Eläinhomeopatia tukee lemmikin hyvinvointia
29.10.2015 | PUR toimitus
Syksy on tautista aikaa, sanotaan. Rakkaat lemmikkimme saavat osansa säiden viilenemisen, sisätapahtumien lisääntymisen ja meidän kaksijalkaisten syksyn kiireisen elämänrytmin vaikutuksista. Unenpöpperöiset aamulenkit pimeässä ja väsyneet ”tule jo” pikapyrähdykset illan koleassa pimeydessä ovat kaukana kesäkauden leppoisista ”katsotaan vielä mitä tuolta löytyy” kävelytuokioista. Pohjoistuulen tuivertaessa lehtiä & räntää niskaamme muistamme useimmiten suojata itsemme sääolosuhteiden mukaisesti, mutta unohdamme autuaasti, että ei-pohjavillaiset nelijalkaiset ystävämme palelevat siinä missä mekin t-paidassa vastaavissa olosuhteissa.
Ei siis ihme, että eläinystävämme potevat syysflunssaa, virtsatie- ja vatsavaivoja, erilaisia korva-, silmä- ja iho-oireita juuri tähän aikaan vuodesta. Vakavimmissa tapauksissa eläinlääkärin apu kuuluu ehdottomasti asiaan, mutta tilannetta ei tarvitse päästää niin pitkälle! Kotikonstein, ravitsevan ruokinnan ja ravintolisien sekä eläinhomeopatia tukihoitojen avulla suurin osa ongelmista hoituu heti alkuunsa. Hyvälaatuiset suoliston toimintaa tukevat entsyymit ja probiootit ovat elinehto nopealle toipumiselle heti oireiden alkumetreiltä. Immuunipuolustusta voi tautikausina puolestaan vahvistaa mm. erilaisin vitamiinilisin – jolloin keholla ei ole tarvetta reagoida ympäristössä jyllääviin ”tautipesäkkeisiin”. Näiden lisäksi laadukkaat omega3 rasvahapot ovat eläinten elintoiminnoille yhtä välttämättömiä kuin meille ihmisillekin. Akuuttitiloissa eläinhomeopatia yhdistettyinä ravintolisiin nopeuttaa paranemista ja vähentää siten antibioottien käytön tarvetta.
Ennaltaehkäisevä hoito, terveyden monipuolinen vaaliminen ja mahdollisimman varhainen ”epäkohtiin puuttuminen ovat avain hyvään elämään. Usein käynti esim. eläinhomeopaatilla, -osteopaatilla, akupunktiossa, jne. voi antaa uuden näkemyksen oman eläimen totuttuihin, kenties omituisiin käytösmalleihin, jotka mahdollisesti kielivät kivusta, stressistä, tms. Tämä on erityisen tärkeää, jos eläimelläsi on jonkin pitkittynyt sairaus tai säännöllisesti toistuvaa oireilua, olipa se oksentelua, rapsuttelua, kipuilua, ilmavaivoja, ontumista tai esim. autoimmuunisairaus.
Yhteystiedot