4 x 3 kosmetologin vinkit syysihonhoitoon

2.11.2020 | Laura Eskola

Paksut neuleet, villasukat ja kumisaappaat, kynttilät ja viltit  – niiden avulla selviämme viilenevistä ilmoista. Kun lämpötila ja viima koettelee, myös ihomme tarvitsee erityistä huolenpitoa. Muuttuvat sääolosuhteet ovat iholle kova rasite. Ilma on kuivempaa ja keskuslämmitys poistaa iholta sen vähäisenkin kosteuden. Nappaa tästä vinkit syysihon kosteutukseen ja hoitoon!

Päivitä puhdistusrutiinisi

 1. Vaihda vaahtoava, vedellä pois pestävä puhdistustuotteesi öljypuhdistukseen, puhdistusmaitoon tai miselliveteen. Erittäin kuivaihoisen kannattaa kokeilla kotimaisia Luonkos-öljypuhdistuskakkuja, jotka ovat paitsi tehokkaita ja herkullisen tuoksuisia, myös ekologisesti pakattuja. Maitomaiset puhdistustuotteet sopivat herkälle ja punakalle couperosa-iholle. Esimerkiksi Novexpertin hellävarainen puhdistusmaito tai Essen probioottinen puhdistusemulsio sopivat herkimmällekin iholle.
 2. Syksy on hyvä aika ottaa käyttöön kosteuttava ja hellävarainen kasvovesi. Luonnollista kosteutta antavat esimerkiksi erilaiset kukkaisvedet, kuten ruusuvesi. Se kosteuttaa ihoa samalla kun palauttaa ihon pH:n puhdistuksen jälkeen. Vältä alkoholia sisältäviä kasvovesiä. Hienojakoista Magnesium-kasvovesisuihketta voi suihkauttaa meikin päälle pidentämään sen kestoa, sekä pitkin päivää raikastamaan ja suojaamaan ihoa ympäristön saasteilta sekä vapailta radikaaleilta.
 3. Hellävarainen kuorinta poistaa iholta kuolleita ihosoluja, epäpuhtauksia ja kuivuutta. Ihon kuoriminen myös vilkastuttaa verenkiertoa ja edistää muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä. Kuorinta kannattaa tehdä ihon ollessa lämmin saunan tai kylvyn jäljiltä.

Valitse ihotyypillesi sopiva boosteri

 1. Hyaluronihappo on ihon ylivoimainen kosteuttaja, koska se sitoo itseensä vettäjopa 1000 kertaa oman painonsa verran. Se sopii kaikille ihotyypeille ja parantaa ihon elastisuutta, häivyttäen samalla ihossa jo olevia juonteita ja ryppyjä. Levitä Moi Forest Microbiome Magic Oilia iholle tarpeen mukaan, kerran tai kahdesti päivässä, ennen kosteusvoidetta.
 2. Jos ihollesi syntyi kesän aikana tummia läiskiä, kyse on todennäköisesti maksaläiskistä. Novexpertin ihoa uudistava C-vitamiini-seerumi, sekä Bybin Bakuchiol, eli luonnollinen retinoli ovat tehokkaita ainesosia häivyttämään auringon aiheuttamia pigmenttimuutoksia.
 3. Erilaiset öljyt ovat ihanteellisiä pintakuivalle iholle. Öljyjen molekyylit ovat pienempiä kuin kasvovoiteiden, joten ne toimivat voiteen vaikuttavien aineiden kuljettimina. Nämä pienet kuljettimet pääsevät hiukan syvemmälle ihoon, kosteuttaen näin ihon jokaisen kerroksen. Suurimolekyylisten kasvovoiteiden toiminta taas perustuu niiden kykyyn muodostaa ihon pinnalle suojaava kalvo. Molemmilla on siis tehtävänsä, ja iho tarvitsee sekä öljyä, että voidetta.

Kosteuta, kosteuta ja kosteuta!

 1. Vaihda kevyt kosteusvoide paksumpaan. Kosteutettu iho pysyy kimmoisana ja rypyttömänä pidempään. Dafna’s Moisture Plus on aromaterapeuttinen päivävoide, kosteuttaa ja korjaa ihoasi tehokkaimmalla ja luonnollisella tavalla.
 2. Hyvä kosteusvoide myös suojaa ihoa ulkoisilta haitoilta ja rasituksilta, kuten ilmasaasteilta ja tuulelta sekä pakkaselta. Essen Rich Moisturiser on täyteläinen ja ylellinen kosteusvoide, jonka sisältämät probioottiset uutteet optimoivat ihosi mikrobiomia.
 3. Toisinaan kuiva iho kaipaa hieman erityisempää huomiota. Naamioita kannattaa käyttää vähintään kerran viikossa. Valitse syksyllä savinaamion sijaan kosteuttava naamio, kuten Novexpertin hyaluronihappoa sisältävä Repulp-mask, joka ravitsee ja siloittaa ihoa.

Muista myös vartalon iho, sekä huulet ja kädet

 1. Täyteläinen vartalovoi vahvistaa ihoa. Kosteusvoide kannattaa levittää heti suihkun jälkeen, ennen kuin kosteus ehtii haihtua iholta. Muista myös, että vaikka ajatus pitkästä suihkusta houkuttelisi kylmällä säällä, kuuma vesi kuivattaa ihoa entisestään. Valitse kosteusvoide, joka sisältää sisältää ihoa helliviä ainesosia, kuten sheavoita. Karethichin raffinoimaton Sheavoi ei sisällä vettä, joten se sopii myös loistavasti pakkasvoiteeksi ja huulivoiteeksi. Lisävinkki: Sekoita sheavoihin pieni määrä kahvinporoja ja tee hellävarainen huulten kuorinta!
 2. Käsien iho kuivuu herkästi syksyllä, erityisesti nyt käsidesien suurkulutuksen aikana. Ihon hyvät mikrobit huuhtoutuvat käsistä jatkuvan käsienpesun ja vahvojen desinfiointiaineiden johdosta. Tämä Essen käsivoide sisältää prebiootteja, jotka ruokkivat hyödyllisiä mikrobeja patogeenisten mikrobien kustannuksella. Ravitsee ihoa, mutta ei jätä käsiä rasvaisen tuntuisiksi.
 3. Kulttimaineen saavuttanut Munkens-mehiläisvoide ravitsee rohtuneita ja halkeilevia huulia, suojaa pakkaselta, voitelee kynsinauhoja ja tehoaa jopa finneihin. Oikea monitoimivoide syksyksi! Lisäksi se tuoksuu ja maistuu hunajaiselta.