-vitamiinin riittävän saannin ravintolisien avulla, mutta on yksilöllistä, kuinka hyvin yleisesti suositeltu annostus riittää takaamaan riittävän tason. D-vitamiini vaikuttaa esimerkiksi kalsiumin ja fosforin imeytymiseen, luuston terveyteen sekä edistämään immuunijärjestelmän normaalia toimintaa. Se osallistuu myös solujen jakautumisprosessiin, edistää veren normaalia kalsiumtasoa ja normaalin lihastoiminnan ylläpitämistä.

D3-vitamiinia muodostuu iholla auringon ultraviolettisäteilyn vaikutuksesta ja siksi sen riittävään saantiin tulee kiinnittää erityistä huomiota pimeänä vuodenaikana. D2-vitamiinia saadaan ainoastaan ravinnosta. Vegaanien tulee olla erityisen huolellisia, sillä vegaaniruokavaliossa D-vitamiinia esiintyy vain joissakin metsäsienissä. Valikoimastamme  löydät myös vegaaniset tuotteet. Tutustu myös Wild Nutrition– merkin 100% luonnollisiin ja korkealuokkaisiin D-vitamiineihin, jonka tuotteet ovat tutkitusti tehokkaita jopa pieninä annoksina. 

Voiko D-vitamiinia saada liikaa?

Auringonvalosta ja ravinnosta ei voi saada liikaa D-vitamiinia. D-vitamiinilisä on yleisesti hyvin siedetty, myös suurempina annoksina. Euroopan elintarvikeviraston mukaan 100 mikrog/vrk D3-vitamiinia on aikuisten turvallisen päiväannoksen yläraja.

Riski yliannostukseen on harvinainen, joskin mahdollinen, jos vitamiinivalmisteita käyttää pitkään suurina määrinä eikä mittauta arvojaan välillä.

Lue lisää blogista!

Näytetään tulokset (7 kpl)

Tuotekategoria
Tuotemerkki
Terveystavoite
Hiustyyppi
Homeopatia potenssi
Ihotyyppi
Kosmetiikkatrendit
Ominaisuudet
Sertifiointi