PUR Ihonhoito-opas: Rasvoittuva iho

1.6.2020 | PUR toimitus

Rasvoittuvan ihon seebumin- eli rasvantuotanto on yliaktiivista ja iho alkaa kiiltää päivän mittaan. Ihoa ei kuitenkaan tällöinkään kannata lähteä kuivattamaan liian pesevillä tuotteilla, sillä seurauksena ihon rasvantuotanto voi kiihtyä entisestään. Rasvoittuvassa ihossa ihohuokoset ovat usein hieman laajentuneet ja erottuvat selvästi. Poiketen sekaihosta, rasvoittuva iho on yleensä rasvainen/öljyinen kauttaaltaan. Myös rasvoittuvaan ihoon tulee herkästi epäpuhtauksia ja joskus yksittäisiä finnejä. Tasapainottavat ja riittävän kosteuttavat mutta kevyet tuotteet tukevat rasvoittuvaa ihoa parhaiten.

Puhdista

Rasvoittuvan ihon puhdistukseen sopii hyvin kaksoispuhdistus, erityisesti silloin, jos käytät meikkiä. Meikki poistetaan ensin maitomaisella tai öljymäisellä puhdistustuotteella ja sen jälkeen ihon voi halutessaan puhdistaa vielä miedolla geelimäisellä tuotteella. Syy kaksivaiheiseen puhdistukseen on se, että maitomainen tai öljymäinen puhdistus irrottaa rasvaliukoisen meikin hellävaraisesti ja toinen puhdistusvaihe viimeistelee puhdistuksen. Hyviä puhdistuksia rasvoittuvalle iholle ovat esimerkiksi Esse Cream Cleanser -puhdistusmaito ja Esse Gel Cleanser -puhdistusgeeli tai esimerkiksi Ilona Luonkos Healing -öljypuhdistuskakku tai Bybin Beauty Crystal Clear -puhdistusgeeli.

Kosteuta

Myös rasvainen iho hyötyy kosteutuksesta. Whamisan Organic Flowers Toner Original -kasvovesi/hoitoneste auttaa tasapainottamaan myös rasvaista ihoa fermentoitujen kasviuutteiden avulla. Jos taas haluat suihkemaisen tuotteen, voit valita kasvovedeksi esimerkiksi Evolven Organic Beauty Daily Defence – kosteussuihkeen.

Suojaa

Iho tuottaa rasvaa suojatakseen itseään ja toisaalta ihon rasva toimii ravintona ihon mikrobeille (myös hyville mikrobeille). On siis hyvä asia, että iho tuottaa rasvaa, jos rasvantuotanto on kuitenkin yliaktiivista, voimme hillitä sitä. Päivittäinen kosteusvoide tai kasvoöljy on hyvä valita niin, että se tasapainottaa ihon omaa seebumintuotantoa. Yksi ihanteellinen vaihtoehto rasvaiselle iholle on kevyt ja kosteuttava Whamisan Organic Flowers Water Cream, joka sisältää muun muassa kosteuttavaa nattokumia ja antioksidantteja. Myös Evolven True Balance -kasvovoide auttaa hillitsemään ihon liiallista rasvoittumista.

Silmänympäryksille on myös hyvä valita kevyt voide, jos silmäluomet rasvoittuvat, eikä meikki tahdo pysyä. Evolven Organic Beauty Hyaluronihappo Eye Complex -silmänympärysseerumi sopii kaikille ihotyypeille ja myös rasvoittuvalle iholle.

Kuori

Rasvoittuvaa ihoa voi kuoria 1-2 viikon välein. Kuorinnan tarkoituksena on poistaa kuolleet ihosolut ja näin parantaa hoitotuotteiden imeytymismahdollisuuksia. Rasvoittuvan ihon kuorintaan sopii esimerkiksi Novexpertin The Expert Exfoliator – kaksi tehoinen kuorinta-aine, joka puhdistaa tehokkaasti iholta kuolleet ihosolut ja epäpuhtaudet sekä tasoittaa ihoa ravitsevilla anti-age -ainesosilla.

Tehosta hoitoa

Rasvoittuvan ihon hoitoon sopii erinomaisesti hoitavat savinaamiot, jotka imevät itseensä liiallista rasvaa mutta eivät kuivata ihoa. Essen Clay Mask on ihanteellinen naamio rasvaiselle iholle. Voidemainen savinaamio imee tehokkaasti toksiineja iholta. Miedosti kuorivan puhdistusnaamion kaoliini- ja bentoniittisavet sitovat itseensä raskasmetalleja, ympäristön ja ruokavalion aiheuttamia epäpuhtauksia iholta. Oliivinlehtiuute parantaa ihon elastisuutta ja kosteuttaa väsynyttä ihoa. Rooibosuutteen vahvat antioksidanttiset ominaisuudet auttavat tehostamaan naamion detox-vaikutusta.

Evolven Organic Beauty Rainforest Rescue Seerumi ottaa huomioon juuri rasvaisen ihon tarpeet. Tehoseerumi on erinomainen seka- ja rasvaiselle iholle vähentämään liiallista talineritystä, jättäen ihon puhdistuneen tuntuiseksi ja suojaten ulkoisilta haittatekijöiltä. Rasvoittuva ja epäpuhdas iho voi myös olla herkkä ja helposti ärtyvä, ja siksi Rainforest Rescue seerumissa onkin käytetty vain luonnollisia ja hellävaraisia raaka-aineita vähentämään epäpuhtautta ja liiallista talintuotantoa iholla. Käytä Rainforest Rescue Seerumia yhdessä Evolven True Balance -kasvovoiteen kanssa saadaksesi parhaan tuloksen. Levitä seerumi kasvovoiteen alle. 

Rasvoittuvan ihon hoidossa myös marmapisteiden kautta toimiva kansa wand on oiva apu, sillä se auttaa tasapainottamaan ihon toimintaa ja hillitsemään liiallista seebumintuotantoa.