Terveellinen matcha latte resepti

17.11.2021 | Laura Eskola

Vihreä unelma: trendikäs matchalatte uudella twistillä

Pieni happihyppely raikkaassa säässä tekee ihmeitä jaksamiselle. Sää saattaa olla harmaa ja kylmä, mutta tämä herkullinen lämmin juomaa sulattaa kohmeiset sormet ulkoilun jälkeen.

Matcha latte lakritsisella twistillä

Matcha Latte on ollut trendikäs juoma pitkään, mutta pienellä twistillä se herää uudelleen eloon ja tuo hurjan paljon lisää terveyttä päivääsi.

Antioksidanttirikkaan matchan kerrotaan vastaavan ravintoarvoiltaan 7-10 kupillista tavallista vihreää teetä. Matcha onkin erinomainen talvijuoma sen terveyttä vahvistavien ominaisuuksiensa vuoksi. Sen tiedetään parantavan muistia ja lisäävän energiaa sekä vastustuskykyä. Matchan kofeiini vapautuu kehoon kahvia tasaisemmin ja lisäksi sen sisältämä L-teaniini rauhoittaa ja fokusoi mieltä. Siksi matcha onkin kuulunut Zen-munkkien meditaatioharjoituksiin jo vuosisatojen ajan.

Kookosöljy tekee juomasta kermaista ja kuohkeaa. Kookosöljyllä on myös lukuisia tieteellisesti todistettuja terveyshyötyjä; se tarjoaa aivoille nopeaa energiaa, kiihdyttää rasvan polttoa ja pitää nälän loitolla pidempään. Kookosöljy on myös antibakteerinen ja antioksidanttinen.

Lakritsi viimeistelee lattejuoman antamalla makeutta ilman sokeria. Tiesitkö, että lakritsijauhe vahvistaa vastustuskykyä ja hengitysteitä, parantaa ruoansulatusta, antaa energiaa, tekee hyvää virtsateille ja edistää myös ihon, nivelten sekä luiden terveyttä?

Tämä matcha latte on siis täynnä superfoodeja!

Tarvitset:

Ohje:

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surruta hetki, jotta kookosöljy kuohkeutuu.
Tarjoile kauniista kiposta. Nauti terveyttä edistävästä vihreästä herkkujuomasta rauhassa.

matcha resepti

Lisää herkullisia juomareseptejä kaamosaikaan:

Maadoittava ghee kurpitsa chai latte

Trendin huipulla: musta aktiivihiililatte

Näin valitset hetkeen sopivan sienijuoman

Foodin tehojuomat kiireiseen arkeen

Tietotyöläisen bulletproof -kahvi