Ihonhoitoa pienten lasten äideille

16.12.2020 | Maria Varon

Tämä kirjoitus on kolmas osa blogisarjaa, joka käsittelee Hyvinvoiva äiti -verkkovalmennuksen aihepiirejä. Kirjoituksen pohjana toimii valmennuksen ihonhoidon asiantuntijan Maria Varonin ajatukset ja ohjeistukset.

Maria on estenomi, ihonhoidon ja luonnonkosmetiikan asiantuntija, kouluttaja ja tietokirjailija. Marialta on ilmestynyt hiljattain kirja nimeltä Elävä Iho – Luonnon Kosmetiikka. Maria on myös kolmen lapsen äiti ja melko lyhyillä ikäeroilla syntyneiden lasten odotus ja pitkä imetys on antanut ymmärrystä myös siihen, mitä naisen keho ja iho käy läpi erilaisissa elämäntilanteissa. Nykyään Maria kouluttaa muun muassa erikoisiho-ongelmien hoitoa ja luennoi erilaisissa tilaisuuksissa ja oppilaitoksissa lähinnä kauneusalan ammattilaisille. Hän toimii myös asiantuntijana Pro Luonnonkosmetiikka Ry:lle.

Marian lähestyminen ihonhoitoon on hyvin holistinen eli kokonaisvaltainen. Ihoa hoidetaan niin sisältä kuin ulkoapäin. Omia iho-ongelmiaan, kuten atooppista ihoa Maria on hoitanut niin akupunktiolla, homeopatialla kuin ruokavaliollakin. Nyt Maria haluaa jakaa tietoa myös muille naisille, jotka kärsivät iho-ongelmista.

Iho-ongelmien hoito raskauden aikana ja synnytyksen jälkeen

Iho-ongelmat saattavat juurtaa monista eri tekijöistä. Hormonit sekä suolistomme mikrobisto vaikuttavat ihomme kuntoon. Hyvinvoiva äiti -valmennuksessa saat runsaasti tietoa kuinka voit tukea hyvinvointiasi ruokavalion avulla. Toisaalta myös oikeanlaiset ihonhoitorutiinit sekä oikeanlaiset kosmetiikkatuotteet ovat myös tärkeässä asemassa. Miten sitten pienten lasten äidit hyötyvät tämän kurssin ihonhoidon opeista?

Naisen keho käy läpi suuriakin hormonaalisia muutoksia raskauden aikana ja välittömästi synnytyksen jälkeen. Tämä saattaa aiheuttaa monenlaisia iho-ongelmia, kuten ruusufinniä, aknea, ihon kuivuutta sekä pigmenttihäiriöitä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että ihon muutokset saattavat olla vain väliaikaisia. Näitä iho-ongelmia tulisi siitä huolimatta hoitaa. Pienten lasten äideillä aika tuntuu kuitenkin usein olevan kortilla ja saattaa tuntua siltä, että ihonhoitoon ei jaksa panostaa. Kuitenkin oikeilla tuotteilla ja yksinkertaisilla ihonhoitorutiineilla tämäkin on mahdollista, ja näitä vinkkejä Maria jakaa verkkovalmennuksessa.

Vartalonhoitoa päästä varpaisiin

Kasvojen ihonhoidon lisäksi Maria antaa valmennuksessa vinkkejä koko vartalon ihonhoitoon sekä muun muassa rintojen ihonhoitoon. Esimerkiksi raskausarpien hoidossa ja ehkäisyssä on tärkeintä vahvistaa ihon sidekudosta ja pitää iho joustavana. Jo raskausaikana vatsan ja rintojen ihoa kannattaa hoitaa öljyllä tai voiteella. Puhtaista kasviöljyistä kylmäpuristettu ruusunmarjansiemenöljy on yksi parhaita öljyjä arpien ehkäisyyn ja hoitoon. Öljy sisältää omegarasvahappoja ja vitamiineja jotka tukevat ihon uusiutumista ja vahvistavat ihoa. Maria puhuu valmennuksessa myös sektiohaavan hoidosta.

Myös niskan ja hartianseudun jumeihin voit saada apua voiteista. Jos niskasi ovat jumissa vauvan kantamisesta, voit hieroa niskoihin esimerkiksi Dr. Reckewegin Atomare R30 –voidetta. Atomare-voide auttaa moneen muuhunkin vaivaan, kuten esimerkiksi peräpukamiin, joita voi tulla vaikkapa synnytyksestä, joten sitä kannattaa olla varalta kaapissa. Näistä lisää valmennuksessa.

Helppo hoitorutiini kasvoille

Maria on luonut valmennusta varten ihonhoitorutiinit ja tuotesuositukset eri iho-ongelmille, mutta tässä maistiaisena yleiset ihonhoitorutiinit, jotka on helppo toteuttaa muutamassa minuutissa.

Arjen ihonhoitorutiinin voi hoitaa nopeasti ja helposti, eikä siihen tarvitse käyttää 5 minuuttia enempää aikaa. Mielestämme ihonhoito muun itsehuollon ohella kuuluu myös pienten lasten äideille sekä vastasynnyttäneille. He jos joku ovat sen ansainneet, nämä arjen sankarittaret. Toteuta seuraavaa rutiinia, ja niin ihosi kuin mielesikin kiittää.

Aamu – Huuhtele kasvot vedellä, suihkuta kasvoille kasvovesi ja levitä kosteusvoide tai kasvoöljy sekä silmänympärysvoide.

Ilta – Puhdista kasvot emulsiolla tai öljyllä, suihkuta kasvovesi ja/tai levitä seerumi ja sen jälkeen kosteusvoide sekä silmänympärysvoide.

Eri ihotyypeille suositelluista tuotteista saat lisää tietoa Hyvinvoiva äiti-verkkovalmennuksessa.

Valmennuksen voit ostaa täältä.

Marian haastattelu aiheen tiimoilta löytyy PUR Instagramista!

Marian kirjan “Elävä Iho” voit ostaa täältä.