Syö kollageenilla ihosi kauniiksi

29.5.2017 | PUR toimitus

Onko kollageeni nuoren ja kimmoisan ihon salaisuus?

Ihon hyvinvointiin vaikuttuvat monet seikat, kuten monipuolinen, runsaasti antioksidantteja sekä iholle tärkeitä vitamiineja ja mineraaleja sisältävä ruokavalio, riittävä unen, liikunnan ja nautitun veden määrä,  se minkä verran altistamme ihoamme auringolle sekä geenit.

Kollageeni on kuitenkin yksi tärkeä osatekijä ihon kunnon ylläpitämisessä. Usein sanotaan, että olemme sitä, mitä syömme ja että kauneus tulee sisältäpäin. Kollageeni vahvistaa tämän sanonnan. Kollageeni on proteiini, joka pitää ihon, nivelet, hampaat, hiukset ja kynnet hyvinvoivana. Kollageeni sisältää myös runsaasti aminohappo glysiiniä, jolla on tärkeä suolistoa korjaava vaikutus.

Ihminen tuottaa kollageenia itse, mutta noin 25-vuotiaana sen tuotanto alkaa vähentyä. Ihostamme jopa 70 prosenttia on kollageenia, joten sen riittävästä saannista kannattaa pitää huolta etenkin ikääntyessä.  Muun muassa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja kauneuden esikuvina tunnetut Karita Tykkä ja Anne Kukkohovi tunnustautuvat molemmat säännöllisiksi kollageenivalmisteiden käyttäjiksi.

Klikkaamalla kuvaa pääset verkkokauppaamme hankkimaan kollageenipallojen raaka-ainetta!

Kollagenipalloja välipalaksi

Sen sijaan, että aina nauttisit kollageenijauheen veteen sekoitettuna, voi siitä tehdä myös herkullisia palloja, jotka toimivat hyvinä välipaloina. Välipalapallot ovatkin varmasti yksi herkullisimmista tavoista nauttia kollageenia sisäisesti. Samalla ne ovat terveellinen vaihtoehto makeannälän tyydyttämiseen.

Pallojen tekeminen on helppoa ja nopeaa. Voit ottaa niitä mukaasi töihin, piknikille tai kesäretkelle. Saat niistä näppärästi energiaa, proteiinia sekä ihoa ja muita kudoksia helliviä ainesosia.

Tässä reseptissä on käytetty Planet Paleon elimistöön hyvin imeytyvää kollageenijauhetta, joka tuotetaan vapaana laiduntavasta ja ruohoa syövästä naudasta. Valmistetta on saatavilla sekä puhtaana kollageenijauheena, että halutessasi tehostaa kollageenin positiivisa vaikutuksia iholle, myös keskeisiä vitamiineja, mineraaleja sekä antioksidantteja sisältävänä Primal Goddess versiona. Toinen reseptissä käytetty iholle ihana raaka-aine on raakakaakaojauhe. Se on kunnon antioksidanttipommi, joka myös edistää ihon ja hiusten hyvinvointia.

Nämä pallot eivät valitettavasti sovellu vegaaneille, koska kollageenia ei ole mahdollista valmistaa kasvisperäisistä raaka-aineista. Voit toki tehdä reseptistä myös vegaaneille sopivan version jättämällä kollageenin pois tai vaihtamalla sen esimerkiksi tyrnijauheeseen. Myös tyrnin antioksidantit ovat herkkua ihon hyvinvoinnille.

Kokeile kollageenipalloja ja ihastu!


Kollageenipallot (ainekset riittävät  8 – 10 palloon)
15 kpl taateleita (esim. medjool)
1,5 dl kuorittuja hampunsiemeniä/seesaminsiemeniä/kookoshiutaleita/marjajauhetta
3 rkl Planet Paleo -kollageenijauhetta
2 rkl cashewtahnaa (tai valitsemaani pähkinävoita)
¾ tl kardemummaa
0,5 dl kaakojauhetta

Tarkista, että taateleista on poistettu kaikki kivet. Laita taatelit hetkeksi likoamaan veteen. Anna liota noin vartti ja kaada vesi pois. Lisää muut aineet taateleiden joukkoon ja sekoita blenderissä tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.

Pyörittele massasta pieniä palloja ja pyöräytä pallot seesaminsiemenissä, kookoshiutaleissa, marjajauheessa tai hampunsiemenissä.

Laita ilmatiiviiseen rasiaan ja säilytä jääkaapissa tai pakkasessa. Nauti hyvän kahvin tai teen kera.