PUR Ihonhoito-opas: Anti-age

1.6.2020 | PUR toimitus

Ihon ikääntyminen koskettaa kaikkia ihotyyppejä ja johtuu muun muassa hormonaalisista muutoksista kehossa sekä geneettisten tekijöiden ja elintapojen vaikutuksesta. Ikääntymisen merkkejä ihossa ovat esimerkiksi juonteet, rypyt, ihon veltostuminen ja pigmenttimuutokset. Vaikka ihon tai kehon ikääntymistä ei voida estää, ikääntymismuutoksien voimakkuuteen voidaan vaikuttaa elintavoilla ja ihon säännöllisellä hoitamisella.

Puhdista

Aikuiselle iholle sopii parhaiten hoitava puhdistusöljy tai emulsio. Hyviä vaihtoehtoja puhdistukseen ovat esimerkiksi Mono Rose & Cucumber Luxury Cleansing Oil -puhdistusöljy, joka on hellävarainen, mutta tehokas ja ylellinen puhdistusöljy. Tuote sopii kaikille ihotyypeille ja se puhdistaa ihohuokoset poistaen tehokkaasti epäpuhtaukset ja meikin pehmentäen samalla ihoa. Myös Esse Cream Cleanser toimii hellävaraisena puhdistuksena aikusella iholla. Puhdistusemulsion sisältämä marulaöljy liuottaa öljyliukoisia epäpuhtauksia vahingoittamatta ihoa, aloe vera rauhoittaa ja huolehtii siitä, että tuote soveltuu myös erityisen herkkäihoisille. Jojobaöljy jättää ihon pinnan sileäksi ja pehmeäksi ja estää ihon kuivumista. Palmarosa, kumina ja ruusu geranium tuovat tuotteella raikkaan vihreän tuoksun.

Kosteuta

Koska aikuisen ihon soluväliaineen määrä alkaa pikkuhiljaa vähenemään, kannattaa ihon kosteustasapainon tukemiseen panostaa. Soluväliaineista muun muassa hyaluronihappo vaikuttaa ihon kosteudensitomiskykyyn. Palauttaaksesi kosteustasapainon aikuiselle iholle valitse esimerkiksi Bybi Beauty Mega Mist Kasvosuihke, joka sisältää paljon hyaluronihappoa ja lisää ihon kimmoisuutta sekä ennalta ehkäisee ihon vanhenemista. BYBI kasvovesi sisältää hyaluronihapon lisäksi ruusua, appelsiininkukkaa, granaattiomenaa sekä merilevää. Myös Dafna’s tarjoaa aikuiselle iholle kosteuttavaa hemmottelua, sillä Dafna’s Active Mist -kasvovesi palauttaa iholle sen luonnollisen ja tasaisen sävyn ja auttaa ihoa taistelemaan UV-säteiden aikaansaamia ihomuutoksia ja hapettumista vastaan. Dafna’sin kasvovesi kosteuttaa ihoa tehokkaasti, aktivoi ihosoluja uudistumaan ja antaa iholle kauniin hehkun sekä raikkauden tunteen.

Suojaa

Valitse aikuiselle iholle ihon omia toimintoja aktivoiva ja tehokkaasti hoitava voide. Päivällä ihoa kannattaa suojata ulkoisten rasitusten vaikutuksilta esimerkiksi Dafna’s Moisture Plus – voiteella, joka on aromaterapeuttinen päivävoide ja kosteuttaa sekä korjaa ihoasi tehokkaimmalla ja luonnollisella tavalla.Päivävoiteen teho pohjautuu luomulaatuisiin eteerisiin öljyihin, kasvien uutteisiin sekä kehittyneeseen bioteknologiaan. Pienimolekyylinen hyaluronihappo ja hydrolysoitu vehnäproteiini pitävät yllä ihosi kosteustasapainoa. E-vitamiini ja arganöljy suojaavat ihoa vapailta happiradikaaleilta. Keittobanaanin, bambun ja mimosan uutteet korjaavat ihon rakennetta ja kosteuttavat ihoa. Tehokkaasti vaikuttavat nerolin ja rosmariinin eteeriset öljyt maksimoivat ihon solujen uudistumisen. 

Yöllä ihon ja koko kehon korjausprosessit ovat aktiivisimmillaan, joten voimme hyödyntää tätä valitsemalla yöksi niitä tukevan voiteen. Dafna’s Nutrition -yövoide sisältää 21 korkealaatuista ja vaikuttavaa ainetta, jotka tekevät voiteesta erittäin tehokkaan. Voide sisältää ginsengin ja vihreän teen antioksidantteja, propoliksen probiootteja sekä ihoa uudistavia reishiä (lakkakääpää) ja ruusupuun eteeristä öljyä. Nämä aktiiviset aineet suojaavat ja korjaavat ihoasi vapaiden radikaalien aiheuttamalta ihon vanhenemiselta. 

Silmänympärysvoiteeksi kannattaa valita hoitavampi voide, joka ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Esimerkiksi Dafna’s Eye Care -korjaava silmänympärysvoide on oiva valinta, sillä se sisältää muun muassa sikurijuuren oligosakkarideja ja pilkottuja soijaproteiineja, jotka stimuloivat kollageenin tuotantoa. Silmänympärysvoiteessa on myös ihoa uudistavaa ruusunmarjaöljyä ja kehäkukan uutetta, jotka yhdessä auttavat vähentämään silmänympärysihon turvotusta ja hienoja juonteita. 

 

Kuori

Ihon kuorinnalla on oma paikkansa myös ikääntyvän ihon hoidossa. Sillä kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta, jolloin hoitotuotteet imeytyvät paremmin. Ihoa ei kuitenkaan kannata kuoria liian voimakkailla aineilla tai liian usein. Valitse aikuisen ihon kuorintaan esimerkiksi Evolve Organic Beautyn Miracle Mask kuoriva hedelmähapponaamio. Naamio sisältää sekoituksen 100% luonnollisia hedelmähappoja ja sokeriruo’osta saatavaa glykolihappoa. Naamiossa on myös macaa, joka edistää ihosolujen uusiutumista, kirkastaa ihoa ja ehkäisee ikääntymisen merkkejä. Papaija puolestaan toimii naamiossa luonnollisesti kuorivana ainesosana. Naamio saa aikaan välittömästi pehmeän ja sileän ihon. 

Tehosta hoitoa

Erilaiset seerumit ovat oiva tapa tehostaa ikääntyvän ihon hoitoa. Seerumin voi valita iholle jonkin erityistarpeen mukaan. Jos ihossa on vaikkapa maksaläiskiä eli hyperpigmentaatiota, valitse Novexpertin Booster With Vitamin C -seerumi. Seerumi uudistaa ihoa tehokkaasti ja soveltuu erityisesti elottomalle iholle, väsyneille kasvoille sekä hyperpigmentaatiota vastaan. Se vahvistaa myös ihon omaa kollageenin tuotantoa ja kirkastaa ihoa erittäin korkean C-vitamiinipitoisuuden (25%) ansiosta. Käytä seerumia vähintään 30 päivän kuurina ja voit levittää sen iholle aamuin illoin ennen kosteusvoidetta.

Jos taas haluat hoitaa juonteita ja ryppyjä, valitse Bybi Beautyn Bakuchiol Booster, koska bakuchiol on luonnollinen ja herkkäihoisille sopiva vaihtoehto A-vitamiinille eli retinolille. Boosteri on suunniteltu osaksi iltaista ihonhoitorutiiniasi, jossa tämä tehokas mutta lempeä ainesosa Bakuchiol on todellinen “game-changer” koska se on yhdistetty kollageenin tuotannon lisääntymiseen ja voi dramaattisesti parantaa ihon kuntoa. Tuloksena nuorekas, sileä iho, jossa juonteet ovat tasoittuneet ja väsymyksen merkit hälventyneet. Lisää boosteria pari tippaa yövoiteen sekaan tai sitten voit levittää sen suoraan iholle ja sen jälkeen yövoiteen.

Voit myös valita yleisesti ihon toimintoja elvyttävän ja kosteustaspainoa palauttavan superseerumin aikuiselle iholle. Dafna’s Serum Anti Aging & Glow tehoseerumi sisältää arvokkaita aktiiviaineita, joista ruusu- ja oliiviöljy ravitsevat ja pehmentävät ihoa. Sikurijuuren oligosakkaridit lisäävät kollageenin tuotantoa ja synteesiä, joka välittömästi kiinteyttää ihoasi. Hyaluronihappo auttaa ylläpitämään tehokkaasti ihosi kosteustasapainoa. Levitä seerumi päivä- tai yövoiteen alle.

Ota aikuisen ihon tueksi myös viikottaiseen käyttöön hoitava kasvonaamio. Jos pigmenttiläiskät ovat huolenaiheenasi, valitse naamioksi Essen Cream Mask -naamio, joka aktiivisesti kirkastaa ihoa ja ehkäisee uusien pigmenttimuutosten syntymistä. Voit käyttää naamiota normaalisti naamiona kerran viikossa ja levittää sen lisäksi naamiota paikallisesti pigmenttimuutosten päälle ja jättää vaikuttamaan yön yli pari kertaa viikossa. 

Dafna’s Revival bioaktiivinen naamio elvyttää aikuista ihoa kokonaisvaltaisesti tehokkaiden aktiiviaineiden avulla: 

  • Ginseng sisältää runsaasti vitamiineja, antioksidantteja ja fytoravinteita, jotka auttavat aktivoimaan ihon omaa kollageenituotantoa ja suojaamaan ihoa ympäristön saasteilta.
  • Reishi sisältää runsaasti beta-glukaaneja, jotka edistävät terveiden solujen kasvua.
  • Kapseloitu aktiivihiili ”kaappaa” vapaita radikaaleja iholta. Nämä vapaat radikaalit aiheuttavat ennenaikaista ihon vanhenemista ja epätasaista ihon sävyä. 
  • Hyaluronihappo (pieni molekyylinen) pääsee imeytymään helposti ihon syvimpiin kerroksiin. Se on tehokkaasti ihoa kosteuttava.

Ota guasha tai kasvorulla -hieronta viikottaisen ihonhoitorutiinisi osaksi, sillä kumpikin aktivoi ihon omia korjausmekanismeja sekä kuonan poistumista ihosta. Hierontaa voi jatkaa aina kaulalle ja dekolteelle sekä rintoihin asti, jolloin vaikutus on entistä tehokkaampi.