Mitä ovat Yoni Egg –kivet ja miten niitä käytetään?

21.3.2021 | Laura Eskola

Luo syvempi yhteys naisellisuuteesi Yoni –kivien avulla

Olet varmasti kuullut geishakuulista ja muista lantionpohjanlihaksia vahvistavista harjoituksista, mutta tiedätkö mitä ovat Yoni Egg –kivet? Viime vuosina suureen suosioon nousseissa Yoni Egg –kivissä yhdistyvät aistillisuus, kristallien maagisuus, syvempi nautinto, ja yhteyden luominen omaan naisellisuuteen.

Sana Yoni on sanskritin kieltä, joka tarkoittaa “pyhää paikkaa” ja sillä viitataan juurikin naisen genitaalialueeseen, elämänenergian lähteeseen ja jumalalliseen naiseuteen. Uskotaan, että Yoni Egg –harjoituksia on tehty jo yli 5000 vuotta sitten muinaisessa idässä kuninkaallisten keskuudessa. Harjoitukset lisäävät seksuaalisuutta, elämänlaatua sekä elinvoimaisuutta. Erityisesti vastikään synnyttäneet naiset hyötyvät Yoni Egg –harjoituksista, sillä ne nopeuttavat lantionpohjanlihasten palautumista ja edistävät synnytyksestä toipumista.

miten yoni kiviä käytetään

 

Yoni Egg –treenin hyödyt

  • Harjoittelu vahvistaa koko keskivartaloa, joka siten saattaa lievittää selkä- ja ristiluuvaivoja sekä kuukautiskipuja ja PMS-oireita.
  • Treeni voi ehkäistä myös kohdun ja emättimen laskeumaa ja auttaa hillitsemään virtsankarkailuongelmia.
  • Kivien käyttö lisää libidoa ja seksuaalista nautintoa sekä yhteyttä omaan naisellisuuteen, auttaen naisia kokemaan voimakkaampia ja jopa peräkkäisiä orgasmeja.
  • Vilkastuttaa verenkiertoa ja vahvistaa sukupuolielimiä, kiinteyttää emätintä ja nopeuttaa synnytyksestä palautumista.
  • Vapauttaa vanhoista tunnelukoista ja seksuaalitraumoista.

Miten valita oikeanlainen Yoni Egg –kivi?

Jos olet vasta astumassa Yoni kivien maagiseen maailmaan, suosittelemme hankkimaan kolmen eri kokoisen kiven setin. Voit aloittaa suurimmalla kivellä, joka on helpoin tuntea ja pitää paikallaan. Suurin kivi on luonnollisesti myös painavin, joten joissakin tapauksissa keskikokoinen kivi voi olla parempi harjoitteluun. Keskikokoisia kiviä myydään myös yksittäin. Lantionpohjanlihastesi kehittyessä voit siirtyä pienempään kiveen. Yoni Egg munia valmistetaan myös eri kivilaaduista:

  • Ruusukvratsia kutsutaan rakkauden kiveksi ja sen uskotaan vahvistavan sydänchakraa. Kauniin vaaleanpunainen kivi inspiroi rakkauteen, huolenpitoon ja myötätuntoon itseä kohtaan. Ruusukvartsi tuo harmoniaa ja hoitaa murheellista sydäntä.
  • Obsidian on juurichakran voimakivi. Kiven uskotaan omaavan parantavia ominaisuuksia ja se poistaa negatiivista energiaa sekä kielteisiä tunteita. Sitä käytetään myös traumoista paranemiseen.
  • Nefriittijade on harvinainen kivilaatu, jonka uskotaan puhdistavan ja rauhoittavan mieltä. Unelmien kivenä tunnettu nefriittijade on henkisen kasvun edistäjä ja sillä on syvästi paratava vaikutus.

Yoni Egg –harjoituksia

Ennen kuin aloitat:
Yoni kivissä on reikä, johon voit pujottaa ohuen narun, esimerkiksi hammaslangan, jotta sen saa helposti pois. Kiven saa ulos myös ilman lankaa, mutta ensimmäisellä kerralla voi olla hyvä kokeilla harjoitusta narun kanssa. Aluksi kiveä suositellaan käytettävän parin tunnin ajan muutamana päivänä viikossa, jonka jälkeen sitä voi käyttää niin usein kuin haluaa.

Lantionpohjalihasten harjoitus:
Yleisimmin Yoni Egg –kiveä käytetään lantionpohjalihasten kiinteytykseen. Kivi yksinkertaisesti sujautetaan varovasti vaginaan paksumpi pää edellä ja aloitetaan emättimen lihasten aktivointi. Aloita jännittämällä lihaksia 5 sekunnin ajan, jonka jälkeen rentouta koko emätin. Toista viiden minuutin ajan. Kun 5 sekunnin jännitys alkaa tuntua helpolta, voit pidentää aikaa 10-15 sekuntiin. Toinen vaihtoehto on jännittää lihakset vain sekunniksi, ja rentouttaa sitten toiseksi sekunniksi. Toista 5-10 min ajan. Voit myös yhdistää harjoitukset.

Meditointi:
Yoni Egg –kiven kanssa voit myös meditoida. Pidä kiveä kädessäsi, vaginassasi, alavatsan päällä tai missä ikinä se tuntuu sinusta hyvältä. Rentoudu, tyhjennä mielesi ja aloita meditointi. Voit myös kuunnella ohjattua meditaatiota.

Masturbointi:
Tähän tarkoitukseen sopii parhaiten kolmen kiven setistä pienin kivi. Sujauta kivi sisääsi ja yritä löytää g-pisteesi. Leikittele ja kokeile, etsi kohta josta saat eniten nautintoa. Psst! PURin valikoimasta löydät myös upeat Obsidian ja Ruusukvartsi hieromasauvat.

yoni kivet ja hieromasauva

Hengitysharjoitus:
Tämä harjoitus luo yhteyden seksuaalisuutesi ja Yoni Egg –kivesi välille. Aseta Yoni –kivi vaginaasi tai pidä sitä alavatsan päällä. Kun hengität sisään, jännitä lantionpohjalihaksiasi, ja kun hengität ulos, rentouta lihakset. Keskity itseesi, seksuaalisuuteesi, naisellisuuteesi ja Yoni –kiveesi.

Kokeile Yoni –kiveä myös esimerkiksi tanssiessa, joogatessa, kävelyllä, kuntosalilla, kylvyssä tai kumppanisi kanssa. Yoni Egg –kiven säännöllinen käyttö lisää limakalvojen luonnollista kosteutta ja vaginan tuntoherkkyyttä, mutta jos emättimesi on kuiva, voit käyttää kiveä aluksi luonnollisen liukuvoiteen kanssa.