Ekokosmetologiemme vinkit: näin hoidat ihoasi syksyllä

25.9.2016 | PUR toimitus

ekokosmetologiemme-vinkit-ihonhoitoonIllat alkavat pimenemään ja säät viilenemään – taas on aika laittaa kesävaatteet odottamaan seuraavia helteitä ja kaivaa kaappien perukoilta esiin ihanat lämpöiset villapaidat ja laittaa kynttilät palamaan. Vaatekaapin lisäksi syyskatsaus kannattaa tehdä viilenevien säiden myötä myös ihonhoitorutiineihin, sillä ihomme kaipaa erilaista hoivaa vuodenajoista riippuen. Kokosimme meidän ihanien ekokosmetologiemme Rosin ja Vilman vinkit ja heidän tuotesuositukset syysihon hoitoon!

rosin-ihonhoitovinkit

 

 

 

ROSIN VINKIT

  1. Syksyllä iho voi usein säikähtää viimaa ja viileneviä ilmoja, joten olisi tärkeää satsata oikeanlaiseen kosteutukseen. Itse rakastan öljyjä ja seerumeita! Tänä syksynä olen ihastunut jojobaöljyyn, joka on kuin unelma pintakuivan sekaihoni kosteutukseen. Jojobaöljy muistuttaa kemiallisesti tarkasteltuna ihon omaa talia, jonka seurauksena se säätelee ihon omaa talintuotantoa. Tämänpä vuoksi öljyy sopii mainiosti myös seka- ja rasvaisen ihon hoitoon.
  1. Konjak sponge lukeutuu suosikkeihini ympäri vuoden. Ihon säännöllinen kuorinta auttaa ihoa pysymään kuulaana ja kirkkaana. Ekovistan Kurkuma Konjak Sponge kuorii ihoa kevyesti meikinpuhdistuksen jälkeen – kuitenkin niin hellävaraisesti, ettei se ärsytä ihoa.
  1. Lakshmi on ollut suosikki ihonhoitosarjani jo useamman vuoden. Pittan lootusvoide on syksyllä ja alkutalvesta ehdoton suosikkini päiväkäyttöön. Voide rauhoittaa ja kosteuttaa tehokkaasti mutta imeytyy nopeasti ihoon, joten se sopii täydellisesti myös meikin alle. Kylmimpinä talvikuukausin lisään voiteen sekaan pari tippaa pittan öljyseerumia, joka tuo lisäkosteutta mutta myös rauhoittaa tehokkaasti kylmällä viimalla punoittavia poskia.
rosin-syksyn-ihonhoito-suosikit
  1. Rakastan öljyjä mutta vähintään yhtä paljon rakastan kasvovesiä. Niiden tärkeyttä ja ihanuutta ei vain voi tarpeeksi korostaa. Itse käytän kasvovettä aina iltaisin meikin puhdistuksen jälkeen, mutta myös mineraalimeikin päälle suihkutettuna lisäämään kosteutta. Suosin mielelläni suihkutettavia versioita, koska niitä on helppo pitää käsilaukussa mukana, ja virkistävän suihkauksen kasvoille voi tehdä vaikka lounasbreikillä tai lentokoneen kuivassa sisäilmassa. Tänä syksynä yhdeksi suosikiksi on noussut Dabban mesiangervovesi, jolla on rauhoittava ja tasapainottava vaikutus.
  1. Syksyllä ilmaston muuttuminen näkyy tietysti myös vartalon iholla. Iho kuivuu, hilseilee ja tarvitsee kunnon tehokosteutusta. Testattuani ensimmäisen kerran Kivvin tuotteita viime keväänä löysin myös tämän hetkisen vartalotuote suosikin, Body marmelaadin. Kyseessä on vartalovoide mutta tuoksun perusteella muistuttaa vähintääkin herkullista marmelaadia. Pääraaka-aineena on sheavoi mutta tuotteesta löytyy myös paljon muita kosteuttavia kasviöljyjä. Oma suosikkituoksuni on bergamotti-litsi hedelmä. Suihkun jälkeen levitän voiteen iholle kylpyhuoneessa ja kosteuttamisen lisäksi saan siitä myös ihanan aromaterapeuttisen vaikutuksen voiteen huumaavan tuoksun ansiosta.
vilman-ihonhoito-suosikit

VILMAN SUOSIKIT

  1. Syksyllä on hyvä pitää huoli ihon kosteudesta. Kesän jälkeen iho on rasittunut auringosta ja on voinut jäädä vähälle hoidolle. Vuoden aikojen vaihtuessa onkin hyvä käydä kasvohoidossa ja antaa iholle tehokuuri.
  2. Buustaan ihoani syksyllä  Essen Sensitive Serumilla, joka sisältää eläviä probioottisia mikrobeja. Mikrobit aktivoituvat ollessaan kosketuksessa ihon kosteuden kanssa hoitaen epätasapainotiloja ja vahvistaen ihoa suojamekanismia.
  3. Pyöräilessäni töihin joka päivä ja sään viiletessä ihoni kaipaa paljon kosteutta. Essen Nourish Moisturiser on kuivan ja herkän ihon voide, joka kosteuttaa ihanasti kuivaa ja ärtynyttä ihoa. Se sisältää luonnollista hyaluronihappoa joka kosteuttaa ja saa aikaan anti-age vaikutuksen.
vilman-ihonhoito-suosikit-001

4. Florame Laventeli kukkaisvesi  – laventeli vähentää stressiä ja parantaa unen laatua. Se rauhoittaa ihoa ja mieltä syksyn kiireessä.

5. Konjac sponget kuuluu joka iltaisiin puhdistusrutiineihin. Se kuorii ihoa hellävaraisesti ja kirkastaa sitä samalla puhdistaen.

6. Elvytän kiharat hiukseni CIME-kuivaöljyllä. Tätä kaunistavaa kuivaöljyä voidaan käyttää iholla päivä-ja yövoiteen alla tehostamaan voiteen tehoa. Se sopii myös meikin alle, hiuksille sekä kynsille kosteuttamaan ja ravitsemaan.