Nautitko jo kaikista liukuvoiteen tuomista mahdollisuuksista – Into the Wylde

19.1.2022 | PUR toimitus

Seksistä ja omasta kehosta nauttiminen on yksi kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kulmakivistä. Liukuvoiteen käyttäminen osana seksielämää tuo uusia mahdollisuuksia nautinnon maksimointiin. Siitä huolimatta alle puolet suomalaisista on kokeillut liukuvoiteita. Liukuvoiteiden käyttöön liitetään edelleen häpeän tunnetta ja intiimialueiden kuivuus voi aiheuttaa haasteita.

Suomalaisnaisilla (49 %) on hieman miehiä (46 %) enemmän kokemusta liukuvoiteista. Suosituimpia liukuvoiteet ovat 18–39-vuotiaiden keskuudessa. Alle 30-vuotiaat ovat kaikista kiinnostuneimpia liukuvoiteiden käytöstä (37 %). Mitä ajatuksia liukuvoiteen käyttö herättää sinussa? Oletko jo kokeillut liukuvoidetta? 

Seksuaaliterapeuttien terveisiä seksuaalisuudesta ja nautinnosta

Erityistason seksaaliterapeutti Maria Kihlström on viime vuosien aikana tuonut uudenlaista ja avoimempaa keskustelua seksistä ja kehosta nauttimisen ympärille. “Totuus on, että seksistä ja seksuaalisuudesta puhuminen on yllättävän vaikeaa. Asia on niin intiimi, että puhuessaan siitä ihminen on henkisesti täysin paljaana. On erittäin vaativaa kertoa avoimesti, mistä todella nauttii tai myöntää, ettei sitä itsekään tarkkaan tiedä – vaikka olisi aikuinen ihminen. Vaikein kysymys on se kaikkein tärkein: ”Mistä sinä nautit?”, näin Maria kirjoittaa blogissaan

Seksuaalinen nautinto on pariskunnan yhteinen asia, mutta samaan aikaan se on myös mahdollisuus tutustua omaan kehoon entistä paremmin – itsenäisesti tai kumppanin kanssa. Tästä kaikesta on kyse myös Into the Wylden liukuvoiteessa. 

Liukuvoiteen käytön ympärillä on edelleen tabuja sekä muita uskomuksia. Sen käyttö yhdistetään useimmiten intiimialueiden kuivuuten, kun kyseessä on tuote, joka tuottaa iloa ja nautintoa niin monella muullakin tavalla. Liukuvoide sopii mainiosti osaksi esileikkiä, itsetyydytystä sekä yhdyntää.

Liukuvoiteita suositellaan käytettäväksi erityisesti silloin, kun limakalvot ovat esimerkiksi hormonien johdosta kuivemmat. Liukuvoide vähentää kitkaa intiimialueilla ja lisää näin ollen seksuaalisia nautinnon tuntemuksia. Sen käyttö helpottaa orgasmin saavuttamista ja se voi suojata esimerkiksi kondomia rikkoutumasta. Kaiken kaikkiaan liukuvoide lisää tyytyväisyyttä seksielämään.

“On naisia, joiden emätin ei kostu, vaikka he ovat seksuaalisesti kiihottuneita ja halukkaita seksiin. Joskus tarvetta lisäliukasteelle voi olla satunnaisesti elämän eri vaiheissa, esimerkiksi raskauden tai imetyksen aikana. Liukuvoiteen ollessa normaali osa seksielämää ei sen ehdottamisesta tarvitse ottaa paineita, kun tarvetta lisäkostukkeelle jollakin kerralla on syystä taikka toisesta”, neuvoo seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen. 

(VLC) vulva-loving care

Into the Wylde on herbalistin Kathien perustama. Kathie on erikoistunut holistiseen naisterveyteen. Hän haluaa asiakastyönsä ja tuotteidensa kautta auttaa naisia heidän intiimiterveyteen littyvissä asioissa. Into the Wylden ytimessä on vastaus siihen, miten me naiset voisimme nauttia entistä enemmän naiseudesta, kehostamme ja seksistä. 

“Monet asiakkaistani saivat intiimialueen ärsytyksiä seksin jälkeen. Nämä tuntemukset toivat mukanaan epämukavia tilanteita ja tunteita, niin oman kumppanin kuin oman kehoyhteydenkin äärellä. Halusin luoda naisille jotain täysin luonnollista, huippuluokan ainesosilla. Jotain sellaista, joka tekisi seksistä entistä nautinnollisempaa ja poistaisi fyysisiä- ja henkisiä ärsytyksiä. Ja vielä niin, että tulee samalla huolehdittu omasta itsestä sekä kehon tarpeista”, Kathie kertoo.

Lopputuloksena on täysin vegaaninen ja luonnollinen luomulaatuinen liukuvoide, kaunis ja ekologinen pakkaus, joka kunnioittaa kestävän kulutuksen periaatteita. Tämä tuote on tehty rikkomaan tabuja liukuvoiteen käytön ympäriltä sekä herättämään keskustelua intiimialueen terveydestä. Ja vielä Kathien sanoja lainaten “Loppujen lopuksi kaikki on parempaa (oikeanlaisen) liukuvoiteen kanssa”.

Miksi valita luonnonmukainen liukuvoide Wylde One

Into the Wylden ensimmäinen yrtti- ja vesipohjainen liukuvoide kulkee rakkaudellisella nimellä: Wylde One. Sillä on The Vegan Societyn sekä Soil Association -sertifikaatit, jotka takaavat tuotteen vegaanisuuden sekä luomulaadun. Wylde One on täysin kasvipohjainen ja se sisältää vain parhaita mahdollisia raaka-aineita, kuten aloe veraa, kehäkukkaa, rohtosalkoruusua, villikauraa ja valkopeippiä.   

Wylde One on yli kymmenen vuoden ajatuksien, tutkimuksen, testauksen ja kehityksen tulos. Se on suunniteltu vastaamaan naisen intiimialueen optimaalista pH:ta eikä näin ollen kuivata emättimen limakalvoja, mitä useat muut liukuvoiteet voivat tehdä. 

Listasimme alle vielä muutamia erityisen tärkeitä seikkoja, jotka tekevät Wylde Onesta niin valloittavan. 

  1. Miksi on tärkeää, että Wylde One-liukuvoide ei sisällä glyseriiniä? Glyseriini, jota löytyy useimmista liukuvoiteista, voi ruokkia jopa pieninä pitoisuuksina hiivainfektiota, joka tunnetaan nimellä candida albicans. Candida albicans on vastuussa useimmista emättimen hiivasienitulehduksesta. Glyseriini lisää myös liukuvoiteen osmolaarisuutta ja voi vahingoittaa emättimen limakalvoa, jolloin olosuhteet ovat otollisempia erilaisille hiivatulehduksille, emättimen bakteeritasapainon häiriölle (bakteerivaginoosi) sekä muille taudinaiheuttajille. 
  2. Wylde One sisältää myös lisättyä maitohappoa. Kyseessä on sama maitohappo, jota emätin tuottaa luonnollisesti yhtenä puolustusmekanismina, joka takaa ideaalin happamuustason. Oikeanlaisella maitohappotasapainolla on tärkeä rooli, sillä se tukee emättimen tervettä mikrobiomia.
  3. Wylde One likuvoiteen pH on tasapainossa emättimen oman pH:n kanssa. Emätin on luonnollisesti hapan noin 3,8 – 4,5 pH. Oikea Ph-arvo on tärkeää siksi, että emätin pystyy itsenäisesti torjumaan mahdolliset mikrobi-infektiot. Mikäli emättimen pH-tasapaino muuttuu enemmän emäksiseksi, se voi luoda otolliset olosuhteet infektiolle. Toinen mielenkiintoinen pH-arvoon liittyvä tosiasia on, että siittiöiden pH on emäksisempi kuin emättimen Ph. Mikäli toiveena on raskautuminen, voi olla parempi käyttää liukuvoidetta, joka on suunniteltu nimenomaan tukemaan sperman Ph-arvoa. 
  4. Wylde Onen koostumuksessa on useita lisäetuja. Testit ovat osoitteet, että Wylde One on yhteensopiva kolmen yleisimmän kondomityypin kanssa (lateksi, polyisopreeni ja polyuretaani).
  5.  Wylde One kestää liukuvana ja kosteana pitkään käytön yhteydessä. Näin ollen sitä ei tarvitse käyttää suurta määrää kerralla eikä sitä näin ollen tarvitse lisätä useita kertoja nautinnollisten hetkien aikana.

Muut PURin valikoiman nautinnolliset tuotteet

Olemme valinneet PURin valikoimaan useita muita lisänautintoa tuovia tuotteita, jotka tuovat iloa niin itsenäiseen iloitteluun kuin myös kumppanin kanssa luotaviin yhteisiin hetkiin. 

Kristalliset hieromasauvat syvempään yhteyteen

Gemstone Yoni Wand hieromasauvat ovat 100% luonnollista kristallia, sertifoituja, tyylikkäitä ja silkkisen sileitä. Niitä voi käyttää kuivana, märkänä sekä liukuvoiteen kanssa. Nämä kristallista valmistetut dildot johdattavat sinut syvälle itseesi sekä orgasmiseen kokemukseen. 

Ruusukvartsisessa hieromasauvassa on intensiivistä voimaa, joka miellyttää ja parantaa sisäistä olemustasi. Ruusukvartsin uskotaan olevan avuksi sydänchakran avaamisessa. 

Obsidian Yoni Wand -hieromasauvassa on intensiivistä voimaa, joka miellyttää ja parantaa sisäistä olemustasi. Obsidian kiven uskotaan suojaavan negatiivisuudelta. 

Red Jasper -hieromasauvaon sertifioidusta punaisesta jaspiksesta valmistettu seksilelu. Varaudu upean energeettiseen ja orgasmiseen matkaan Gemstone hieromasauvan kanssa.

yoni kivet ja hieromasauva

Yoni egg-kivet – seksuaaliterveyden ja nautinnon tueksi

Gemstone Yoni egg -kivet tuovat mukanaan useita hyötyjä ja iloa. Voit harjoittaa niillä lantionpohjanlihaksia, lisätä seksuaalista nautintoa ja halukkuutta sekä parantaa orgasmeja. Samalla ne lisäävät vaginan limakalvojen kosteutta ja tuntoaistia. Onpa niistä huomattu myös olevan apua vaginan palautumisessa synnytyksestä, kuukautiskipujen lievittämisessä ja PMS-oireiden helpottamisessa. Ennen kaikkea Yoni Egg-kivien avulla lisäät ja vahvistat omaa naisellista energiaasi. Mikä näistä Yoni egg -kivistä sopisi sinulle tähän hetkeen parhaiten? Anna intuitiosi viedä. 

Obsidian – Tämän kristallin uskotaan tasapainottavan juurichakraa. Se on yksi tehokkaimmista kivistä, joita käytetään parantamiseen, estämään negatiivisuudet ja vapauttamaan kätketyt tunteet.

Nefriittijade on ensimmäinen kivi, jota on käytetty alunperin lantionpohjalihaksia harjoittavissa ‘jademunissa’. Käytä kaunista nefriittijadea itseluottamuksesi vahvistamiseen, tasapainon löytämiseen ja rauhoittumiseen.  Aito kanadalainen nefriittijade tunnetaan ‘unelmien kivenä’ ja se yhdistetään sydänchakraan. Kiven uskotaan puhdistavan mieltä, poistavan negatiivisia ajatuksia ja rauhoittavan. 

Ruusukvartsi – Kaunis ja sensuelli vaaleanpunainen kivi inspiroi rakkauteen ja myötätuntoon itseä kohtaan. Ruusukvartsin uskotaan tasapainottavan sydänchakraa, joka liitetään rakkauteen ja myötätuntoon. Kivi rauhoittaa, tuo harmoniaa ja vahvistaa yhteyttä itsesi kanssa. Voit valita myös ruusukvartsisen kolmen erikokoisen Yoni Egg-kiven sarjan. 

Suosittelemme kuuntelemaan myös Maria Kihlströmin podcastiä Puhu Muru, jossa ihmetellään elämää ja pohditaan seksuaalisuutta terapeuttisella otteella. Tämän podcastin kautta pääset kurkistamaan erilaisten ihmisten maailmoihin ja avaamaan omaa käsitystä elämästä. Löydät podcastin muun muassa Spotifystä

Lue lisää aiheesta:

Uudet Smile Makers vibraattorit tuovat hymyn huulillesi

Orgasmi kateissa? Seksologin 5 vinkkiä

8 vinkkiä, kuinka pitää vagina tyytyväisenä

Hemmottele alapäätäsi näillä leluilla

Hormonien vaikutus libidoon

Lisää lempeä luonnon antimilla

Mies, näillä luonnollisilla vinkeillä lisäät intohimoa arkeen

Nautitko jo kaikista liukuvoiteen tuomista mahdollisuuksista?