Lisää lempeä luonnonantimilla

18.9.2015 | PUR toimitus

Oikeanlaisella ruoalla ja monilla luonnonantimilla voi saada lisää säpinää lakanoiden väliin. Alla viisitoista vinkkiä, joihin – kuten petihommiinkin – kannattaa suhtautua pilke silmäkulmassa. Tärkeintähän näissä jutuissa on ennenkaikkea muistaa rentous, stressittömyys sekä hyvä fiilis, jolloin lopputuloskin on yleensä paljon parempi!

Luonnossa on lukematon määrä afrodisiakkeina tunnettuja kasveja, eli kansanomaisemmin lemmenkasveja, joiden katsotaan lisäävän seksuaalista energiaa. Osa afrodisiakeista vaikuttaa suoraan erogeenisille alueille verenkiertoa vilkastaen ja sukupuolielimiä stimuloiden, toiset taas vaikuttavat mielen kautta rentouttamalla, poistamalla estoja ja lisäämällä halukkuutta. Tässä lista viidestätoista kasvista, joista osa on tavallisia keittiöstäsi löytyviä ruoka-aineita ja osa luonnon yrttejä ja kasveja.

Näillä luonnonantimilla lisäät lempeä

1.    Mantelit ovat ikivanha afrodisiakki. Mantelien sisältämien monityydyttämättömien rasvahapojen on joissain tutkimuksissa todettu ylläpitävän korkeita testosteronitasoja. Lisäksi manteleissa on runsaasti seksuaaliterveydelle tärkeitä seleeniä, sinkkiä ja E-vitamiinia, sekä arginiini-nimistä aminohappoa, joka voi parantaa erektiota. Arginiini parantaa typpioksidin tuotantoa kehossa, jonka on havaittu olevan tärkeässä osassa erektion saamisessa. Myös kurpitsan ja auringonkukan siemenet sisältävät typpioksidin tuotantoa lisäävää arginiinia, munasarjoja ja spermaa suojaavaa seleenia ja e-vitamiinia sekä seksin “superhivenainetta” sinkkiä. Riittävä sinkin saanti on tärkeää libidon kannalta, se lisää sperman tuotantoa ja auttaa myös pitää testosteronin tasapainossa.
2. Ashwagandha on tunnettu yrtti stressiin, ahdistukseen sekä unettomuuteen mutta se toimii myös tehokkaana lemmenrohtona lisäten libidoa. Ayurvedan mukaan ashwagandha lisää spermantuotantoa, seksuaalista halukkuutta, fyysistä suorituskykyä sekä elinvoimaa.
3.    Kaura – luonnonvarainen, ravinnerikas kaura (avena sativa) tukee seksuaaliterveyttä ja voi auttaa vahvistamaan halukkuutta ja suorituskykyä vapauttamalla testosteroneja. Samaanaikaan kaura tukee hermoja, sydäntä ja immuniteettia.
4.    Damiana yrtti (turnera diffusa) – Väli-Amerikassa ja Karibialla luonnonvaraisena kasvavaa damiana-yrttiä on käytetty pitkään lemmenyrttinä alueen intiaaniväestön keskuudessa. Eläinkokeissa on havaittu, että damiana lisää rottien sukupuolista aktiivisuutta sukupuolesta riippumatta. PURissa myytävä Prasadin Love elixir sisältää damian yrttiä.
5.    Sarviapila – Niin miehet kuin naisetkin ovat vuosisatojen ajan käyttäneet fytoestrogeenejä sisältävää sarvisapilaa kohentamaan libidoa. Sarvisapila myös tukee tervettä rintakudosta ja voi edesauttaa maidontuotantoa imetyksen aikana.
6.    Neidonhiuspuu (ginkgo biloba) – sisältää runsaasti flavonoideja ja vauhdittaa verenkiertoa – myös sukuelimissä!
7.    Mucuna (mucuna pruriens) on trooppinen köynnöskasvi, jolla on pitkät käyttöperinteet ayurvedassa sekä intiaanien kansanparannuksessa. Mucuna on kasvikunnan paras l-dopan lähde, joka on hermoston välittäjäaineiden adrenaliinin ja dopamiinin esiaste. Mucunaa pidetään hyvänä libidon lisääjänä etenkin naisilla, mutta se toimii hyvin myös miehillä mm. lisäten siittiöiden tuotantoa.
8.    Maca on noussut viime vuosien aikana kovaan maineeseen miehisen kunnon vahvistajana, kutsuvatpa toiset sitä luontoäidin omaksi Viagraksikin. Kotoisin korkealta Perun vuoristosta, macassa on runsaasti sukupuolihormonien tuotannolle tärkeitä B-vitamiineja, kaliumia ja aminohappoja. Maca lisää staminaa, vähentää väsymystä ja kohentaa libidoa niin miehilla kuin naisillakin. Se on kokeilemisen arvoinen myös vaihdevuodet ohittaneille naisille, jotka kaipaavat lisää sutinaa petiin.

Mantelilla, chilillä, sellerillä ja monilla muilla luonnonantimilla on vaikutusta sukupuolielämän vilkkauteen.

Mantelilla, chilillä, sellerillä ja monilla muilla luonnonantimilla on vaikutusta sukupuolielämän vilkkauteen.

9.    Moni saattaa yllättyä että niinkin tavanomaisesta vihanneksesta kuin selleristä löytyy libidoa kohottavia vaikutuksia. Sellerin on havaittu stimuloivan elimistöä erittämään feromoneja eli tuoksuaineita, jotka kiihottavat vastakkaista sukupuolta ja herättävät haluja.
10.    Lämmittävät mausteet. Mausteiset chilit voivat lämmittää myös sängyssä. Chilien kapsaisiini nostattaa sydämensykettä, laajentaa verisuonia sekä vapauttaa endorfiineja. Kuten chili, myös inkivääri voi tuoda rakkauselämääsi lisää potkua. Sen ainesosat voivat tutkimusten mukaan parantaa verenkiertoa ja lisätä testosteronin tuotantoa.
11.    Ginsengiä usein pidetään lemmenyrttien kuninkaana. Sitä onkin käytetty jo vuosituhansia libidon kohentamiseen mm. Kiinassa ja Koreassa ja sen tehokkuudesta on myös kiistatonta tutkimusnäyttöä.
12.    Jos edellinen oli kuningas, seuraavana esittelyssä on kuningatar, nimittäin royal jelly joka on hunajamehiläisten erittämä kermamainen ja maidonvärinen neste, joka tekee tavallisesta mehiläisestä kuningattaren. Ihmisellä hyytelö stimuloi keskushermostoa ja sukupuolielimiä.
13.    Siitepöly on tehokas lemmenlääke. Luonnollisia mieshormoneja sisältävä männyn siitepöly  toimii miehisen kyvyn buusterina kun taas mehiläisen siitepölyn katsotaan edistävän munasarjojen toimintaa ja edesauttavan hedelmällisyyttä.
14.    Suklaa (tarkemmin tumma suklaa tai kaakao) ja rakkaus liitetään usein toisiinsa, eikä suotta, sillä niillä on todettu olevan yhtäläisyyksiä kemiallisesti. Suklaa sisältää fenetyyliamiini-nimistä kemikaalia joka vapauttaa mielihyvähormoneita seksin aikana, sekä anandamiidi-nimistä kemikaalia jota erittyy silloin kun tunnemme olomme hyväksi. Lisäksi suklaassa on runsaasti verisuonia laajentavia flavonoideja, magnesiumia, antioksidantteja sekä libidoa kohottavaa arginiinia.
15.    Mansikat, vadelmat, acai-marja ja granaattiomena ovat täynnä antioksidantteja jotka parantavat verenkiertoa – muun muassa sukupuolielimissä. Niissä on myös suuret määrät sinkkiä, jonka sanotaan valmistavan naista sukupuoliyhteyteen. Granaattiomenassa on runsaasti myös rautaa, joka auttaa punasolujen muodostuksessa ja erektiossa. Granaattiomenaa kannattaa kokeilla etenkin jos kärsit yhdyntäkivuista ja jännityksestä.

 

Lue lisää aiheesta:

8 vinkkiä kuinka pitää vagina tyytyväisenä

Orgasmi kateissa? Seksologin 5 vinkkiä

Hormonien vaikutus libidoon