Metsän hoitavat vaikutukset – nyt myös omassa kylpyhuoneessasi

31.1.2022 | PUR toimitus

Metsä on ikiaikainen elämänlähde. Tutkimusten mukaan koskemattomampien metsien, luonnonvaraisten niittyjen ja karjatilojen maaperässä on sellaista mikrobistoa, joka parantaa ihmisen terveyttä ja hyvinvointia pitäen elämää yllä. Nuo mikrobit pystyvät iholle päätyessään antamaan immuunipuolustuksellemme signaalin, joka saa sen säätämään tulehdusvasteen elimistössämme normaaliksi. Tällöin vastustuskyky paranee ja immuunisysteemi reagoi oikein potentiaalisiin taudinaiheuttajiin mutta ei turhaan hötkyile esimerkiksi siitepölystä tai vaikkapa eläinpölystä. Vaikka kevät tuo mukanaan katupölyn sekä siitepölyn ja sitä kautta monelle allergisen oireilun, metsä voi olla avain paranemiseen. Luonto on tutkitusti täynnä hoitavia vaikutuksia. Nämä hoivaavat vaikutukset on nyt mahdollista nauttia myös omassa kylpyhuoneessa, aivan uusien Moi Forest -voiteiden kautta.

moi forest

Metsän mikrobeja voiteesta iholle

Metsässä kannattaa viettää aikaa aina kun mahdollista ja nauttia sen hyvää tekevistä vaikutuksista. Joskus voi kuitenkin olla haastavaa päästä riittävän usein metsään, jos asuu keskellä kaupunkia, kärsii pahoista allergioista tai jos arki on yksinkertaisesti liian kiireinen. Talvisinkin metsämaan mikrobit peittyvät usein lumen alle. Tällöin voi onneksi turvautua Helsingin ja Tampereen yliopistojen yhteisestä hankkeesta syntyneeseen Reconnecting Nature™- mikrobiuutteeseen, jota on lisätty uusiin Moi Forest -voiteisiin.

”Immuunivälitteiset sairaudet ovat lisääntyneet todella kovaa vauhtia. Aloimme miettiä, että ratkaisu on lähellä: luonto voitaisiin viedä myös kaupunkialueille, ihmisille, joilla ei ole mahdollisuutta luontokosketukseen. Toisin sanoen, voisimme purkittaa sen.”
– Aki Sinkkonen, filosofian tohtori, ympäristöekologian dosentti, tutkimusryhmänjohtaja, yksi Reconnecting Nature™ -mikrobiuutteen kehittäjistä/Uute Scientific

Moi Forest Multipurpose ja Moi Forest Baby -voiteet on kehitetty hoitamaan kuivia ihoalueita hellävaraisilla kasviöljyillä, joissa on omegarasvahapot tallella. Yhdessä metsämikrobiuutteen, koivunmahlan ja omegarasvahappojen avulla voiteet pehmentävät, rauhoittavat ja ravitsevat kuivaa ihoa sekä tasapainottavat mikrobiomia.

Tutkitusti tehokas metsämikrobiuute

Reconnectin Nature™ -mikrobiuutetta on tutkittu (katso tekstin lopusta tutkimustulokset) solukokeilla ja testaamalla sitä vapaaehtoisilla koehenkilöillä. Parhaillaankin on meneillään tutkimus suomalaisilla vauvoilla, jossa mikrobiuutteen tehoa tutkitaan allergiaperheissä.  Tutkimuksissa on havaittu, että metsämikrobiuute vaikuttaa ihon kautta, kun sitä on on riittävän suuri pitoisuus ja sitä levitetään vähintään 10 cm x 20 cm ihoalueelle päivittäin.

”Jo kahden viikon altistus voi parantaa kaupungissa asuvan ihmisen mikrobiston monimuotoisuutta”
Heikki Hyöty, lääketieteen ja filosofian tohtori, virologian professori, yksi Reconnecting Nature™ -mikrobiuutteen kehittäjistä/Uute Scientific

Kun käytät Moi Forest Baby tai Moi Forest Multipurpose -voiteita, älä säikähdä voiteen harmaata väriä. Se sulautuu ihoon, kun voidetta levitetään pieni määrä kerrallaan. Tumma väri voiteissa johtuu yksinkertaisesti siitä, että Moi Forest -tuotteissa on korkea pitoisuus metsämikrobiuutetta. Suosittelemme Moi Forest Multipurpose -voidetta aikuisille ja yli kolmevuotiaille lapsille ja Moi Forest Baby -voidetta noin 6kk–3v. lapsille. Voit myös käyttää pienemmälle vauvalle voidetta, jos iho on kuiva tai siinä esiintyy atooppista ihottumaa.

Ketkä ovat Moi Forestin takana

karita sainio

Moi Forestin tuotteiden takana on PURinkin asiakkaille entuudestaan tutut Karita Sainio sekä Maria Varon. Karita on Moi Forestin perustaja sekä brändin luoja. Maria toimii Moi Forestin tuoteasiantuntija sekä kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kouluttajana.

Molemmat ovat ansioituneet hyvinvoinnin alan monipuolipuolissa työtehtävissä sekä tietokirjalijoina. Karita on kirjoittanut mm. vastuullisista valinnoista kertovan kirjasen Pieni kirja paremmista valinnoista sekä jokaisen tähänkin hetkeen sopivan must-have-käsikirjan kestävään elämäntapaan nimeltä Hyvin Eletty.

Karita kuvailee itseään metsän lapseksi; “Olen tyttö, joka on viettänyt lapsuutensa metsissä, jolle puun pinnan hellä silittäminen toimii terapiana ja joka tuntee kivet käsissään lämpimän pakottavana tunteena. Olen aina tiennyt, että metsä parantaa, ja nyt sille on myös tieteellisesti todistettua faktaa.”

Marian kirja Elävä iho-luonnon kosmetiikkaa vastaa muun muassa kysymyksiin kuten, mikä ihomme tehtävä oikeastaan on ja miten voimme tukea sitä? Entä millaiset vaikutukset valitsemillamme kosmetiikkatuotteilla on meihin ja ympäristöömme? Marian lapsuutta määritti vahvasti erilaiset allergiat; kukille, puille, kasveille ja elämille. Aikuisiällä kokonaisvaltainen kiinnostus ja ymmärrys auttoivat pääsemään eroon allergioista ja näkemään sen, ettei luonto ole syypää allergioihin, vaan sitä vastaan toimiminen.

Maria on kirjoittanut PURin blogiin myös PURistin päiväkirjaa. Lue miten Mariasta tuli PURisti ja koska jokainen meistä tarvinnee tällä hetkellä pientä stressin lievitystä, osallistu Marian julistamiin stressitalkoisiin.

Lue lisää Moi Forestin vaikutuksista myös toisesta blogikirjoituksesta “Hoida vauvan ihoa hellästi ja vahvistaen”

Kurkkaa myös IGlive-haastattelu PURin IGTV:n puolelta “Luontoperäisten mikrobien vaikutus immuunipuolustukseen”, jossa on vieraana tuotepäällikkö Iida Mäkelä Uute Scientific Oy:ltä. Iida on opiskellut Helsingin Yliopistossa ja tutkinut gradussaan miten bakteeriyhteisöt eroavat kaupungin ja maaseudun välillä. Lisäksi hän on ollut yliopistojen ADELE-ekosysteemihankkeessa tutkimusavustajana.

Tutkimusdata tuotteiden takana

Keräsimme sinulle tähän alle useita lisälähteitä, joiden kautta pääset tutustumaan entistä paremmin tähän kiinnostavaan ja ennen kaikkea ajankohtaiseen tutkimusaiheeseen.

Helsingin ja Tampereen yliopistojen toteuttamaan tutkimukseen Nature-derived microbiota exposure as a novel immunomodulatory approach pääset tästä.

Myös YLE julkaisi informaatiorikkaan artikkelin metsäpölystä. Lue miten likaiset kädet voivat suojata sairauksilta, kun kaupunkilaiset hieroivat käsiinsä metsämaata ja samalla suoliston mikrobikanta monipuolistuu.

Aiheesta on tehty tutkimus myös päiväkotiympäristössä hienoin tuloksin.

Tutkimusta on tehty myös siitä, miten allergiat lisääntyvät, kun immuunipuolustuksen harjoitus jää liian vähäiseksi.

Suomessa meneillään olevasta vauvatutkimuksesta on myös saatu lupaavia uutisia.

 

Lue lisää taianomaisesta metsäpölystä:

Hoida vauvan ihoa hellästi ja vahvistaen

Moi Forestin ihanat uutuudet hellivät herkempääkin ihoa

 

Tutustu Moi Forest tuotteisiin:

Baby Cream

Multipurpose Cream

After Care Hand Cream

Forest Dust Microbiome Magic Oil