Maksaa hellivä smoothie resepti

20.5.2021 | Sanna Hiltunen

Liver lover smoothie

Tämä smoothie on nimensä mukaisesti hellii maksaasi. Vihreällä teellä, kukkakaalilla ja maarianohdakkeella on suotuisa vaikutus maksan toimintaan ja terveyteen. Marjat ovat oikeaa superruokaa; saat niistä paljon terveyttä tukevia antioksidantteja. Marjat sisältävät myös runsaasti kivennäis- ja hivenaineita, kuten kaliumia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, sinkkiä, seleeniä ja mangaania.

Reseptin on luonut FLT ravintoneuvoja Sanna Hiltunen, joka on ujuttanut tähän herkulliseen smoothieen Living Nutritionin fermentoinnilla aktivoidun Milk Thistle Alive -kapselin. Maksasi parasta ystävää, Milk Thistleä eli maarianohdaketta on perinteisesti luonnonlääketieteessä käytetty maksan toimintojen tukemiseen ja ruoantulatuselimistön puhdistamiseen. Lue tästä lisää maarianohdakkeen huikeista vaikutuksista!

Smoothien raaka-aineet

 • 2,5dl pakastettua kukkakaalia (kaupan pakastealtaasta)
 • 2,5dl mieleisiäsi pakastemarjoja
 • 3-4dl vihreää teetä
 • 2 taatelia
 • pala inkivääriä
 • pieni kourallinen vihreää, esim. nokkosta tai pinaattia
 • 1-2 (pakastettua) banaania
 • 1 kapseli Living Nutrition Milk Thistle maarianohdaketta

Smoothien valmistusohje

 1. Pakastettu banaani: Kuori ja viipaloi banaani. Laita palat pakastepussiin- tai rasiaan ja pakasta yön yli.
 2. Valmista vihreä tee keittämällä vesi 70 asteiseksi ja hauduttamalla teetä muutama minuutti. Laita kaikki ainekset blenderiin. Avaa maarianohdake kapseli ja ripottele jauhe joukkoon. Kaada sekaan kuuma tee. Blendaa ja lisää tarvittaessa teetä. Kuuma tee sulattaa aineksia ja tekee blendaamisesta helpompaa.
 3. Nauti!
smoothie resepti

Lisää ihania reseptejä

Sanna on vuosien varrella luonut PURille toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Jokaisessa reseptissä on rutkasti makua, hurjan paljon ravinteita ja ripaus rakkautta. Kokeile kesällä kevyttä raparperi-mansikka-tuorepuuroa, tai valmista lettukesteille sokeritonta mustikka chia hilloa. Terveelliseksi jälkiruoaksi maistuu avocado chia suklaamousse.

Reseptin on suunnitellut ja kirjoittanut  FLT ravintoneuvoja ja e-ruokakirjailija Sanna Hiltunen. Seuraa Sannaa myös Instagramin puolella @parantavaruoka ja tutustu samalla Sannan verkkosivuihin, jotka kätkevät sisäänsä mitä upeampia reseptejä. 

Katso tästä myös PURin muut smoothie reseptit:

Ravitseva ketosmoothie

Puhdistava vihersoothie

Trendikäs unicorn smoothie bowl

Hemmotteleva syreen smoothiekulho

Sanna Hiltunen
Reseptisuunnitelija, kokki, FLT ravintoneuvoja ja e-ruokakirjailija

Sanna Hiltunen on kiinnostunut erityisesti ruoan parantavista ominaisuuksista ja kasvisten piilottelusta smoothieihin ja jälkiruokiin. Sannan blogi Parantavaruoka keskittyy siihen, että reseptit ovat terveellisiä, ja sisältävät mahdollisimman paljon kasviksia sekä laadukkaita raaka-aineita.

Näytä kaikki kirjoittajan julkaisemat tekstit