Pinkki dalgona-kahvi Lion’s Mane twistillä

1.3.2021 | Sanna Hiltunen

Onko dalgona-kahvi jo sinulle tuttu? Dalgona-kahvi on noussut myös Suomessa suureen suosioon. Suosion syitä on varmasti monia. Ensinnäkin me suomalaiset rakastamme erilaisia kahvijuomia. Mikä sen ihanampaa, kuin saada uusia ideoita oman lempikahvin ympärille. Dalgona-kahvista erityisen inspiroivan tekee myös se, että se on helppo valmistaa, sopii mainiosti vaikka brunssipöydän tarjottavien kanssa ja ennen kaikkea tämä kahvijuoma on super herkullinen!

Suosittu dalgona-kahvi

Tiesitkö, että dalgona-kahvi on alunperin kotoisin Intiasta ja Macaosta, joissa sitä kutsutaan vatkatuksi kahviksi? Perinteisesti dalgona-kahvi tehdään pikakahvijauheesta, kiehuvasta vedestä ja kookossokerista. Tuloksena on paksua ja kuohkeaa marenkimaista kahvivaahtoa, joka lusikoidaan maidon päälle. Tuloksena on upean näköinen ja makuinen kahvijuoma. Oletko valmis kokeilemaan dalgona-kahvia muutamalla uudella twistillä?

dalgona resepti

Sanna Hiltunen on suositun Parantava ruoka-blogin, tai paremmin sanottuna Paranta ruoka-yhteisön, takana. Sanna on taikonut uskomattoman ihania reseptejä PURille jo pidempään. Tällä kertaa Sanna inspiroitui tästä maagisesta dalgona-kahvijuomasta.

Nappaa alta talteen resepti, jolla teet mieltä virkistävän pinkin dalgona-kahvin punajuurijauheen avulla. Ennustamme tästä Instragram-hittiä, eikä pelkästään sen ihastuttavan makumaailman vuoksi, vaan myös innostavan pinkin ulkonäöstä inspiroituneena. Eikä siinä vielä kaikki, kuten sanoman pitää. Tämä dalgona-kahvi saa extra piristystä Lion´s mane sienijauhetta, jota pidetään perinteisesti hermoille ja kognitiiviselle terveydelle hyödyllisenä sienenä.

Dalgona-kahvi punajuurella ja Lion’s mane twistillä

Resepti on vegaaninen ja gluteeniton (2 annosta)

Tarvitset:

lion's mane siiliorakas jauhe
  • Laita kulhoon pikakahvijauhe, kookossokeri ja kiehuva vesi. Vatkaa sähkövatkaimella seosta niin kauan, että saat marenkimaista vaahtoa.
  • Lisää sienijauhe ja vatkaa vielä sekaisin.
  • Sekoita kasvijuomaan tai maitoon halutessasi punajuurijauhe. Näin saat juomasta pinkkiä.
  • Voit kuumentaa maidon tai jättää sen kylmäksi (ja lisätä vaikka jäitä). Kaada lasiin ja lusikoi päälle kahvivaahto.

Nauti ja ihastu. Ihania dalgona-kahvihetkiä!

Kokeile keittiössä jotain uutta

Mitä jos kokkaisit tällä viikolla jotain sellaista, mitä et ole vielä ikinä ennen kokkaillut? Piristä viikkoasi ja kurkkaa samalla muutama muukin Sannan herkullinen ja inspiroiva resepti. Voisko näiden alla olevien joukosta löytyä sinulle jotain kivaa uutta?

Bataatti-linssikeitto pinaatilla, on jokaisen kasviskeiton ystävän pakko kokeilla.

Kenen mielestä parsakaali on aivan ihanaa? Silloin Parsakaali seesami-inkivääri-kastikkeella on sinun valintasi!

Mikäli innostuit Lion’s Manesta, niin Tietotyöläisen bulletproof-kahvi on toinen takuuvarma juomahitti.

 

Reseptin on suunnitellut ja kirjoittanut  FLT ravintoneuvoja ja e-ruokakirjailija Sanna Hiltunen. Seuraa Sannaa myös Instagramin puolella @parantavaruoka ja tutustu samalla Sannan verkkosivuihin, jotka kätkevän sisäänsä mitä upeampia reseptejä.