Vuoden 2024 terveystrendit

8.12.2023 | Laura Eskola

Edellisestä terveystrendien ennustuksestamme on vierähtänyt useampi vuosi. Nyt on kuitenkin taas aika kurkistaa kristallipalloon ja ennustaa, miltä vuosi 2024 tulee näyttämään terveyden ja hyvinvoinnin osalta. Terveystietoisuus on kasvussa, ja vuosi 2024 tuo mukanaan uusia mielenkiintoisia trendejä, jotka tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia. Myös monet vanhat suosikit valtavirtaistuvat. Tässä blogipostauksessa tutustumme muutamiin merkittäviin terveystrendeihin, jotka ovat valloittamassa vuoden 2024.

Vuoden 2024 terveyden ja hyvinvoinnin tredit

Näistä terveystrendeistä kohistaan nyt, ota koppi!

luonnollinen uni

Laadukas uni ja lempeämmät vaihtoehdot lääkkeille

Unen merkitys terveydelle tunnistetaan nykyään entistä paremmin. Arviolta joka kolmas suomalainen kärsii uniongelmista ainakin⁠ ajoittain. Unilääkkeille etsitään aktiivisesti lempeämpiä vaihtoehtoja.⁠ Älykkäät unen seurantavälineet ja uniystävälliset rutiinit nousevat esiin terveyden ylläpitäjinä. Hyvän unen laadun ja riittävän unen määrän korostaminen on trendikästä.

Katso täältä unta tukevat tuotteemme.

Lue lisää:

shroomboom eli sienivillitys

Sienimania – kaikki puhuvat nyt sienistä

Sienet ovat nyt kaikkien kielen päällä!Funktionaaliset sienet jatkavat nousuaan maailmalla. Tutustu ainakin siiliorakkaaseen (lion’s mane), pakuriin (chaga) ja lakkakääpään (reishiin). Sienillä tiedetään olevan monenlaisia positiivisia vaikutuksia hyvinvointiin ja uusia tieteellisiä tutkimuksia niiden terveysvaikutuksista tupsahtelee kuin no, sieniä sateella. Luonnonmukaiset ravintolisät ja perinnetiedon hyödyntäminen ovat nyt pinnalla, ja funktionaalisia sieniä onkin käytetty  jo tuhansien vuosien ajan eri kulttuureissa ympäri maailmaa.

Katso tästä funktionaalisten sienien valikoimamme.

Lue lisää:

kiitollisuus on avain onneen Kiitollisuus voi auttaa saavuttamaan onnellisuuden ja hyvinvoinnin

Viime aikoina kiitollisuus on noussut keskiöön terveys- ja hyvinvointimaailmassa. Kiitollisuuden harjoittaminen on muodostumassa vahvaksi trendiksi, joka vaikuttaa myönteisesti niin mielenterveyteen kuin fyysiseen hyvinvointiinkin. Kiitollisuuden harjoittaminen lisää tutkitusti onnellisuutta ja voi jopa pidentää ikää

Lue lisää:

hormonaalinen tasapaino

Hormonaalinen tasapaino ja kiertotietoisuus

Kiertotietoisuus kasvattaa suosiotaan, ei vain hedelmällisen ajan tunnistamisen välineenä vaan myös keinona optimoida terveyttä. Tämä trendi keskittyy ymmärtämään paremmin kierron vaiheiden vaikutusta ja kannustaa kuuntelemaan kehon viestejä. Koska kuukautiskierron eri vaiheissa keho ja mieli toimivat eri tavoin, yhä useammat naiset valitsevat elää kiertonsa mukaan ja optimoivat ruokavalion, liikunnan, levon ja työn sekä niihin liittyvät tavoitteet sen mukaan. Tätä trendiä kutsutaan englanniksi Cycle syncing.

Hormonien vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin on muutenkin kasvavan kiinnostuksen kohteena. Hormonien epätasapainoon liittyviä oireita helpotetaan kokonaisvaltaisesti ravinnon ja elämäntapojen avulla. Erittäin positiivinen ilmiö on, että vaihdevuosien ympäriltä on vihdoin haihtumassa häpeän verho ja niistä puhutaan yhä avoimemmin. Olemme myös entistä tietoisempia siitä, että vaihdevuodet on useita vuosia kestävä siirtymä ja tietäessämme missä vaiheessa siirtymää olemme, voimme tukea kehoa täsmällisesti ja oikein keinoin.

Lue lisää:

ayurveda trendaa

Ayurveda – muinainen intialainen terveysoppi hyvinvoinnin tukena

Ayurvedan suosio kasvaa jatkuvasti, kun tieto sen terveyttä ja hyvinvointia ylläpitävistä vaikutuksista leviää. Ayurveda on valtavan laaja käsite, joka kattaa kaiken kehon hyvinvoinnista mielen hyvinvointiin, vuodenaikojen tuomista haasteista ruokavalioon, ihonhoidosta sairauksien hoitoon sekä ennaltaehkäisyyn. Ayurvedassa hoidetaan siis koko pakettia.

Katso täältä ayurvedinen valikoimamme.

Lue lisää:

seksuaaliterveys ei ole häpeiltävää

Seksuaalisuus ei ole tabu

Seksuaalisuus on olennainen osa ihmisyyttä, ja nykypäivän yhteiskunta kannustaa avoimeen sekä kunnioittavaan keskusteluun tästä aiheesta. Seksuaalisuus ei enää ole tabu, eikä sitä tarvitse hävetä. Meillä PURissa tavoitteena on omalta osaltamme normalisoida asenteita naisten seksuaalisuutta ja nautintoa kohtaan. Haluttomuus voi viestiä monista erilaista terveysongelmista, joihin kannattaa ehdottomasti kiinnittää huomiota.

Tutustu täällä laajaan seksuaaliterveyden valikoimaamme.

Lue lisää:

zero waste eli nollahukka

Zero Waste eli ekologinen nollahukka elämäntapa

Nollahukka viittaa elämäntapaan, jossa pyritään minimoimaan omaa ympäristövaikutusta vähentämällä jätteen tuottamista. Tämä pyrkimys perustuu kestävän kehityksen periaatteisiin ja ympäristötietoisuuteen. Nollahukka elämässä kannustetaan kolmeen perusperiaatteeseen: vähennä, kierrätä ja uudelleenkäytä. Sosiaalinen media on tehnyt zero waste elämästä näkyvämmän ja saanut ihmiset jakamaan omia kestäviä elämäntapojaan. Kestävät brändit ja ekologiset tuotteet ovat nousseet suosioon, ja näitä me PURistitkin suosimme ja kannatamme!

Katso täältä laaja Zero Waste valikoimamme.

Lue lisää:

dirty wellness

Luontoyhteyttä etsitään keskellä urbaania kaupunkielämää

Luontoyhteys on tullut trendikkääksi monista syistä, ja sen suosio näyttää kasvavan ympäri maailmaa. Metsä lisää hyvinvointia tutkitusti, ja kaupunkielämästä kaipaillaan luontoon. “Dirty wellness” viittaa trendiin, jossa kädet upotetaan kirjaimellisesti multaan. Metsän mikrobit ja maadoittuminen ovat nimittäin elintärkeitä terveydelle. Metsäkylvyt, retkeily ja luonnossa liikkuminen nähdään keinoina vahvistaa fyysistä terveyttä ja lievittää stressiä. Japanissa jopa lääkärit määrävät masentuneille potilailleen metsäkylpyjä. Katso tästä Luontoyhteys IG-live.

Lue lisää:

vatsan hyvinvointi on aina tärkeä aihe

Suolisto on ihmisen toiset aivot

Vatsan hyvinvointi tuntuu olevan aina ajankohtainen aihe, sillä tunnetaanhan suolisto ihmisen toisina aivoina. Suoliston ja aivojen välinen kommunikaatio on kaksisuuntaista ja tapahtuu monin eri tavoin, ja siksi vatsan hyvinvointiin kannattaa todella kiinnittää huomiota. On havaittu, että suoliston terveyden ylläpitäminen voi vaikuttaa paitsi fyysiseen terveyteen myös mielenterveyteen.

Lue lisää:

keskittymishaasteet

Keskittymiskyky on kadoksissa

Keskittyminen on kadoksissa, ADHD ja someaddiktiot yleistyvät, mutta niin yleistyvät luonnolliset apukeinotkin.⁠ Yhä useammat ihmiset ymmärtävät, kuinka keskittymiskyvyn parantaminen vaikuttaa positiivisesti tuottavuuteen ja hyvinvointiin. Mindfulness eli tietoinen läsnäolo voi auttaa merkittävästi keskittymishaasteissa: sen avulla voit keskittyä siihen, mitä tapahtuu juuri nyt, eikä menneisyyteen tai tulevaisuuteen liittyviin huoliin. Myös tietoiset hengitysharjoitukset auttavat rauhoittamaan mieltä ja parantamaan keskittymiskykyä.

Lue lisää: