Hyvinvoinnin keulakasvot: 5 Virpi Mikkosen rakastamaa raaka-ainetta

2.9.2016 | PUR toimitus

Blogin puolella alkaa nyt uusi juttusarja, josta me täällä PURissa olemme hyvin innoissamme! Hyvinvoinnin keulakasvot -juttusarjassa haastattelemme nimensä mukaisesti hyvinvoinnin saralta tutustuksi tulleita kasvoja. Luvassa vinkkejä ja inspiraatiota kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, sillä nämä alan rautaiset ammattilaiset tietävät, mistä he puhuvat.

Jäätelökirja_Mikkonen (1)

Ensimmäisenä vuorossa on ihana ruokakirjailija ja hyvän olon reseptisuunnitelija Virpi Mikkonen, joka on tunnettu paitsi Vanelja-blogistaan, myös äärimmäisen suosituista reseptikirjoistaan. Kysyimme Virpiltä, mitkä ovat 5 raaka-ainetta, joita hän juuri nyt rakastaa. Tässä Virpin valinnat, joita me ehdottomasti komppaamme!

Chia-siemenet

“Rakastan luomulaatuisia chia-siemeniä niiden monipuolisuuden takia. Käytän niitä päivittäin tuorepuuroissa ja usein leivonnassa kananmunan sijaan. Myös iso kirjo muita siemeniä kuuluu päivittäiseen ruokavaliooni. Aamupuuroni pohja koostuu yleensä chia-siemenistä, hampunsiemenistä, auringonkukansiemenistä, kurpitsansiemenistä ja pellavarouheesta.”

Öljyt

“Tykkään lorautella hyvälaatuisia öljyjä ruokiini, kuten smoothieihin, tuorepuuroihin, salaatteihin- ja oikeastaan kaikkien ruokien päälle. Hamppuöljy ja MCT-öljy ovat tällä hetkellä eniten käytössä. Käytän ravintolisänä Udo’s Oil Blendiä, joka on laadukas öljysekoitus, jota lusikoin sellaisenaan suuhun tai kaadan ruuan sekaan. Meikkinikin poistan öljyillä, tarkasti ottaen luomulaatuisen jojobaöljyn ja arganöljyn sekoituksella.”

Fenkoli

“Tämän hetken lempparikasvikseni, jota käytän päivittäin muun muassa tuorepuristetuissa mehuissa sellerin, kurkun, kyssäkaalin ja omenan kera. Fenkoli on myös ihanan raikas ja aromaattinen iltanaposteltava omenapalojen ja maukkaan luomuvuohenjuuston kanssa nautittuna.”

Kauramaito

“En käytä juurikaan viljoja, mutta kauramaito kuuluu jokapäiväiseen ruokavaliooni. Valmistan siihen muun muassa tuorepuuroni ja smoothieni. Emme juo perheessämme lehmänmaitoa, joten 4-vuotiaan tyttäreni janojuomana on kauramaito, jota hän rakastaa.”

Manuka-hunaja

“Laadukkaat hunajatuotteet ovat ikuinen rakkauteni. Uudesta Seelannista peräisin oleva Manuka-hunaja, mahdollisimman korkealla UMF-luvulla varustettuna, on antibakteerinen ja maukas. Suosin myös kotimaisia pientilojen laatuhunajoita. Hunajaa käyetään meidän perheessä niin makeutukseen, yskänhoitoon kuin ihovaivoihin. Mainitsin peseväni meikkini luomuöljyillä, mutta jos en ole meikannut, pesen kasvoni pelkällä sileällä hunajalla ja vedellä.”