Gluteenittomat ja maidottomat piparkakut
13.12.2021 | PUR toimitus
Joulun tuoksua ja makua ilman kompromisseja – täydelliset gluteenittomat piparit
Monien mielestä joulun paras herkku on piparkakku ja etenkin piparkakkutaikina, jota on ihana napostella leipomisen lomassa parempiin suihin. Kun haluat valmistaa omat piparisi hieman terveellisemmin, suosittelemme kokeilemaan seuraavaa reseptiä, jonka avulla onnistut takuulla ja saat herkulliset gluteenittomat piparkakut ilman maitotuotteita tai turhia lisäaineita.

PIPARKAKUT (gluteeniton, maidoton)
- 125g kookosöljyä
- 1 dl hunajaa
- 1 tl kanelia
- ripaus kardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa
- ripaus suolaa
- 1 kananmuna
- 1 tl ruokasoodaa
- 3 dl mantelijauhoa
- 1 dl tattarijauhoa
Laita kookosöljy, hunaja ja mausteet kattilaan. Kiehauta nopeasti, jonka jälkeen anna seoksen jäähtyä kunnolla. Lisää sen jälkeen kananmuna, sooda ja jauhot. Sekoita kunnolla ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli. Kaulitse valmiista taikinasta jauhojen kanssa tasainen levy ja painele muoteilla haluamasi muotoisia pipareita. Paista 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita ja rapeita.






































TERVEYS








KAUNEUS








LIFESTYLE







Ale
