Täyteläinen kollageeni-suklaajäätelö – Maidoton kesäherkku

3.7.2024 | Sanna Hiltunen

Kermainen kollageeni-suklaajäätelö hurmaa makunystyrät

Kollageeni-suklaajäätelö on täydellinen maidoton kesäherkku, joka ei tingi mausta tai koostumuksesta. Tämä kermainen ja suussasulavan täyteläinen suklaajäätelö valmistetaan herkullisista ainesosista: kookoskermasta, kondensoidusta kookosmaidosta, tummasta suklaasta sekä kollageenista. Vaikka kookoskerma antaa jäätelölle sen ihanan kermaisen rakenteen, se ei hallitse makua, vaan tumman suklaan täyteläinen maku pääsee oikeuksiinsa.

Planet Paleo Cacao Collagen -kollageenikaakao sisältää MSC-sertifioitua kalakollageenia ja kaakaota, tuoden jäätelöön kaikki kollageenin monipuoliset hyödyt.

Kollageeni-suklaajäätelö

Gluteeniton, maidoton
2-4 annosta

Tarvitset:

Valmistus:

  1. Valmistele kookoskerma:
    • Laita kookoskermapurkit jääkaappiin edellisenä iltana, jotta ne ehtivät jähmettyä hyvin.
  2. Sekoita ainekset:
    • Lusikoi kulhoon kookoskerman jähmettynyt osa.
    • Lisää joukkoon kondensoitu kookosmaito ja sekoita tasaiseksi.
    • Lisää sulatettu suklaa ja sekoita huolellisesti.
    • Sekoita kaakaojauhe joukkoon lusikallinen kerrallaan, sekoittaen välissä.
    • Lisää kollageenijauhe ja ripaus suolaa, ja sekoita hyvin.
  3. Valmista jäätelö:
    • Jäätelökoneella: Laita massa jäätelökoneeseen ja aja valmiiksi jäätelöksi.
    • Ilman jäätelökonetta: Kaada massa pakastuksen kestävään astiaan ja pakasta yön yli. Halutessasi voit sekoitella jäätelöä useamman kerran pakastuksen aikana, jotta siitä tulee erityisen kermaista.
  4. Tarjoilu:
    • Ota jäätelö huoneenlämpöön noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se pehmenee hieman.

Nauti herkullisesta ja ravitsevasta kollageeni-suklaajäätelöstä!

Reseptin on suunnitellut ja kirjoittanut  FLT ravintoneuvoja ja e-ruokakirjailija Sanna Hiltunen. Seuraa Sannaa myös Instagramin puolella @parantavaruoka ja tutustu samalla Sannan verkkosivuihin, jotka kätkevät sisäänsä mitä upeampia reseptejä.