Mitä pakata lomalle mukaan?

12.6.2023 | Laura Eskola

Loman pitäminen edistää tutkimuksien mukaan fyysistä- ja henkistä hyvinvointia sekä onnellisuutta. Lomaillessa stressitasot laskevat ja tämähän tunnetusti vaikuttaa lähes kaikkeen mitä teemme. Jo pelkkä loman suunnittelu vaikuttaa onnellisuuteen!

Kesän hittituotteet

Kesälomat lähestyvät ja on siis aika miettiä mitä tuotteita kotimaan reissuille tai mökille pakataan mukaan. Matkalle kannattaa lähteä mahdollisimman kevyin kantamuksin ja suosia monitoimituotteita, jotka korvaavat useamman purkin. Muutamalla oleellisella täsmävalmisteella selviää kesän seikkailuista ja kolhuista.

mitä pakata mukaan lomalle

Lomailijan matka-apteekki:

 • Juhannuksen juhlaähkyn ja ruokakooman voi välttää hyvillä entsyymeillä. Wild Nutritionin Digestive Enzyme Complex sisältää laajan kirjon ruoansulatusentsyymejä, jotka ovat välttämättömiä ruuansulatukselle, jotta se pystyy pilkkomaan hiilihydraatteja, kuituja, proteiineja, rasvoja ja maitosokereita. Ruoansulatusentsyymit kirjaimellisesti pilkkovat ruokaa pieniksi palasiksi mahalaukussamme ja auttavat imeyttämään ravinteet kehoon paremmin. Entsyymit ovat nopea apu turvotukseen ja muihin ruoansulatusvaivoihin.
 • Vatsan hyvinvoinnin tueksi suositellaan myös maitohappobakteereita. Living Nutritionin valikoimasta löydät maitohappobakteerivalmisteen vaivaan kuin vaivaan; valitse Tranquil turvotuksen hoitoon, Terrain närästykseen tai Family, joka sopii koko perheelle vauvasta vaariin.
 • Living Nutrition Ashwagandha on ihanteellinen valmiste heille, joiden on vaikea päästä lomamoodiin työstressin vuoksi. Ashwgandha on hermostoa tasapainottava adaptogeeni.
 • Kesän haavereita hoidetaan Helioksen voiteilla. Valitse Urtical hyönteisten pistojen hoitoon, Calendula haavojen ja auringonpolttamien rauhoittamiseen, Arnica urheiluvammojen hoitoon. Arnica homeopaattisia rakeita kannattaa aina kantaa käsilaukussa, sillä ne toimivat moneen vaivaan ensiapuna. Arnicaa onkin perinteisesti käytetty lihasten säryn lievittämiseen, sekä mustelmien, ruhjeiden, murtumien ja turvotusten parantamiseen. Myös R55 tapaturmatipat sisältävät arnicaa.
 • Together luonnolliset monivitamiinit kulkevat kätevästi mukana ja huolehtivat kattavasti vitamiinitarpeistasi. Kevyeen ekologiseen paperipakkaukseen pakatut ravintolisät eivät paina laukussa juuri mitään!

helios voiteet

Huolehdi maksastasi, mikäli nautit alkoholia

 • Mikäli mielit nauttia drinkkejä kesäjuhlissa, Solgarin NAC saattaa ehkäistä alkoholin nauttimisen haittavaikutuksia. Taianomainen krapulalääke NAC ei ole, mutta se tunnetaan maksaa puhdistavista ominaisuuksistaan.
 • Harkitse myös Chlorellaa, jonka popsiminen ennen juhlimista voi poistaa krapulan oireita, tehostaa maksan toimintaa ja nopeuttaa alkoholin poistumista kehosta sen sisältämän lehtivihreän ja runsaan ravinteikkuutensa vuoksi.⁠
 • Myös maarianohdake tunnetaan maksaa puhdistavista ominaisuuksistaan.
 • Homeopatiastakin löytyy helpostusta kohmeloon, kysy homeopaatilta lisätietoa. Tunnetuin aine on Nux Vomica.
 • Nesteytys! Muista juoda muutakin kuin alkoholia; elektrolyytit säilyttävät nestetasapainon ja olo voi olla hieman parempi aamulla. Sopii myös herkullisten mocktailien valmistukseen!
Elektrolyytit nesteyttää

Helppoa kesäkomestiikkaa

 • Kesähelteillä kauneudenhoidon tulee olla mahdollisimman helppoa ja vaivatonta. Meikiksi riittää sävyttävä aurinkovoide, hikoilun kestävä ripsiväri ja raikas huulipuna.
 • Kuumalla säällä on turvauduttava tehokkaaseen deodoranttiin. Luonnonkosmetiikan alumiinittomat deodorantit ovat valitettavan usein tehottomia, mutta huippusuosittu RimitaDeo on miellyttävä poikkeus tähän sääntöön. Se pitää raikkaana pitkään ja ehkäisee hienhajua tehokkaasti.
 • Ihanteellinen monitoimituote on Tahiti Monoi Oil, jonka huumaava tiaren kukan tuoksu tuo välittömästi mieleen aurinkoisen rannan ja lämpimän hiekan jalkojen alla. Autenttinen Monoi –öljy sopii vartalon kosteutukseen, kevyeksi parfyymiksi, kuivien hiusten hellimiseen, hierontaan ja rentoutukseen.
 • Toinen kesän monitoimituote on Floramen Aloe Vera geeli, joka sopii auringonpolttaman ihon rauhoittamiseen, pienten pinnallisten haavojen ja hiertymien hoitoon, karvanpoiston jälkeen rauhoittamaan ihoa, sekä kasvojen, vartalon ja hiusten kosteutukseen.
 • Umain innovatiiviset palashampoot ja palahoitoaine ovat ihanteelliset reissussa. Kiinteät hiustenpesuaineet eivät vie tilaa matkalaukussa ja ne ovat myös biohajoavia, joten luontokaan ei rasitu. Myös Sopon uudet palatuotteet ovat näppäriä kesäkavereita.
 • Matkalla pesuvälejä voi myös pidentää kuivashampoolla. Gyadan kuivashampoo raikastaa ja tuuheuttaa helteisellä säällä rasvoittuvia hiuksia pesujen välissä. Kolme sävyä!
 • Muista pakata kesäkassiin luonnolliset aurinkovoiteet, After Sun sekä Organic Makersin ruskettumista edistävä porkkanaöljy.
mökki kosmetiikka

Urheilusuorituksen maksimoimiseen:

 • Kuumuus voi tehdä treenistä tukalan ja jopa vaarallisen. Runsas hikoilu poistaa kehosta tärkeitä kivennäisaineita ja suoloja. Pelkkä vesi ei siis riitä nesteytykseen, ja urheilujuoma kannattaakin terästää esimerkiksi elektrolyyttijauheella.
 • Hikoilu lisää myös magnesiumin tarvetta. Magnesium on välttämätön mineraali, jonka puutos voi aiheuttaa väsymystä, raajojen puutumista ja kramppeja. Se on siis erityisen tärkeä lihaskuntoa harjoittaville. Jos lihakset nykivät tai kramppaavat, nopea apu on magnesiumsuihke, joka imeytyy suoraan iholta ja kulkeutuu soluihin.
 • Urheilusuorituksesta palautumisen tueksi voi magnesiumin lisäksi ottaa Puhdistamon EAA –valmisteen, eli välttämättömät aminohapot. Aminohapoista puhutaan paljon kuntoilijoiden ja urheilijoiden keskuudessa, eikä syyttä. Aminohapot ovat proteiinin rakennuspalikoita ja proteiini tunnetusti edistää lihaskasvua. Aminohappojen etu on se, että ne alkavat rakentamaan lihaksia nopeammin kuin proteiinijauhe, jonka elimistö joutuu ensin pilkkomaan aminohapoiksi, ennen kuin se pystyy imeytymään. Aminohapot ovat puhdasta proteiinia, joten se imeytyy välittömästi. Erinomainen lisäravinne niille, jotka haluavat kasvattaa lihasta, mutta myös heille, jotka pyrkivät ehkäisemään lihaksen hajoamista, kuten kestävyysurheilijat.
 • Palautumisen edistämiseen toimivat lisäksi kollageenivalmisteet. Kollageeni on ihon ja koko kehon sidekudosten merkittävä rakennusaine. Se pitää ihon, nivelet, jänteet ja muut kudokset joustavina, uusiutuvina ja toimintakykyisinä. Planet Paleon Active Collagen sisältää kollageenin lisäksi muitakin nivelten suosikkeja, kuten C-vitamiinipitoista ruusunmarjaa ja tulehdusta laskevaa inkivääriä.

magnesium krampit

Vastuullinen mökkeily ja matkailu

 • Reissaaminen ei aina ole ekologista, mutta jokainen matkailija voi kuitenkin tehdä joitakin vastuullisia ratkaisuja vähentääkseen ympäristökuormitusta. Dr. Bronnersin 18-in-1 nestemäiset saippuat ovat hätkähdyttävän tehokkaita ihmesaippuoita, joilla todella on 18 eri käyttötarkoitusta. Voit käyttää samaa pulloa esimerkiksi hiusten, vartalon, vaatteiden ja astioiden pesuun. Nämä ekologiset, biohajoavat, 100% luonnolliset pesuaineet ovat siis mainiot niin mökille kuin telttaretkellekin, sillä ne eivät kuormita luontoa.
 • Hankithan mökille, metsäretkelle tai vaellukselle myös luonnolliset tuotteet hyttysten karkottamiseen. MozziWatch® on turvallinen hyönteiskarkotesuihke, joka sisältää luonnollista sitruunaeukalyptusöljyä, eikä se sisällä vaarallista DEET:iä. Myös Quiet Summer eteerinen tuoksusekoitus auttaa pitämään inisijät ja verenimijät loitolla.
mozziwatch

Löytyykö sinun kesäkassista jo joku näistä meidän suosikeista?

Katso myös:

Nappaa tästä PURistin pakkauslista talteen: