Hemmottele itseäsi syreenikulholla

16.6.2017 | PUR toimitus

Kesäkuuhun, varsinkin sen alkuun, kuuluu syreenin huumaava tuoksu. Moni tuntee syreenin tuoksun ja ulkonäön, muttei tiedä että myös sen kukat ovat herkullista syötävää. Syreenin kukkaa voi käyttää koristeena mehussa ja smoothiessa. Lisäksi sitä voi käyttää antamaan makua juomaveteen, smoothieen tai itse tehtyyn jäätelöön.

Koska syreenillä on hurmaavan tuoksun lisäksi aromaattisen hento maku, tuo se kivasti uudenlaista vivahdetta moniin tuttuihin makuihin. Erityisen hyvin syreenin kukkien maku sopii mustikan kaveriksi. Nyt on siis viimeinen hetki ottaa sakset käteen ja mennä pihalta napsimaan kauden kesäherkkuihin syreeninkukkia. Vältä kuitenkin napsimista sieltä, missä liikenne on lähistöllä vilkasta. Kukat kannattaa käyttää heti samana päivänä, sillä jo seuraavana päivänä ne helposti nuupahtavat.

Tämän reseptin smoothiekulhossa on kaksi kerrosta, joista molemmat ovat helppo ja nopea valmistaa. Reseptiin kuuluva mehiläisen siitepöly on luonnon todellinen vitamiinipommi ja lisäksi se sisältää runsaasti hivenaineita, mineraaleja sekä välttämättömiä aminohappoja.

Kermainen cashew-smoothie (tehdään ensin)

2,5 dl cashewpähkinöitä
125 g kookosjogurttia tai muuta jogurttia
1 jäinen banaani
2/3 sitruunan mehu
2 tl Manuka-hunajaa (tai muuta hunajaa)
1 tl maca-jauhetta
1 tl mehiläisten siitepölyä
1/4 tl Bourbon-vaniljajauhetta
1,5 dl vettä
ripaus suolaa

Laita cashew-pähkinät likoamaan mielellään jo edellisenä iltana. Myös banaanit kannattaa viipaloida ja pakastaa hyvissä ajoin. Jäiset banaanit antavat smoothielle mukavan koostumuksen ja samalla sen lämpötila pysyy raikkaan viileänä eikä jääpaloja tarvita. Lisää loput cashew-smoothieen kuuluvat ainekset blenderiin ja hurauta sileäksi.

Syreeni-mustikka smoothie

Puolet juuri valmistamastasi cashew-smoothiesta
100 g jäisiä mustikoita
1 dl syreenin kukkia (huuhdeltuna)
2 tl acai- tai muuta marjajauhetta

Kaada noin puolet valmiista cashew-smoothiesta smoothiekulhoon ja jätä noin puolet blenderiin. Lisää sitten blenderiin mustikat, syreenin kukat ja marjajauhe. Sekoita tasaiseksi ja kaada smoothiekulhoon cashew-smoothien päälle. Voit sekoitella vaalean ja lilan smoothien värit kauniiksi taideteokseksi.

Nauti kesäisen aromikkaasta smoothiemausta!

Reseptin on kehittänyt terveellisiin herkkuihin ja raakaruokaan hurahtanut Annamaria Ruotsala. Inspiroidu lisää hänen Instagramissa: @annamariaruotsala