Biohakkerin kohdepunavalo

1 arvio Arvioi tuote

137,00

  • Nopeuttaa palautumista
  • Aktivoiva vaikutus solujen energiantuotantoon
  • Helpottaa lihaskipuja

Varasto loppu

Ilmoita minulle kun tuote on taas saatavilla.

Tuotekuvaus

Nopeaa palautumista reissun päällä tai helpotusta lihaskipuihin? Kohdepunavalo tuo energiaa päivääsi ja lisätehoa palautumiseen. Punavalolla saat käytännöllisesti tehostettua vuorokausirytmiä sekä syvennettyä unirytmiä.

Tässä lähi-infrapunavalaisimessa on kahta eri lediä: 660nm (punainen) ja 850nm (lähi-infrapuna). Nämä aallonpituudet ovat kirjallisuudessa tutkituimmat fysiologisten vaikutustensa osalta.

Vaikutusmekanismi

Fysiologiset vaikutukset perustuvat ilmiöön nimeltä fotobiomodulaatio, joka tarkoittaa ei-ionosoivan fotonisen energian hyödyntämistä fotokemiallisten muutosten käynnistämiseksi solurakenteissa, jotka ovat vastaanottavaisia fotoneille, erityisesti mitokondrioissa. Solutasolla mitokondriot absorboivat näkyvän punaisen ja lähi-infrapunavalon energian, jotka tuottavat soluissa energiaa (ATP) sytokromi C-oksidaasin kautta.

Tuote sisältää punavalolampun sekä virtajohdon.
Aallonpituudet – 660nm & 850nm
Koko: 48cm x 22.5cm x 7,5cm
Sisältää 12 led-lamppua
Jokaisen lampun valoteho: 5cm päästä 200 mW/cm2 45cm päästä 40 mW/cm2

Tuotteella 1 vuoden rajattu takuu.

PUNAVALON JA LÄHI-INFRAPUNAN (FOTOBIOMODULAATIO) KÄYTTÖOHJEET:

Taustaa

Hehkulampun keksimisen jälkeen 1800-luvun lopulla valoa pystyttiin antamaan paikallisesti kehon eri osiin. Laservalon keksimisen myötä 1960-luvulla saatiin keskitettyä yhden aallonpituuden omaavaa valoa ja käyttämään sitä esimerkiksi laser-akupunktiohoidon yhteydessä (pehmytlaser). Uusi LED-valotekniikka on mahdollistanut pehmytlaserin korvaamisen edullisimmilla ja riittävän valotehon omaavilla LED-valoilla, joissa valon aallonpituus pystytään riittävän tarkasti rajaamaan kapealle alueelle. Näkyvän punaisen valon aallonpituus on 620–700 nm, jonka jälkeen aallonpituusspektrissä tulee silmälle näkymättömän lähi-infrapunavalo 700–1400 nm (99 % lähi-infrapunavalosta on silmälle näkymätöntä)

Yksi punavalon tärkeimmistä vaikutusmekanismeista on sen aktivoiva vaikutus solujen energiantuotantoon, joka ei johdu lamppujen lämpövaikutuksesta vaan siitä, että solujen energialaitokset mitokondriot pystyvät absorboimaan punaista valoa aallonpituuksilla 600 – 1000nm. Näkyvää punaista valoa säteilevät LED-lamput sopivat parhaiten pinnallisesti käytettynä, kun taas silmälle näkymätöntä lähi-infrapunavaloa säteilevät lamput pystyvät vaikuttamaan useiden senttien syvyyteen kudoksissa.

Lähi-infrapuna- ja punavalolampun käyttö

Älä pidä laitetta kiinni ihossa. Käytä korkeintaan 5-10 cm etäisyydellä ihosta. Etäisyyttä voidaan lisätä jos se tuntuu paremmalta esim. 40–50 cm saakka. Jos halutaan vaikuttaa syvemmälle kudoksiin, voi lamppua pitää 5-10 cm etäisyydellä ihosta. Lamppua kannattaa käyttää aamulla tai iltapäivällä. Illalla käytettynä se saattaa piristää ja häiritä nukahtamista (joskin on myös tutkimuksia, joissa illalla otettu lyhyt 5 min valo vartalolle voi parantaa unenlaatua).

Käytön aloitus

Ensimmäisellä viikolla käytetään 2 minuuttia päivittäin. Jos
laitetta käytetään kahteen kohteeseen niin käyttöaika on 1,5 minuuttia kumpaankin.
Käyttöaikaa voidaan nostaa tarvittaessa seuraavalla viikolla 3-5 minuuttiin ja tarvittaessa pidempäänkin per kohdealue. Yli 15 minuuttia kestävää käyttöaikaa ei suositella, koska punavalolla on kapea terapeuttinen ikkuna – toisin sanoen pidempi käyttöaika ei lisää vaikutusta, vaan saattaa jopa kumota sen. Ihmiset reagoivat valoon eri lailla, joten jokaisen on syytä testata oikeaa etäisyyttä ihosta ja käytön kestoa.

Laitetta voi käyttää alkutestauksen jälkeen tarvittaessa 1-2 kertaa päivässä, joskus riittää 2-3 käyttökertaa viikossa. Jos pyritään vaikuttamaan syvemmälle ihonalaiseen kudokseen, voi käyttää hieman kauemmin ja lyhyemmällä etäisyydellä ihoon (5-10 cm).

Käytön mahdolliset sivuvaikutukset

Käytön harvinaisena sivuvaikutuksena voi esiintyä autonomisen hermoston
yliaktivoitumista, levottomuutta ja unettomuutta etenkin jos
käytetään aluksi liian suurella annoksella liian lähellä ihoa tai liian pitkään.

HUOM! Lamppua ei saa kohdistaa suoraan silmiin. Pyyhi lampun linssit säännöllisin väliajoin pehmellä kankaalla. Lampun mukana tulee johto, jossa on kytkin, mutta lampun voi myös kiinnittää tavalliseen jalalliseen lampun kantaan, jossa on standardi E27 soketti. Lamppua ei saa käyttää kosteissa tiloissa, kuten saunassa ja kylpyhuoneessa.

MUISTA SAMMUTTAA LAMPPU OTTAMALLA TÖPSELI POIS SEINÄSTÄ KÄYTÖN JÄLKEEN.

Tutustu myös Biohakkereiden julkaisuihin:

Biohakkerin käsikirja

Biohakkerin stressiopas

Biohakkerin flunssaopas

Biohakkerin ravitsemusopas

 

Lue blogista lisää:

Biohakkerin työkaluja hyvinvointiin

Upgreidattu työpaikka – mitä se käytännössä tarkoittaa?

Paino 0.5kg

Tuntuu toimivan kivasti!

– Emma

Arvioi tuote “Biohakkerin kohdepunavalo” ensimmäisenä

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

PUR:in henkilökunta suosittelee

Kohdepunavalo nopeuttaa palautumista ja antaa energiaa. Hoitaa myös kipuja ja särkyjä. Pienikokoinen valo kulkee kätevästi myös matkalla mukana, tai esimerkiksi työpaikan ja kodin välillä.

Ehkä joku kysymys vielä jäi?

Täältä löydät kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tuotteistamme tai mikäli et löydä tarvitsemaasi tietoa, kysy lisää.

Varaa konsultaatio Kysy

Tiesitkö tämän brändistä?

Biohacker Center, suomalainen hyvinvointiyritys tuottaa itseopiskelumateriaaleja ja maahantuo biohakkeroinnin apuvälineitä ja hyvinvointituotteita - muun muassa nerokkaita terveysopuksia, joista löytyy vinkkejä itsensä optimoimiseksi.

Viimeksi katsomasi tuotteet

Biohakkerin kohdepunavalo

1 arvio Arvioi tuote

137,00

Varasto loppu

Ilmoita minulle kun tuote on taas saatavilla.