Huippusuosittu Lion’s Mane eli siiliorakas on tämän hetken himotuin terveystuote

8.12.2023 | Laura Eskola

Siiliorakas, englanniksi Lion’s Mane ja japaniksi yamabushitake on tunnettu Aasiassa myös herkullisena ruokasienenä. Japanissa voi nauttia voissa paistettuja yamabushitakeja. Siiliorakas on näyttävä, se erottuu ulkonäöltään valkoisten, pörröisten “harjojensa” ansiosta.

Fermentoitu Lion's Mane

Fermentointi muuntaa sienen tärkeimmät yhdisteet hyvin imeytyvään, bioaktiiviseen muotoon.

Lion’s Mane on noussut suureen suosioon terveysvaikutustensa vuoksi

Siiliorakasta eli Lion’s manea (Hericium erinaceus) on saatavana lisäravinteina, kuten kapseleina tai jauheina. Tämä sienilaji on saanut lisääntyvää huomiota terveystietoisten ihmisten keskuudessa sen mahdollisten terveysvaikutusten vuoksi. Siiliorakkaan terveyshyötyjä koskeva tutkimus on jatkuvaa, ja tieteelliset tutkimukset pyrkivät tarkastelemaan tarkemmin sen mahdollisia vaikutuksia. Tähän mennessä tehdyt tutkimukset ovat lupaavia!
mushrooms for life lion's mane

Luomusertifioitu Lion’s Mane eli siiliorakas.

Lion’s Manen superyhdiste: herisenoni

Herisenonit ovat kemiallisia yhdisteitä, jotka kuuluvat isoprenoideihin. Herisenonit (toiselta nimeltään terpenoidit) ovat luonnollisesti esiintyviä yhdisteitä, joita voidaan löytää monista kasveista. Siiliorakas erottuu terapeuttisten sienten joukosta juurikin herisenonien ansiosta.

Together lion's mane

Together sienet on valmistettu yksinkertaisilla, kemikaalittomilla prosesseilla.

Katso tästä kaikki valikoimamme Lion’s Mane valmisteet.

Funktionaaliset sienet ravintolisänä

Funktionaalisia sieniä on käytetty tuhansien vuosien ajan eri kulttuureissa ympäri maailmaa. Länsimaissa sienien käyttö on saanut laajempaa tunnustusta vasta viime vuosikymmeninä, kun terveydenhuollon ammattilaiset ja tutkijat ovat alkaneet kiinnostua niiden mahdollisista terveysvaikutuksista. Nykypäivänä sienet ovat kasvattaneet suosiotaan ravintolisänä ja funktionaalisena ruokana, ja niiden terveyshyödyt ovat herättäneet laajempaa kiinnostusta.