Hygge PURin tapaan

17.11.2016 | PUR toimitus

Viime aikoina paljon sosiaalisessa mediassa puhututtanut hygge on saanyt myös meidät PURissa ihastumaan hyggeilyn konseptiin. Hygge on tanskalainen käsite, jolla tarkoitetaan sitä, että nyt pimeänä kaamosaikana vetäydytään yksin tai yhdessä hyvällä mielellä ja omalla tunnolla kotien lämpöön, sohvan nurkkaan, ja nautitaan täysin siemauksin kynttilöiden valosta, lämmöstä ja tunnelmasta ehkäpä teekupposen äärellä. Helsingin Sanomien mukaan hyggeen liittyy mukavuus, kotoisuus ja nautinto.

Hygge-trendi on tevetullut monelle meistä: kun on jo valmiiksi pimeää ja väsyttää, saakin oikeasti luvan skipata illan salitreeni ja jäädä nautiskelemaan ja lepäämään kotiin. Joskus on tärkeämpää myös keholle ja mielelle olla ihan rauhassa eikä kiirehtiä minnekään. Kokosimme sinulle ehdotuksemme hyggestä nautiskeluun PURin tapaan.

Polta kynttilöitä

Illan hämärtyessä – tai miksipä ei aamuhämärässäkin herätessä – on ihana nauttia tunnelmallisesta kynttilänvalosta, joka rentouttaa ja pehmentää tunnelmaa. Kynttilän liekin katselu myös rentouttaa tutkitusti mieltä. Jos sinulla on kotona takka, hyödynnä takan sytytyksen terapeuttinen ja meditatiivinen hetki ja nauti tulen loimusta.  Tunnelmoi myös erilaisilla tuoksukynttilöillä, kuten tällä Isle of Wolfin ihanalla, jouluisen kanelintuoksuisella kynttilällä. Muista myös ulkotilojen tunnelma – luot ilahduttavaa hyggen tunnelmaa myös talosi ohi kulkijoille ja itsellesi lyhdyillä, soihduilla ja tuikuilla.

Hygge-PUR-kauppa

Nauti hyvää teetä

Kukapa ei nauttisi herkullisesta kupista teetä vilttiin kääriytyneenä sohvalla? Erilaisia teelaatuja löytyy jokaiseen makuun aina virkistävästä vihreästä teestä mausteiseen mustaan teehen sekä yrttiteelaatuihin.

PUR suosittelee kokeilemaan ihanan kardemumman tuoksuista, uutta Nord-T Sunset at noon -teetä, jonka makumaailma hivelee joulufiilistelijän makunystyröitä ja mieltä. Tämä tee sopii mielestämme erityisen hyvin hyggeen. Saatavilla myös myymälöistämme muiden ihanien Nord-T -laatujen kanssa, mikäli haluat tuoksutellen löytää oman hygge-teesi.

Hygge-PUR-kauppa

Herkuttele!

Kaamoksen aikaan ja joulun odotukseen sopivat tietenkin hemmotteleva suklaa ja piparkakut. Mikäs sen ihanampaa kuin sukeltaa hyvän kirjan maailmaan ja laittaa suu makeaksi – mutta terveellisemmin! Lempisuklaamme on tällä hetkellä Rawchoklad Fabrikenin ihanat raakasuklaat, joissa löytyy makuja mintusta merisuolaan ja sesonkiseen piparkakkuun. Kokeile ja ihastu!

Piparkakut sen sijaan on mukava tehdä myös itse – siinäpä vasta mainiota koko perheen tai ystäväporukan hyggeilypuuhaa! Kokeile vaikkapa tätä herkullista gluteenittomien piparkakkujen reseptiä ja järjestä tunnelmalliset leipojaiset.

Lue mieluisaa kirjaa

Hyvä kirja kuuluu idylliseen hyggeilyyn. Muihin maailmoihin matkaaminen tai inspiroituminen uusista ajatuksista ja kuvista on hyvä stressinpoistaja ja saa siitä hyvän mielenkin samalla. Suosittelemme tämän kaamoksen lukemiseksi Hyvän elämän reseptit -kirjaa, josta saa uusia, elvyttäviä ajatuksia arkeensa.

Hygge-PUR-kauppa

Kokeile eteerisiä öljyjä

Eteeriset öljyt ovat kukista, lehdistä, hedelmistä ja juurista saatavia aromaattisia öljyjä, joilla on aktivoiva vaikutus ihmisen fysiologisiin ja henkisiin toimintoihin. Niitä voidaan käyttää mm. hieronnassa, aromaterapiassa ja tuoksulyhdyissä sekä kylvyissä. Ne imeytyvät kylvyissä ihon kautta ja hengittäessä tuoksumolekyylit vaikuttavat aivojen kautta kehoomme ja mieleemme. Suosittelemme kokeilemaan hyggeen esimerkiksi kardemumma-eteeristä öljyä (Elettaria cardamomum),  joka lisää sensuaalisuutta ja lievittää väsymystä.

Hemmottele kehoasi

Pimeä alkutalvi kutsuu myös hitaaseen ja antaumukselliseen kehonhuoltoon ja -hoitoon. Hemmottele vartalosi ihoa – myös mieli rentoutuu ja virkistyy. Kokeile vartalonhoitoon esimerkiksi tätä ylellistä Kahinan vartaloseerumia. Voi olla myös hyvä idea pitää viikottainen koti-spa -ilta kynttilänvalossa!

Lisäksi suosittelemme nokkaunia, yhdessä sohvalla tai sängyllä lekottelua ilman sen kummempaa tekemistä sekä lämmittävien ruokien ja keittojen laittamista ja niistä nauttimista. Itse voit myös luoda omat, rentouttavat hygge-rutiinisi, joiden voimalla jaksat kaamoksessa sekä arjen pyörityksessä. Toivotamme kaikille nautiskelijoille tunnelmallista alkutalvea ja joulun odotusta!