Näin valmistat trendikkään unicorn smoothiekulhon

11.5.2017 | PUR toimitus

Kun brittimediat tämän vuoden alussa puntaroivat, mikä mahtaa nousta vuoden kuumimmaksi ruokatrendiksi, mainittiin monessa yhteydessä unicorn foods eli taianomaiset sateenkaaren väriset ruoka-annokset. Nyt tämä vuosi on jo edennyt lähes puoleen väliin ja ennustus on käynyt toteen. Sosiaalisesta mediasta voi bongata kasapäin kuvia kauniista pastellin sävyisistä leivistä, bageleista, kahveista, jäätelöistä ja smoothie-juomista.

Mikäli unicorn-buumi on mennyt sinulta ohi, kannattaa käydä Instagramissa ihailemassa näiden tilien kuvia: @talinegabriel, @bos.kitchen, @vibrantandpure ja @unicornfoods tai laittaa hashtagiksi #hippielanecolours ja #unicornfood. Upeat kuvat ovat yleensä tunnettujen bloggaajien ottamia, joilla on oltava aamuisin runsaasti aikaa oman aamupalakulhonsa koristeluun, sillä ihan käden käänteessä sateenkaaren värisiä annoksia ei loihdita. Jos arkiaamuisin annosten koristeluun ei liikene aikaa, kannattaa näitä valmistaa viikonloppuaamuina. Pastellinen aamiaiskulho on inspiroiva päivän aloitus. Se hivelee silmiä ja makuaistia ja on lisäksi terveellinen. Näitä tarjoillessa saa myös varmasti kehuja ystäviltä tai puolisolta. Sateenkaaren värinen aamiainen, välipala tai muu annos on myös aivan ihana lahja äideille.


Sateenkaaren värit superfoodeista

Vaikka ensi vilaukselta ei ehkä uskoisi, tämän unicorn bowlin kaikki värit ovat luonnollisia ja vieläpä ravinnerikkaita superfoodeja. Annoksen sininen sävy on peräisin spirulinajauheesta. Vaaleanpunainen väri tulee herkullisesta Planet Paleon Primal Goddess -kollageenijauheesta. Vaaleamman vihreän värin saat aikaan kun lisäät annokseen ripauksen Kiki Healthin viherjauhetta. Punaisen värin voi saada aikaan puolukkajauheella ja violetin puolestaan mustikkajauheella. Keltaisen värin saa tietysti Planet Paleon kurkumajauheella. Yksi pieni lusikallisen näitä jauheita tuo annokseen valtavan määrän terveellisiä vitamiineja, antioksidantteja ja entsyymejä. Koska jauheita ei tarvitse laittaa annoksiin yhtä ripausta enempää, eivät ne myöskään maistu liian voimakkaalta. Jos unicorn bowlin sijasta haluaa testata unicorn toasteja, lisätään väriaineet tuorejuustoon.

Starbucks-ketju hyppäsi mukaan unicorn-trendiin huhtikuussa tarjoamalla asiakkaille viiden päivän ajan unicorn frappuccinoja. Se saattaa olla merkki siitä, että sateenkaaren väriset ruuat ovat tulleet jäädäkseen.

Tee unicorn bowl kotona

2-3 kpl kypsiä banaaneja
4 dl (2 prk) kookoskermaa
Puolikas tai kokonainen pehmeä avocado
Ruokalusikallinen proteiini jauhetta
Väriaineita (esim. Planet Paleon Primal Goddess -kollageenijauhe, Kiki Healthin viherjauhetta, Arctic Warriorsin puolukkajauhe ja mustikkajauhesekä Planet Paleon kurkumajauhe)

Riippuen kookoskerman koostumuksesta, voit lisätä joukkoon myös lorauksen vettä tai kaura-, manteli- tai kookosmaitoa, jotta seos ei ole liian paksua.

Aloita valmistus laittamalla edellisenä päivänä pakastimeen muutama kuorittu ja paloiteltu pilkulliseksi kypsynyt banaani. Laita seuraavana päivänä jäiset banaaninpalat blenderiin, lisää joukkoon kookoskerma sekä puolikas avokado. Voit myös halutessasi laittaa sekaan ruokalusikallisen vaniljanmakuista proteiinijauhetta. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi.

Kaada seos viiteen kulhoon tai niin moneen kuin tarvitset eriväristen annosten valmistamiseksi. Sekoita kuhunkin kulhoon yhtä väriainetta. Jätä yksi kulho ilman väriaineita. Nostele erivärisiä seoksia lusikalla tarjoiluastiaan ja sekoita niin, että värit sekoittuvat kauniisti. Harjoitus tekee unicorn-mestarin, joten varaudu siihen että ensimmäisellä kerralla tulos saattaa olla hiukan erilainen kuin odotit. Voit myös kerrostaa erivärisiä seoksia läpinäkyvään lasiin, jolloin värit erottuvat sivusuunnassa kauniisti. Tässäkin versiossa harjoitus tekee mestarin.