Mitä on ihmeellinen matcha?

19.1.2015 | PUR toimitus

Matcha teen puruja

Kuva: Yuko Ono Sthlm

Matchaa on tituuleerattu muun muassa “talven trendijuomaksi”. Mistä tässä, meille suomalaisille vielä hieman tuntemattomassa, ihmejuomassa on oikein kyse?

Matcha on erittäin hienoksi jauhettua, korkeatasoista japanilaista vihreää teetä. Matcha poimitaan varjossa kasvatetun teepensaan lehdistä, jotta siitä saadaan herkullisen pehmeän ja tasapainoisen makuista. Kasvatustapansa vuoksi kupillinen matchaa vastaa ravintoarvoiltaan ja antioksidanttipitoisuudeltaan jopa 7-10 kupillista vihreää teetä (Harvardin yliopiston tutkimus).

Matcha on siis erinomainen talvijuoma runsaan antioksidanttipitoisuuden vuoksi, suojaten elimistöä ja tukien immuniteettia.

matchan-valmistusta

Kuva: Yuko Ono Sthlm

Matcha ei ole mikään uusi löytö vaan kuului jo vuosisatoja sitten zen-munkkien mietiskelyharjoituksiin, sillä se piristi ja paransi keskittymiskykyä useiksi tunneiksi. Sen sisältämä teaniini rentouttaa mielialaa, mikä helpottaa unohtamaan arjen kiireet ja huolet. Matchalla on myös vihreälle teelle ominaisia muita terveyshyötyjä, kuten elimistön puhdistusta tukeva vaikutus.