Mitä on mindfulness eli tietoinen läsnäolo?

18.9.2019 | PUR toimitus

Kiireinen arki, työt ja arjen askareet painavat päälle ja jossain välissä pitäisi ehtiä huolehtimaan myös omasta jaksamisesta sekä mielen hyvinvoinnista. Kuulostaako tutulta?

Jokainen meistä haluaa olla oma paras versio itsestään ja voida hyvin myös hektisissä elämän vaiheissa. Yksi työkalu tämän saavuttamiseksi on mindfulness eli tietoinen läsnäolo ja tietoisuustaidot. Näillä taidoilla tarkoitetaan keskittymistä kulloinkin meneillään olevan hetken havainnointiin, kokemiseen ja sen hyväksymiseen. Tietoinen läsnäolo saattaa olla tärkeimpiä taitoja, mitä voit oppia. PURissa haluammekin nähdä nämä taidot osana jokaista eri elämän osa-aluetta. Kyseessä ei ole siis vain visio meditoivasta joogista, vaan esimerkiksi hengitysharjoitus työmatkalla, tietoinen syöminen, ympäristöä havainnoiva kävelylenkki ja aito läsnäolo läheisille.

Tiedätkö mikä tässä kaikessa on parasta? Inspiroivin ja samalla tehokkain mindfulnessin työkalu kulkee sinulla koko ajan mukana – oma hengityksesi. Lue eteenpäin niin kerromme lisää, siitä mitä mindfulness on parhaimmillaan.  PLUS tutustu artikkelin lopussa esiteltäviin PURin ihaniin mindfulness-tuotteisiin ja valitse niistä juuri sinulle sopivat ihanuudet.

Purkauppa mindfulness

Mitä hyötyä mindfulnessista on

Kuulemme asiakkailtamme usein kysymyksen, että mitä hyötyä mindfulnesista on ja miten sitä voi hyödyntää arjessa? Meidän kokemuksen mukaan mindfulnesin paras hyöty on oman olon rahoittuminen ja mielen kirkastuminen.

Meillä on kaikilla usein paljon tavoitteita, joita haluamme elämässä saavuttaa. Niin työssä kuin henkilökohtaisessakin elämässä. Loistosuorituksen saavuttaminen millä tahansa aihealueella edellyttää, että olemme läsnä niin fyysisesti kuin henkisestikin. Fyysistä kehoa voi harjoittaa vaikka päivittäin, mutta jos mielen harjoittaminen uupuu, ei kukaan meistä tavoita korkeinta potentiaalimme. Mikäli emme tavoita korkeinta potentiaaliamme, emme usein saavuta tavoitteitamme.  

Kuvittele, että voisit astella haastavaan tilanteeseen rauhallisin mielin, läsnäolevana, täysin keskittyneenä eikä ympäristön häiriötekijöiden, ajatuksien ja tunteiden sekamelskan saattelemana. Kuulostaa aika ihanalta, eikö?

Terve ja hyvinvoiva mieli on avainasemassa, kun puhumme tavoitteiden saavuttamisesta ja ylipäänsä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Tällä hetkellä jopa monet ammattiurheilijat kääntyvät mindfulnesin puoleen, koska he haluavat saavuttaa omat tavoitteensa. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla huippu-urheilija, etteikö tämä sama aihe olisi myös sinulle tärkeä. Hyvinvoiva mieli kestää paremmin arjen haasteet ja ottaa samalla myös onnistumiset paremmin vastaan.

mindfulness tuotteita purkauppa

Meidän mieli ei osaa arvottaa sitä, miten suosittuja, menestyviä tai vaikutusvaltaisia me olemme ihmisinä. Päivän päätteeksi olemme kuitenkin kaikki vain ihmisiä, emme suorituskoneita. Ja koska me olemme ihmisiä, olemme erehtyväisä ja haavoittuvaisia. Näin ollen jokaisen meidän mieli kamppailee joskus, jossain vaiheessa elämää. Pidäthän siis mielestäsi huolta, niin se pitää huolta sinusta. Se on suurin hyöty mitä mindfulness sinulle tarjoaa.

Mindfulness harjoituksia

Varsinkin, jos mindfulness ei ole sinulle vielä niin tuttu aihe, voi olla hyvä tutustua muutamaan erilaisiin ohjattuihin harjoitteisiin. Mindfulness harjoituksia on helposti saatavilla internetin kautta sekä erilaisina äänitteinä.

Yksivaihto ehto harjoitteelle on psykoterapeutti Maaret Kallion tekemät Tilaa mielelle-harjoitteet. Nämä harjoitteet ovat tehty ääninauhoitteiden muotoon, jolloin voit tehdä niitä vaikka bussissa, autossa työmatkalla ja mökillä laiturin nokassa. Maaret onkin sanonut että “Mie­len­tai­dot ovat hy­vän elä­män ra­ken­tu­mi­ses­sa mi­tä kes­kei­sim­piä, mut­ta usein si­vuu­tet­tu­ja tai koh­tuut­to­min odo­tuk­sin la­dat­tu­ja“. Muistathan siis panostaa oman mielen hyvinvointiin ja jaksamiseen. Mindfulness on monelle juuri tässä erityisen tärkeä ja inspiroiva työkalu.

Toinen vaihtoehto on etsiä erilaisia Mindfulness eli tietoisen läsnäolon harjoitteita Youtubesta. PURin tiimi löysi alla olevan harjoitteen MIELI Suomen Mielenterveys ry:n kautta.

https://www.youtube.com/watch?v=Mne2iBxQHac

Yksi PURin tiimin suosikeista mindfulness harjoitteisiin on Headspace aplikaatio. Headspace kulkee helposti mukanasi kännykässä ja voit tehdä harjoitteita juuri silloin, kuin sinulle parhaiten sopii. Yksi Headspacen ihanista puolista on se, että voit räätälöidä harjoitukset juuri sinulle sopiviksi. Mindfulness harjoitteita ja meditaatio ohjauksia löytyy muun muassa stressinhallintaan, ahdistukseen, mielialan kohotukseen ja keskittymiskyvyn parantamiseen.

Jos innostuit mindfulness aiheesta enemmän ja haluaisit aiheesta jopa syvällisempää koulutusta, suosittelemme sinua tutustumaan Center for Mindfulnesin koulutuksiin.

PURin uudet mindfulness tuotteet

Halusimme laajentaa tuotevalikoimaamme kokonaisen mindfulness-kategorian laajuudessa. Mindfulness on suurilta osin läsnäolo sekä meditaatio-harjoitteita, mutta miksi et tekisi näistä hetkistä entistä inspiroivimpia ja luovempia? Tässä muutamia meidän kärkituotteita, joita et vielä muualta Suomesta löydä.

mindfulness purkauppa

Opi uusia mieltä ja kehoa rauhoittavia taitoja

Etsimme pitkään tuotepakettia, mistä löytyisi eri tilantesiin sopivia yrttejä, tuoksuja, kiviä ja jotain sellasista, joka loisi ympärilleen paljon hyvää energiaa. Kun löysimme The Owl & The Apothecary tuoteperheen meinasimme pakahtua onnesta!

The Owl & The Apothecary on englantilainen yritys, joka valmistaa rakkaudella käsityönä tehtyjä hyvinvointi ja mindfullness tuotteita käyttäen luonnollisia aineosia, luomulaatuisia eteerisiä öljyjä ja tietenkin mukana on myös aimo annos hyvää energiaa! Tuotteet ovat teemoitettuja, inpiroivia ja helppoja käyttää. Kaikissa pakkauksissa on aina ohjeet mukana, joiden avulla suoritat nämä mieltä ja kehoa lämmittävät rituaalit. Alempana esittelemme PURin tiimin suosikit, mutta sitä ennen hieman lisää näistä rituaaleista.

Puhdistus- ja energiarituaaleista

Puhdistusrituaali salvialla

Smudging eli salvianipulla puhdistaminen on voimakas puhditusrituaali tai voisi puhua myös puhdistusseremoniasta. Salviaa on käytetty monissa eri kulttuureissa pitkään ajamaan pois negatiivisia energioita ja tuomaan positiivista parantavaa energiaa.

Niin meidän kodit kuin kehotkin väreilevät pehmeää, paljaalle silmälle näkymätöntä energiaa. Salvian polttaminen ja sillä puhdistaminen auttaa pitämään huonot väreilyt loitolla. Voit ajatella tämän rituaalin olevan kuin henkisen pääoman kevätsiivous!

Poltettuna salvia vapauttaa ilmaan ihanan maadoittavan tuoksun, kun taas itse salvian savussa liikkuminen tuo sinut tietoisemmaksi juuri siitä hetkestä missä juuri silloin olet ja mielesi rauhoittuu. Vinkki: tee tämä aina paljain jaloin niin kehosi ja mielesi maadoittuminen voimistuu.

Suosikki hetket energioiden puhdistamiseen

 • Täyden kuun aikaan, jolloin on aika sanoa hyvästit kaikelle sille minkä aika on lähteä tai poistua elämästä.
 • Uusi kuu, jolloin tervehditään uuden alkua
 • Muutto uuteen kotiin
 • Uuden työn aloittaminen
 • Ennen jooga harjoitusta tai ennen meditaatiohetkeä
 • Mielialan kohotukseen
 • Parisuhteen päättyminen tai ero
 • Uuden kauden alkaminen

Inspiroivat rituaalipakkaukset – valitse tilanteeseen sopivin

Oletko sinäkin almis ottamaan onnellisuuden vastaan? Valitse silloin Wellbeing The Little Ritual Kit, joka sisältää tarkoin valitut hyvän energian tuotteet rituaaleihin, joilla voit manifestoida hyvinvointia ja onnellisuutta. Tässä pakkauksessa on mukana smudge stick, luna kynttilä, ametisti kristalli ja pieni inspiroiva rituaaliopas. Muista, että rituaalin voi tehdä myös ystävien kanssa. Mikä se parempaa kuin jaettu onni <3

Mediataation tueksi

Oletko itse vilukissa tai löytyykö lähipiiristäsi vilukissa aina näin talven tullen? Silloin ehdoton valintasi on lämpöä ja tasapainoa manifestoima Midwinter Little Ritual Kit. Pakkaus sisältää smudge stickin, luna kynttilän, Midwinter kylpysuolan sekä pienen ja selkokielisen rituaalioppaan. Tällä kitillä olet valmis ottamaan talven vastaan ja ylläpitämään lämpöä läpi talven.

Tuntuuko, että tarvitset enemmän yltäkylläisyyttä ja positiivista vaurautta elääsi? Silloin valitasi on Abundance Ritual Kit, joka sisältää smudge stickin, luna kynttilän, sitriini kristallin sekä valloittavan Abundance Pulse Point eteeristen öljyjen sekoituksen (muskatellisalvia, laventeli ja palsamipelargonia).  

Ota mindfulness kirjat osaksi inspiroivaa arkea

Kiitollisuuspäiväkirja eli The Five Minute Journal auttaa sinua keskittymään hyviin asioihin elämässä, olemaan tietoisesti läsnä ja elämään tarkoituksellisesti. Yksinkertaisella, positiivisen psykologian tutkimuksiin perustuvalla päivyrillä aloitat ja päätät jokaisen päivän kiitollisuudella. Maailmalla suuressa suosiossa olevalla The Five Minute Journalilla on jo tuhansia käyttäjiä, jotka ovat kokeneet olevansa onnellisempia ja optimistisempia päiväkirjan avulla. Tämä on myös ihana lahjaidea, juuri sille läheiselle, joka tarvitsee enemmän läsnäolevia hetkiä. Lue tästä, miten mindfulness kirjat voivat auttaa arjen kiireessä.

Kiitollisuuspäiväkirja pur kauppa

Voimaa kivistä ja kristalleista

Suomen tunnetuimpiin ja suosituimpiin joogaopettajiin kuuluva Meri Mort on puhunut paljon kivien käytöstä. Joogan ohjaamisen lisäksi Mort on lumoava kuvittaja sekä kirjalija. Mort kirjoittaakin, että kiviä on käytetty tuhansien vuosien ajan eri kulttuureissa ympäri maailmaa poistamaan fyysisiä, psyykkisiä ja henkisiä tukoksia. Niiden uskotaan auttavan energiaa virtaamaan vapaasti kehossa, ja näin ollen vaikuttavan terveyteen kokonaisvaltaisesti. Kivien hoitavia vaikutuksia ei ole tieteellisesti todistettu, kuten ei ole monien muidenkaan täydentävien hoitomuotojen, mutta moni uskoo ja tuntee kivien hoitavan voiman.

Mortin kirjoituksessa puhutaan myös siitä, miten kivien hoitavat vaikutukset tuntuvat monella eri tavalla. Kivien värähtely on korkeataajuista. Se voi tuntua fyysisesti vaikkapa sydämentykytyksinä tai ihon kihelmöintinä. Ne vahvistavat intuitiivista tiedon saantia. Kivikorutaiteilija Maija Vuoristo muistuttaakin, että kiville täytyy antaa aikaa toimia. Kun kivikorua käyttää päivittäin tai kivi on aina mukana meditaatiohetkessä, sen vaikutuksen huomaa omassa olotilassa ja elämässä.

Kristallikivet mediataatioon

Me löysimme aivan ihastuttavan kivi- ja kristallituoteperheen PURin valikoimiin. Psychic Sisters on toiminut markkinoilla jo 12 vuoden ajan ja ovat edelleen täysin uniikki yritys omalla alallaan.

Jokainen pakkaus sisältää yhteensä seitsemän erilaista kiveä ja kristallia, jotka ovat tarkoin valikoitu teemaan sopiviksi. Valitse pakkauksesta intuitiolla 1-3 kiveä, fokusoi valitsemaasi affirmaatioon tai mantraan ja toista se kuusikertaa – kivi ja kristalleja samalla kädessä pitäen. Muista, että voit pitää kiviä myös mukana päivän mittaan esimerkiksi laukussa tai taskussa.

Love kivisetin kanssa voit käyttää esimerkiksi ihastuttavaa mantraa “Olen rakastettu ja onnellinen”. Tässä pakkauksessa on mukana ametisti, aventurine, kirkas kvarsti, ruusu kvartsi, ruusu kvartsin kärki, pink angle aura sekä rhodochrosite.

Chakra kivisetti keskittyy meidän seitsemään eri chakraan. Tähän mantarna toimii inspiroiva lause “Chakrani ovat balansissa ja liikkuvat vapaasti”. Paketissa on mukana kaikki alla olevat kivet ja kristallit.

 • Kruunuchakra – Kirkas kvartsi: Parantuminen – Vahvistaminen
 • Otsachakra – Ametisti: Suojelu – Puhdistuminen – Henkinen yhteys – Intuitio
 • Kurkkuchakra –  Sininen pitsiakaatti: Kommunikointi – Itsevarmuus – Rauhoittuminen
 • Sydänchakra – Vihreä aventuriini: Parantuminen – Yltäkylläisyys – Kasvu
 • Solar plexus -chakra – Sitriini: Onnellisuus – Yltäkylläisyys – Tunteiden tasapaino – Chakran puhdistus
 • Sakraalichakra – Karneoli: Luovuus – Tasapaino – Itsetunto
 • Juurichakra -Jaspis: Suojelu – Maadoittuminen – Rauhoittuminen

Power kivisetti keskittyy nimensä mukaisesti tuomaan lisää voimaa päivääsi. Aloita ensimmäinen affirmaatio jo heti aamulla tai voit myös lausua matran “Olen vahva, keskittynyt ja hallinnassa”. Tämä voi olla oiva aloitus esimerkiksi haastavaan työpäivään tai kiperään koulupäivään.

Healing kivisetillä saat päivääsi lisää parantavaa energiaa. “Olen terve, rauhallinen ja rentoutunut” kuuluu tämän kivikokoelman keskiöön.

Kristallikivi setti meditaatioon

Helppo kristallikivimeditaatio

 • Istu rauhalliseen ja hiljaiseen paikkaan.
 • Valitse itsellesi sopiva kivi. Jos kivesi on läpinäkyvä tai kristallikärki, katsele ja kääntele sitä niin, että näet kiven pinnan muodostelmat ja sen sisällä olevat yksityiskohdat. Jos kivesi on läpinäkymätön, kääntele sitä ja katsele sen pinnan värejä ja mahdollisia kuvioita.
 • Hengittele syvään ja keskity vain kiven tutkimiseen. Tee tätä 3–5 minuutin ajan.
 • Lopuksi voit vielä sulkea silmäsi ja pitää kiveä käsiesi välissä muutamia minuutteja.
 • Harjoituksen jälkeen huomaat olosi virkistyneen, sillä pienen hetken olet keskittänyt ajatuksesi vain yhteen asiaan.

Syvennä mediataatiohetkiä meditaatioöljyillä

Tuoksut herättelevät meditatiivista mieltä ja niillä on välitön vaikutus meidän hermojärjestelmään. Joogaopettaja Sinead Duffy kehitti Yogandhan tuoteperheen kolmen vuoden meditaatioharjoitusten tuloksena kehon ja mielen hyvinvoinnin tueksi. Yogandhan terapeuttisen tuoksuiset öljyt rauhoittavat mieltä ja auttavat palaamaan tähän hetkeen.

meditaatioöljy

Vahva yhteys kehon ja mielen välillä on välttämätön osa hyvinvointiamme. Yogandhan öljyt tukevat jokapäiväisen hyvinvoinnin lisäksi myös joogaharrastusta. Tuotteet ovat voittaneet useita palkintoja ja ne ovat saaneet paljon kiitosta kansainvälisesti joogaharrastajien keskuudessa.

Valittavana on Yoganda Balance, jonka tuoksu on kukkainen, muttei makea – maanläheinen ja sensuelli. Tämä öljy sisältää mm. jasmiinia, jota on käytetty myös henkisyyteen sekä lemmenlääkkeenä. Tuoksu tasapainottaa syvällisesti, etenkin hormonituotantoa. Jasmiinia on käytetty myös masennuksen hoitoon.

Toinen tuoksuva öljy on Yoganda Ground, joka nimensä mukaisesta auttaa maadoittumaan. Tuoksu on rikas, puinen ja hieman maskuliininen, joten tämä sopii myös miehille. Tämä öljy sisältää mm. santelipuuta, jonka sanotaan rauhoittavan ja rentouttavan – helpottaen niin henkistä kuin fyysistä ärsytystä, kuten vahvoja päänsärkyjä

Kolmas meditaatioöljy on Yoganda Salute. Tämä raikkaan tuoksuinen pieni ihme virkistää aamulla, etenkin katkonaisen unen jälkeen, sekä auttaa keskittymään paremmin töissä ja koulussa. Salute tehostaa aivojen toimintaa silloin, kun olet väsynyt tai kärsit jetlagista.

Valitse hetkeen sopivat teet

Tuntuuko sinustakin, että tietynlaiset tilanteet ja mielentilat vaativat aina omanlaisensa teen? Chakra-teet ovat tähän täydellisiä. Nämä teet muun muassa maadoittavat, rauhoittavat, inspiroivat ja vahvistavat rakkautta sekä antavat rohkeutta. Tässä alla kaksi supersuosikkia.

chakra tee purkauppa

I AM – Juurichakra – Muladhara: ensimmäinen chakra (sijaitsee häntäluun juuressa). Tämä rauhoittava, itämainen maustesekoitus sisältää inkivääriä, kanelia ja kaakaopavun kuorta. I AM on täyteläinen ja maanläheinen luonnollisella lohduttavalla makeudella, joka auttaa sinua tuntemaan itsesi turvalliseksi ja maadoitetuksi. Juurichakran huomioiminen auttaa meitä maadoittumaan ja pitämään juuremme tiukasti maassa. Näin olemme avoimempia tuelle, ankkuroituneita ja yhteydessä sisäiseen tietoisuuteemme, selviytymisvietteihin sekä perustarpeisiimme.

Kykymme rakastaa muita ja itseämme assosioituu sydämeen. Sydänchakra on välittämisen ja myötätunnon keskus ja se rohkaisee meitä rakastamaan ja antamaan anteeksi. Sydänchakraan keskittyminen kasvattaa avoimuuttamme ehdottoman rakkauden jakamiseen, antamiseen ja vastaanottamiseen. I LOVE – Sydänchakra – Anahata: Neljäs chakra (sijaitsee lähellä sydäntä), sisältää kamomillaa, sitruunaverbenaa, fenkolia ja ruusua sisältävä rauhoittava yrttisekoitus edistää tyytyväisyyden ja huolettomuuden tunnetta. Tämä ihanuus on kofeiiniton, joten se sopii myös rauhoittaviin iltahetkiin.

Oletko valmis hoitamaan mieltäsi ja samalla kehoasi? Mietä mistä harjoituksesta haluat aloittaa, ehkä kiitollisuuspäiväkirjan pitämisestä tai aamun inspiroivista meditaatiohetkistä. Valinta on sinun. PUR auttaa sinua mindfulness matkasi varrella, sydämellä valittujen tuotteiden kanssa.

Ihanaa hetkiä – juuri sinne ja siinä missä nyt olet <3 Hengitä.

Lue samalla PURin ravintoterapeutti Annamari Seilolan vinkit tietoiseen syömiseen.