Gluteenittomat piparkakut
13.12.2021 | PUR toimitus
Monien mielestä joulun paras herkku on piparkakku ja etenkin piparkakkutaikina, jota on ihana napostella leipomisen lomassa parempiin suihin. Halutessasi valmistaa omat piparisi hieman terveellisemmin suosittelen kokeilemaan seuraavaa reseptiä, jonka avulla onnistut takuulla ja saat herkulliset gluteenittomat piparkakut ilman maitotuotteita tai turhia lisäaineita.
PIPARKAKUT (gluteeniton, maidoton)
125g kookosöljyä
1 dl hunajaa
1 tl kanelia
ripaus kardemummaa, inkivääriä ja neilikkaa
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 tl ruokasoodaa
3 dl mantelijauhoa
1 dl tattarijauhoa
Laita voi, hunaja ja mausteet kattilaan. Kiehauta nopeasti, jonka jälkeen anna seoksen jäähtyä kunnolla. Lisää sen jälkeen kananmuna, sooda ja jauhot. Sekoita kunnolla ja nosta jääkaappiin tekeytymään yön yli. Kaulitse valmiista taikinasta jauhojen kanssa tasainen levy ja painele muoteilla haluamasi kaltaisia pipareita. Paista 200 asteisessa uunissa 5-10 minuuttia, kunnes ovat kauniin ruskeita ja rapeita.