Self care -vinkit kotiviikonloppuun

21.9.2020 | PUR toimitus

Syksyn myötä energiatasot laskevat ja joskus on mukava jäädä vain kotiin. Listasimme viisi vinkkiä, joilla käännät kotiin jäämisen laatuajaksi itsellesi, johon tavanomaisesti jää liian vähän aikaa. Ota kaikki irti olosuhteiden tuomasta mahdollisuudesta hiljentyä ja panostaa itseesi. Huomaat, kuinka myös stressihormonitasot alkavat laskea ja mieli kevenee.

1. Kauneudenhoitorituaalit

Viikonloppuisin on usein aikaa panostaa ihonhoitoon hieman arkirutiineja perusteellisemmin. Anna kasvoillesi meditatiivinen kasvohoito hyödyntäen gua shaa tai ayurvedista Kansa Wand -hierontavälinettä. Kasvohieronnalla on ihoa tasoittavia ja turvotusta lieventäviä vaikutuksia, mutta vaikutukset voi tuntea terapeuttisesti myös syvemmällä kehossa. Hemmottele itseäsi tekemällä jalkahoito tai ottamalla pitkä kylpy.

2. Syvenny kirjan äärelle

Onko hyllyssäsi kirja, jonka avaaminen on odottanut parempaa hetkeä? Nyt on oivallinen hetki tarttua siihen! Kirjan lukeminen on mitä parhain self care -rutiini, sillä se auttaa siirtämään ajatuksia muualle.

Jos kaipaat inspiroivaa luettavaa tai syventymistä uusien aiheiden äärelle, suosittelemme sukeltamaan sisälle ayurvedan maailmaan Pohjoista Ayurvedaa -kirjan avulla, tai tutustumaan Karita Tykän lempeästi rohkaisevaan Hyvä Elämä – Rakkaudella Karita -kirjaan.

3. Astu joogamatolle

Liikkuminen luonnistuu mainiosti myös sisätiloissa. Jos mielesi tuntuu harhailevan tai kehosi on stressitilassa, rauhallinen yin jooga voi tuoda apua. Moni joogastudio tarjoaa nyt myös virtuaalisia joogatunteja, joita voit hyödyntää kotioloissa. Jos jooga ei ole juttusi, hakeudu sinua rentouttavien asioiden ja askareiden äärelle.

4. Nauti aromaterapiasta

Aromaterapia on ainutlaatuinen keino lieventää stressiä ja harmonisoida sekä kehoa että mieltä. Monilla eteerisillä öljyillä on rentouttavia vaikutuksia, mutta etenkin laventeli ja ylang ylang tunnetaan rauhoittavista vaikutuksistaan. Lisää tuoksut osaksi tässä tekstissä vinkattuja rutiineja ja teet niistä hetkessä astetta rentouttavampia.

Chakroja tasapainottavien MONO Naturoils chakra-öljyjen tuoksuyhdistelmät ovat aromaterapiaa parhaimmillaan. Ranteeseen hipaistu tuoksu ilahduttaa pitkään!

5. Testaa uutta reseptiä

Korvaa viikonlopun ravintolareissu kotikokkailulla. Voit hakea inspiraatiota resepti-arkistostamme, josta löydät ravitsevia reseptejä moneen makuun. Valmista aamiaiseksi vatsaa hellivää kurkumapuuroa tai -vanukasta, tai pyöräytä viikonloppuherkuksi kollageenipalloja, jotka ovat varmasti yksi herkullisimmista tavoista nauttia iholle hyvää tekevää kollageenia sisäisesti.