Jouluinen raakakaakaojuoma

10.12.2021 | Laura Eskola

Lämmin kaakaojuoma toimii talvella varsin hyvin kahvin korvikkeena. Kaakaokin piristää ja antaa energiaa, mutta lisäksi se nostaa tutkitusti mielialaa. Jätä kuitenkin kaupan sokerikaakaot hyllyyn ja valitse laadukkaat sekä terveyttä edistävät raaka-aineet PURin hyllystä.

Raakakaakao on oikea terveyspommi

Raakakaakaojauhe sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa, kuten magnesiumia, rautaa, sinkkiä, kalsiumia, vitamiineja ja kuitua. Yli 10% kaakaon painosta on antioksidantteja, eli huomattavasti enemmän kuin superfoodina tunnetussa mustikassa. Se sisältää myös useita eri yhdisteitä, jotka vaikuttavat mielialaa kohottavasti, aivoja stimuloivasti, masentuneisuutta poistavasti ja hyvää oloa lisäävästi.

Kookosöljy tekee kaakaosta kuohkean ja kermaisen. Jos et pidä kookoksen mausta, voit käyttää myös gheetä. Molemmat lisäävät kaakaoosi valtavasti ravintoarvoa. Voit lukea lisää gheen terveysvaikutuksista täältä.

Chili tuo kaakaoon ripauksen potkua ja lisää lämpöä. Chilillä saattaa olla painoa pudottava vaikutus sen lämmöntuoton ja aineenvaihdunnan kiihdyttämisen ansiosta. Se toimii myös verisuonia avaavana yhdisteenä, joka parantaa muiden aineiden imeytymistä ja kulkeutumista elimistössä.

Lisäksi chili, kuten myös kaneli ja kardemumma hillitsevät tulehdusta ja sisältävät runsaasti antioksidantteja. Mausteet tekevät tästä herkusta myös ihanan joulukaakaon.

Tämä kaakao on siis ehdoton flunssakauden terveysjuoma!

raakakaakao resepti

Tarvitset:

1 ruokalusikallinen Kiki Luomu Kaakaojauhetta

1 ruokalusikallinen kookosöljyä tai gheetä

ripaus kanelia

ripaus kardemummaa

ripaus chiliä

 

Vielä päräyttävämmän saat kaakaosta lisäämällä joukkoon lusikallisen valitsemaasi sienijauhetta tai -tinktuuraa;

 

Ohje:

Laita ainekset tehosekoittimeen ja pyöritä hetki, jotta kookosöljy tai ghee kuohkeutuu. Jos olet herkuttelutuulella, viimeistele kaakao halutessasi kermavaahdolla ja veistele päälle raakasuklaasta hippusia.

raakakaakaoresepti

Lisää herkullisia juomareseptejä kaamosaikaan:

Maadoittava ghee kurpitsa chai latte

Trendin huipulla: musta aktiivihiililatte

Näin valitset hetkeen sopivan sienijuoman

Foodin tehojuomat kiireiseen arkeen

Tietotyöläisen bulletproof -kahvi