Hyvinvoinnin keulakasvot: Biomedin Joni Laiho

2.8.2022 | Laura Eskola

Mikä tekee Biomedista niin ainutlaatuisen?

Olen katsonut Biomedia ylöspäin siitä lähtien, kun itse 15 vuotta sitten päädyin ravintolisäalalle. Ennen kuin edes tiesin mistään mitään, Biomed näyttäytyi minulle yrityksenä, jossa on paljon tietotaitoa ja osaamista. Onhan lääkäreiden perustama Biomed ollut olemassa jo yli 40 vuotta. Tuotteet ovat poikkeuksellisen hyviä, mutta niistä myös ymmärretään ja tiedetään paljon. Tämä ei ole itsestäänselvyys tällä alalla.

Mikä on Nattokinaasi? Kenelle ja miksi suosittelisit sitä?

Nattokinaasi on peräisin natto nimisestä ruoasta, joka on ollut japanilaisten ruokavalion kulmakivi ja perinneruoka jo yli tuhat vuotta. Natto tarkoittaa fermetoituja soijapapuja ja sitä voidaan kirjaimellisesti kutsua superruoaksi. Natto sisältää runsaasti nattokinaasi entsyymiä ja K2 vitamiinia. Japanissa arvellaan, että heidän verrattain vähäinen sydäntautien esiintyvyys sekä alhaiset sydäntautien kuolleisuusluvut johtuvat osittain runsaasta naton käytöstä. Nattokinaasi parantaa verenkiertoelimistön toimintaa useilla eri tavoilla. Meillä Suomessa ei valitettavasti ole tätä herkkua saatavilla, ja sen vuoksi Biomed on purkittanut Nattokinaasin.

Suosittelen Nattokinaasia kaikille yli 40-vuotiaille. Viime vuosina useat tekijät ovat aiheuttaneet ihmisille erinäisiä mikrohyytymiä, joten käytännössä lähes jokaisen kannattaisi käyttää Nattokinaasia.

Mikä on Protokolla? Kenelle ja miksi suosittelisit sitä?

Protokolla on rakennettu niistä raaka-aineista, joista löytyy runsaasti tietoa vastustuskyvyn vahvistamiseen. Kaikista tärkein ainesosa on varmasti D-vitamiini, josta meillä on usein puutetta jopa kesällä. Protokolla sisältää D-vitamiinia huikeat 100µg! Tämä annos tarvitaan, jotta saadaan D-vitamiinitasot nousuun. D-vitamiini aktivoi meissä jopa 1200 geeniä ja vaikuttaa siten käytännössä kaikkeen, ennen kaikkea vastustuskykyyn. Jos D-vitamiinitasot ovat matalalla, mikään ei toimi kunnolla.

D-vitamiini vapauttaa verenkiertoon kalsiumia, josta se voi päätyä pehmytkudoksiin (suonten seinämiin tai aorttaläppään). Siksi Protokolla sisältää myös 200µg K2-vitamiinia, joka muuntaa D-vitamiinin vapauttaman kalsiumin sellaiseen muotoon, että se päätyy sinne minne kuuluukin, eli luustoon ja hampaisiin. Jos käyttää kalsium valmisteita tai isompia määriä D-vitamiinia, tulisi aina käyttää myös K2-vitamiinia, joka ehkäisee suonten kalkkeutumista.

Näiden lisäksi Protokolla sisältää vastustuskyvylle tuttua sinkkiä. Sinkki estää aktiivisesti virusten kopioitumisen, mutta vain jos se pääsee solun sisälle, jossa se hyökkää virusten kimppuun.

Sinkin on kuitenkin vaikea päästä soluseinämän läpi solun sisälle, joten se tarvitsee kaverikseen kversetiinin, joka toimii ionoforina, eli kuljettajana. Kaiken lisäksi kversetiini on heikko imeytymään, joten Protokollaan iskimme sen fytosomimuotoon, jonka biosaatavuus on noin 20-kertainen.

Protokollasta löytyy vielä kaikille tuttua C-vitamiinia, joka on vatsalle hellävaraisessa magnesiumaskorbaatti -muodossa.

Protokolla sopii erinomaisesti ihan kaikille jopa jatkuvaan käyttöön, mutta erityisesti flunssakausina tämä tulisi löytyä jokaisen kaapista. Näppärässä tuotteessa yhdistyy monta tärkeää valmistetta, joten kaapin purkkiarmeijakin vähenee.

Mitä on neurolipidijauhe? Kenelle ja miksi suosittelet sitä?

Neurolipidijauhe on jo 40 vuotta vanha keksintö, itseasiassa Biomedin ensimmäinen markkinoille tuoma valmiste. Se on eläinperäinen erikoislesitiini, jossa on täsmälleen samat rakennusaineet kuin meidän omissa hermosolujen solukalvoissa. Nyt jauheeseen on lisätty myös Lion’s Mane uutetta. Nyt tämä mullistava yhdistelmä löytyy yhdestä purkista!

Neurolipidijauheen sisältämä Lion’s Mane eli siiliorakas (Hericium erinaceus) on kasvattanut viime aikana suosiotaan etenkin keskittymistä ja tarkkuutta vaativaa työtä tekevien keskuudessa. Lion’s mane on oiva kaveri esimerkiksi opiskelijoille ja muille tietovirtojen pyörteissä seilaaville.

Top 5 ravintolisät, joita itse käytät?

  • Laadukas kalaöljyvalmiste. Itse käytän 2000mg EPA valmistetta aamulla sekä illalla, eli yhteensä 4000mg. Kaikki toimii paremmin, kun syö tarpeeksi EPAa!
  • Kurkumiinia 500mg – Biomedin tietysti. Siinä on mukana kaikki kurkumiinin haihtuvat öljyt, eli mukana on tärkeä rasvaprofiili, jota useimmissa valmisteissa ei ole. Imeytyvyys on huippuluokkaa!
  • Nattokinaasi – Lähestyn 40 ikävuotta ja siksi olen ottanut Nattokinaasin päivittäiseen käyttöön.
  • Protokolla ratkaisi monen purkin ongelman – ei tarvitse enää syödä C-vitamiinia, D-vitamiinia, sinkkiä tai K2-vitamiinia erikseen!
  • Parsakaalin idut – sisältää sulforafaania 100 kertaa enemmän kuin parsakaali.

Jos saisit ottaa vain yhden ravintolisän mukaan autiolle saarelle, mikä se olisi?

Valitsisin EPA:n muuten, mutta autiolla saarella varmaan kalaa löytyy merestä riittävästi, joten Nattokinaasi voittaa tällä kertaa.

ravintolisägurun vinkit

Mielestäsi tärkein ravintolisä lapsille?

D-vitamiini, ja helpoin tapa antaa lapsille D-vitamiinia, on Biomedin D-tipat. Sen voi ujuttaa mihin tahansa ruokaan, jopa lämpöiseenkin, mutta kypsentämistä se ei kestä. Biomedin lisäaineettomat D-tipat sisältävät 25mcg D-3 vitamiinia / tippa.

Paras terveysvinkkisi?

Pätkäpaasto, eli syö vähemmän. Lopeta syöminen muutamaa tuntia ennen nukkumaan menoa ja juo aamulla vain musta kahvi. Syö ensimmäisen kerran vasta klo 12 jälkeen päivällä. Paastoamisella on lukusia terveysvaikutuksia, voit lukea niistä lisää täältä. Jätä myös pois tärkkelykset; viljat, peruna ja leipä.