Probioottinen ja ekologinen siivous

12.8.2020 | PUR toimitus

Uusi probioottinen pesuainesarja vahvistaa kodin omaa bakteerikantaa

Probiootit ovat suomalaisille tuttuja monesta eri yhteydestä. Käytämme probiootteja osana terveellisempää ruokavaliota, ravintolisiä, kosmetiikkaa sekä tehostamaan erilaisia juomia. Nyt terveyttä edistävät probiootit rikastuttavat myös kodin pintoja sekä pyykinpesua. 

PURin valikoimaan saapui uusi ja ainutlaatuinen pesuainesarja Probiotic Craft. Probiotic Craft lanseerataan ensimmäisenä maailmassa Suomessa. Vastaavaa pesuainetuotesarjaa, joka perustuu probioottiseen siivoukseen ja pesuun, et vielä löydä Suomesta. 

Lisää edelläkävijyyttä Baltiasta

Baltian maista on tullut useita menestystarinoita sekä edelläkävijöitä ekologisten ja luonnonmukaisten tuotesarjojen parista, kuten Madara, Mossa, Organic Shop ja Ecodenta. 

Probiotic Craft on ensimmäinen pesuainesarja Suomessa, jonka ytimessä vilisevät valloittavat probiootit. Probiotic Craft on osa ProBioSanus yritystä, joka perustettiin vuonna 2012 Vilnassa, Liettuassa. Vuonna 2014 yritys perusti oman kemian ja mikrobiologian laboratorion. Se on yksi Baltian maiden edistyksellisimpiä ja innovatiivisimpia laboratorioita. 

Tuotteet eivät ole syntyneet yhdessä yössä, vaan niitä on työstetty asiantuntijatiimin voimin yli kolmen vuoden ajan. Täydelliset raaka-aineet löytyivät tuhansien korkealaatuisten raaka-aineiden joukosta ja 400 erilaisen prototyypin jälkeen. Voikin sanoa, että pitkän ajan työ kannatti sillä tuotteet ovat yksiä turvallisimmista ja puhtaimmista mitä markkinoilta löytyy. Ne eivät sisällä lainkaan säilöntäaineita, hajusteita tai muita turhia ainesosia. Sen lisäksi, että kotisi sekä vaatteesi rakastavat Probiotic Craftin mukana tuomia hyviä bakteereja, myös luonto kiittää sillä kaikki tuotteet ovat biohajoavia. 

Miksi myös kotisi ja vaatteesi tarvitsevat probiootteja?

Tutkimus osoittaa, että probiootit ovat hyväksi terveydelle: ne suojelevat suolistoamme huonoilta bakteereilta, stimuloivat immuunijärjestelmää ja auttavat nopeuttamaan tervehtymistä erilaisista poikkeustiloista. Perinteiset pesuaineet toimivat kuten antibiootit: ne tuhoavat ei vain huonoja vaan myös hyödyllisiä bakteereja, häiriten kodin luonnollista mikrobitasapainoa. 

Probiotic Craftin tuotteet eivät aiheuta mikrobiflooran epätasapainoa vaan päinvastoin täydentävät sitä hyvillä bakteereilla. Kun jatkat probioottisten pesuaineiden käyttöä, hyödyllisistä bakteereista tulee vallitsevia ja ne suojelevat meitä haitallisten bakteerien leviämiseltä. 

Probiootit jatkavat työskentelyään pestyllä pinnalla pitkään siivouksen jälkeen ja auttavat myös pidentämään pesuväliä neutraloiden hajuja ja hilliten hajua muodostavien bakteerien kasvua. 

Maailmalla kiinnostus probioottisten pesuaineiden mahdollisuuksiin on herännyt  ja tutkimustulokset valmisteiden käytöstä mm. sairaalaympäristössä ehkäisemään haitallisten bakteerien leviämistä ovat erittäin lupaavia. Tulemme jatkossakin tarkkailemaan näitä uutisia ja jakamaan niitä myös teidän kanssa. 

Valitse kotiisi ympäristöystävällisiä ja koko perheelle turvallisia pesuaineita

Ekopesuaineet ovat parempi valinta luonnolle kuin markettien tavanomaiset pesuaineet, joiden tensidit eli pesevät ainesosat ovat usein raaka-öljypohjaisia ja jotka usein sisältävät turhaan luontoa kuormittavia ainesosia. 

ECOCERT-sertifioidut Probiotic Craftin tuotteet ovat 100% biohajoavia ja sisältävät ainoastaan kasviperäisiä ainesosia. Silti pesutehosta ei tarvitse tinkiä ja Probiotic Craftin tuotteet ovatkin teholtaan mitä mainioimpia. Liettualainen testiryhmä ei pesutuloksen perusteella pystynyt erottamaan oliko kyseessä perinteinen markettitiskiaine vai ekotiskiaine.

Probiotic Craftin tuotteissa laatu on kaiken tekemisen ytimessä. Kaikki tuotteet ovat ECOCERT ja V-LABEL (European Vegetarian Union) järjestöjen sertifioimia ja täyttävät sisäisen laadunvalvontajärjestelmän, 4E GUARANTEE:n tarkat laadun, turvallisuuden, ekologisuuden, tehokkuuden ja taloudellisuuden kriteerit.

Probiotic Craft haluaa olla mukana vauhdittamassa kestävää kehitystä sekä elämäntapaa, joka pyrkii tasapainoon luonnon kanssa. Tästä syystä yrityksessä panostetaan kestävään luonnonvarojen hallintaan ja tuotantotapoihin sekä uusiutuvaan energiaan. Arvot näkyvät myös pakkauspulloissa, jotka ovat 100% kierrätettyä muovia. 

Myös perheen herkkäihoiset jäsenet kiittävät Probiotic Craftin tuotteista, sillä ne ovat tarkoin kehitetty herkälle iholle ja ne ovat ihotauti- ja allergialääkäreiden hyväksymiä. Säilöntäaineet ja hajusteet ovat yleisiä allergeenejä, ja Probiotic Craft on yksi harvoja pesuainesarjoja, joka ei sisällä lainkaan säilöntäaineita. 

Nosta siivoushetki arjen yläpuolelle

Sen lisäksi, että Probiotic Craft-sarjassa korostuu funktio: eli hyödyt terveydelle ja luonnolle pesutehosta tinkimättä, valmistajan visiossa siivous voi myös olla ihastuttava elämys.  Tämän vuoksi sarjan tuotteet sisältävät korkealaatuisia luonnon raaka-aineita jotka hellivät ja suojaavat ihoa.  

Kotisi pinnoille

  • ASTIANPESUAINEESSA on mukana hyaluronihappoa, joka on jo varastanut monen luonnonkosmetiikan sydämen kosteuttavalla voimallaan.
  • YLEISPUHDISTUSAINE on joka kodin luottotuote, joka sopii yleisesti monille eri pinnoille.
  • LATTIANPESUAINEESSA loistava hasselpähkinäöljy auttaa suojaamaan lattiaa.
  • Kylpyhuoneen pintoja ja optimaalista puhtautta varten on luotu oma KYLPYHUONEEN PUHDISTUSAINE, joka on kätevästi spray-pullossa, jolloin myös siivous sujuu vaivattomasti.

Vaattedesi parhaaksi 

  • PYYKINPESUAINEEN sisältämä lootusuute jättää puolestaan ihanan pehmeän tunteen vaatteen pintaan pesun jälkeen
  • Viimeistele pyykkisi HUUHTELUAINEELLA, joka pyykinpesuaineen tavoin riittää 25 pesukertaan
  • HAJUNPOISTAJALLA pidennät vaatteiden ja muiden tekstiilien pesuväliä. Tämä tuote on erityisen suosittu urheiluvaatteiden ja varusteiden huollossa. Voit esimerkiksi suihkauttaa hajunpoistajaa kenkiin välttääksesi epämiellyttäviä tuoksuja. Tuote on saatavilla kahdessa eri koossa. 

PURistin vinkki: Ota nämä tuotteet mukaan myös mökille, mattolaiturille, veneelle tai pieneen pulloon rinkkaan, sillä kaikki tuotteet ovat biohajoavia, eivätkä näin ollen häiritse luonnon ja vesistöjen luonnollista tilaa. 

Luo oma tuoksumaailmasi 

Probiotic Craft-sarjan kaikki tuotteet ovat hajusteettomia, jotta sinä itse voit päättää miltä haluat kotisi tai pyykkisi tuoksuvat tänään. 

Tämän tuoteperheen avulla voit luoda kotiisi oman tunnelman tai ilmentää mielialaasi. Kaikki tuotteet ovat hajusteettomia, sillä emme halua päättää puolestasi miltä kotisi tai pyykkisi pitäisi tuoksua. Jätämme asian sinun päätettäväksi. 

Voit itse valita minkä tahansa tuoksun ja luoda kotiisi haluamasi tunnelman. Jos haluat kotiisi romanttisen tunnelman, valitse SENSATION tuoksu. Haluatko tuoda luonnon kotiisi? Kokeile NATURE tuoksua. Juhlatuulella? Päästä Rion karnevaali kotiisi CARNIVAL tuoksun avulla. Kun taas haluat rentoutua raskaan päivän jälkeen, valitse RELAXATION tuoksu. Lisää lempituoksuasi tuoksuvalikoimastamme ja luo kotiisi haluamasi tunnelma. 

Valitse Probiotic Craft, kun haluat vain parasta kotisi pinnoille sekä pitkäikäisyyttä vaatteillesi.