Kaunis iho talven jälkeen

15.4.2015 | PUR toimitus

Kirjoittaja on PUR Hyvinvointikaupalla työskentelevä kosmetologi Rosi Sotkasiira.

Kosmetologimme Rosi paljastaa parhaat niksit ihon luonnollisen hehkun palauttamiseen kylmän talven jäljiltä! Nappaa parhaat vinkit talteen ja takaa kesän paras tyylivinkki: luonnollisena hehkuva, terveen kaunis ja kuulas iho.

Kahina-kosmetiikkaa

Kahinan luksustuotteet sopivat täydellisesti ihonhoitoon

1. Ihon kuorinta

Kasvojen iho voi tuntua usein talven jälkeen tukkoiselta. Monelle suomalaiselle käsite ”pintakuiva sekaiho” onkin erittäin tuttu. Silloin iho on pinnalta kuiva, mutta epäpuhtauksia esiintyy paikallisesti etenkin T-alueella. Kuorinta auttaakin ihoamme uusiutumaan poistaen kuollutta ihosolukkoa ihon pinnalta. Ihoa tulisi kuoria noin kerran viikossa ihotyypistä riippuen.

Näin kevään kynnyksellä kasvojen kuorintaan sopii mainiosti Frantsilan uudistava kuorintavoide, joka sopii kaikille ihotyypeille. Tämä hienojakoinen kuorintavoide sisältää mm. merellistä piilevää ja papaijauutosta, jotka auttavat ihoa uusiutumaan tehokkaasti. Kuorinnan jälkeen iho on pehmeä ja vastaanottava kaikille tehoaineille!

Vartalon kuorinta kiihdyttää myös kehon aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, minkä vuoksi kuorintaa voidaan käyttää myös osana selluliitin hoitoa ja ennaltaehkäisyä. Jos siis talvella ihon kuoriminen on ollut hunningolla, niin on se syytä aloittaa viimeistään nyt kesän kynnyksellä bikinikelien lähestyessä! Vartalon voi kuoria joko kuivaharjaamalla tai vartalon kuorintaan suunnittelulla kuorintavoiteella. Weledan koivu-vartalokuorinta on hellävaraisesti kuoriva suihkuaine, jota käyttämällä ihostasi tulee sileämpi ja kirkkaampi.

Kuivaharjaaminen onnistuu kätevästi suihkuhuoneessa ennen peseytymistä ja suihkuhuoneen naulakkoon voi myös hankkia roikkumaan Konjak spongen! Näitä ihmesieniä löytyy sekä vartalon että kasvojen hoitoon. Pesusienen ainutlaatuinen verkkorakenne hieroo ja aktivioi ihoa sekä solujen uusiutumista. Lisäksi Konjak sponge tasapainottaa luonnollisesti ihon ph:n, joten kuorinnan lisäksi se on erinomainen tuote käytettäväksi myös aina kasvojen puhdistuksen yhteydessä.

2. Ihon kosteuttaminen

Kuorinnan jälkeen iho on kaikkein vastaanottavaisin tehoaineille, jolloin parhaat vaikuttavat aineet hoitavat ihoa pintaakin syvemmältä. Ihon kosteuttamiseen suosittelen ehdottomasti öljyjen ja seerumeiden käyttöä, koska niiden vaikuttavat aineet ovat tiiviimmässä muodossa.

Madaran radiant energy -kasvoöljy sopii erityisesti keväällä uudelleen heränneen ihon kaunistautumiseen. Tämä ihana tuote on yhdeksän eri kuivaöljyn cocktail, joka kosteuttaa sekä auttaa ehkäisemään ulkoisten ärsykkeiden ja stressin aiheuttamia ihovaurioita.

Pientä luksusta ja todellista tehohoitoa kaipaaville suosittelen ehdottomasti
Kahinan ainutlaatuista öljyseerumia, joka on saanut paljon tunnustusta, eikä suotta! Seerumi sisältää runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja, jotka hoitavat tehokkaasti ihoa pintaakin syvemmältä. Lisäksi seerumin ihoa UV-säteiltä suojaava vaikutus on tietysti iso plussa, kun kevät aurinkokin pilkottaa jo pilven takaa.