10 erilaista orgasmia ja miten ne saavutetaan

24.10.2022 | Vieraskynä

Miten monta eri orgasmia nainen voi kokea?

Lue alta 10 naisen orgasmia ja seksuaaliterapeutin neuvot, miten voit saavuttaa niistä jokaisen!

Rehellisesti sanottuna kukaan ei (vielä) tiedä, miten monta erilaista orgasmia nainen voi kokea. Jotkut tutkijat arvioivat, että kyseessä voi olla 12 erilaista orgasmia, toiset arvioivat jopa 24! Orgasmit vaihtelevat fyysisen sijainnin, voimakkuuden ja keston suhteen. Ymmärtääksemme erityyppisia orgasmeja, meidän on ensin ymmärrettävä mikä orgasmi oikeastaan on.

Orgasmi = intensiivisen nautinnon ohimenevä huippukokemus, johon liittyy rytmisiä lihassupistuksia kehossa. Tämän seurauksena kehossa vapautuu “hyvän olon” hormoneja ja välittäjäaineita (esim. oksitosiinia ja endorfiineja), mikä johtaa rentoutumiseen ja yhteyden kokemiseen kumppanin kanssa.

moniorgasmi ja muut orgasmit

Rabbit -vibraattori kaksinkertaiseen nautintoon

Huom. Haluan muistuttaa että orgasmin saaminen ei ole välttämätöntä! Itseasiassa vain 20% naisista saa orgasmin yhdynnässä. Monet naiset kokevat painetta orgasmin saamisessa, ja jopa 70 % naisista on ilmoittanut teeskennelleensä orgasmin.

Voit nauttia seksistä suunnattomasti myös ilman orgasmia. Kyse on kliseisesti matkasta, ei määränpäästä. Orgasmi on kuitenkin upea nautinnollinen kokemus, joka kiehtoo meitä kaikkia. Lisäksi orgasmeilla on lukuisia terveyshyötyjä, muunmuassa:

 • Kivunlievitys & rentoutuminen

Orgasmin kokemisen fysiologisia vaikutuksia ovat “hyvän olon” hormonien, kuten endorfiinien ja oksitosiinin vapautuminen, joilla voi olla kipua lievittäviä ja rentouttavia vaikutuksia.

 • Ihon, lihasten ja nivelten hyvinvointi

Orgasmi vapauttaa myös ihmisen kasvuhormoni-nimisen peptidin, joka stimuloi solujen lisääntymistä ja uusiutumista sekä kollageenisynteesiä. Tämä puolestaan ​​heijastuu ihon terveyteen sekä lihaksiin ja niveliin.

 • Aivojen terveys

Orgasmit lisäävät veren virtausta aivoihin kiertäjähermon kautta. Tämä itseasiassa havaittiin tutkimuksessa, jossa naiset masturboivat MRI-laitteen sisällä. Kiittäkäämme kaikkia osallistujia, siitä että he olivat etulinjassa naisten seksuaaliterveyden edistämisessä!

 • Emättimen hyvinvointi

Orgasmit saavat lantionpohjan lihakset supistumaan ja vapautumaan, mikä auttaa ylläpitämään emättimen ja lantionpohjan hyvinvointia.

10 erilaista orgasmia

The Billionaire on täydellisen monipuolinen ystävä sänkyyn

Missä kaikkialla orgasmin voi siis kokea?

Orgasmin fyysinen sijainti riippuu usein stimuloidusta alueesta. Yleisiä orgasmityyppejä ovat:

 1. Klitoraalinen orgasmi on usein pintatason orgasmi, eli se tunnetaan kehon pinnalla. Yleisesti KO:ta kuvataan kihelmöiväksi tunteeksi iholla, joka laajenee klitoriksesta jopa aivoihin asti. 
 2. Emättimen orgasmi tunnetaan usein syvemmällä kehossa ja sijaitsee emättimessä rytmisinä supistuksina. Tämän tyyppisiä orgasmeja pidetään “orgasmeina”, joita esiintyy kirjallisuudessa ja elokuvissa jne. Emätinorgasmia kutsutaan usein g-piste orgasmiksi. On kuitenkin tärkeä tiedostaa että g-pisteelle ei ole tutkimuksissa löydetty fysiologista pohjaa. Siksi g-pistettä kutsutaankin “lääketieteelliseksi UFOksi”. Sen sijaan kyseisen alueen emättimessä katsotaan lukeutuvan osaksi klitorista, ja jokaisella naisella emättimen hermotus on erilainen. Siksi “g-piste” alueen lisäksi kannattaa kokeilla monipuolisesti eri tyyppistä kosketusta koko emättimen alueelle ja löytää omat nautinnon alueet.
 3. Anaalinen orgasmi tunnetaan usein lihasryhmässä peräsuolen päässä (eli peräaukon sulkijalihaksessa). Tämän alueen stimulointi on hyvin sensitiivistä ja tarvitsee erityisen turvallisen suhteen kumppanin kanssa. Reflektoi siis itse ja kumppanin kanssa rajoista liittyen seksiin ja siihen kuuluviin alueisiin. 
 4. Sekoitettu orgasmi  on usein yhdistelmä orgasmityyppejä, kuten klitoriksen ja emättimen orgasmi, kun näitä alueita stimuloidaan yhdessä. 
 5. Coregasmi (tai urheilun aiheuttama orgasmi) on orgasmi, joka tapahtuu usein urheillessa kun harjoitat keskivartalon- ja/tai lantionpohjan lihaksia. 
 6. Erogeenisten alueiden orgasmi koetaan usein yhdellä tai useammalla kehosi alueella, joilla on kohonnut aistiherkkyys esim. niskassa tai nännissä. 
 7. Nänniorgasmi tunnetaan nimensä mukaisesti nännissä sitä kosketeltaessa ja stimuloidessa. 
 8. Moniorgasmi tarkoittaa monta orgasmia peräkkäin joko samalla alueella tai eri puolilla kehoa. 
 9. Koko kehon orgasmi tarkoittaa erityisen nautinnollista orgastista kokemusta, jossa orgasmi tapahtuu koko kehossa laajentuen alueelta toiselle.
 10. Sydänorgasmi on osa tantrista matkaa, ja tapahtuu usein hyvin intiimissä seksissä kun todella yhdyt kumppanisi kanssa fyysisesti, emotionaalisesti ja henkisesti.

erilaisia orgasmejaKuinka aloittaa matka kohti orgasmia?

Pohdi alla olevia kysymyksiä esim. päiväkirjaan, ja sitä kautta aloita matkasi seksin ja erityisesti nautinnon laajentamiseen.

 1. Oletko kokenut orgasmin? Jos olet, pohdi kokemuksistasi. Millainen orgasmi se oli? Kuinka intensiivistä se oli? Miltä se sai sinut tuntemaan kehossasi ja mielessäsi?
 2. Jos et ole vielä kokenut orgasmia (tai tietyntyyppistä orgasmia), yritä tunnistaa asioita, jotka estävät sinua saamasta orgasmia (esim. alhainen libido tai kipu seksin aikana). Onko orgasmi jotain, jonka haluat kokea? Jos näin on, mieti, kuinka voit auttaa itseäsi “pääsemään sinne”.
 3. Millaisia ​​haluaisit orgasmisi olevan? Jos haluat, kirjoita muistiin tietyt tavoitteet orgasmien suhteen (esim. haluan kokeilla nännin stimulointia), jotta niiden saavuttaminen on helpompaa.

Artikkelin on kirjoittanut Anna Lindfors,

erikoistuva erityistason seksuaaliterapeutti ja biohakkeroiva seksologi. Ammattinsa kautta Anna näkee miten yleisiä seksuaalisuuden haasteet ovat: me kaikki koemme niitä. Siksi hänen intohimonsa on integroida seksuaaliterveys osaksi kokonaisvaltaista hyvinvointia ja tuoda nautinto takaisin KAIKILLE elämänalueille.

Jos haluat lisää vinkkejä seksuaalisuuden, seksin ja rakkauden tueksi, seuraa Annaa instagramissa @healwithanna !

 

Lue lisää aiheesta:

Uudet Smile Makers vibraattorit tuovat hymyn huulillesi

Orgasmi kateissa? Seksologin 5 vinkkiä

8 vinkkiä, kuinka pitää vagina tyytyväisenä

Hemmottele alapäätäsi näillä leluilla

Hormonien vaikutus libidoon

Lisää lempeä luonnon antimilla

Mies, näillä luonnollisilla vinkeillä lisäät intohimoa arkeen