Stressaantuneen ihon ja hiusten hoitotuotteet

29.9.2021 | Laura Eskola

Stressi ja erityisesti unettomuus vaikuttavat myös ihon sekä hiusten kuntoon. Kun keho kohtaa haasteita, se karsii ensin sille turhista kuluista, kuten hiusten, kynsien ja ihon toiminnoista. Hiuksia saattaa kirjaimellisesti tippua tupoittain päästä ja stressi voi myös harmaannuttaa ennen niin kauniita kutreja. Stressaantunut iho on samea, epäpuhdas ja silmänympärysihokin saattaa tummua tai turvota. Kynnet haurastuvat ja katkeilevat. Miten ihon heleyden ja tuuhean tukan voi palauttaa?

Yksinkertainen vastaus on, että lepäämällä. Riittävä uni, palautuminen ja rauhallinen elämä pitävät koko kehon ja siten myös ihon tyytyväisenä. Mutta mitä jos elämä nyt vaan on hetkellisesti kiireistä? Pienet lapset, kodin remontoiminen, uusi työ tai ihan jo pelkästään tämän hetkinen ahdistava maailman tilanne ja epätietoisuus saattavat aiheuttaa harmaita hiuksia. Stressi ei lähde sormia napsauttamalla, mutta onneksi kauneutta voi hoitaa myös ulkoisesti. Lue tästä blogista, miten stressaantunutta ihoa hoidetaan kotikonstein.

pur kasvohoito

Kasvohieronta kotona

Kukapa ei nauttisi rentouttavasta kasvohoidosta. Jos hemmottelu kosmetologin vastaanotolla tuntuu liian isolta investoinnilta, kasvohierontaa voi tehdä ihan itse kotonakin. Laadukkaalla kasvoöljyllä ja GuaShalla, Jade Rollerilla tai Kansa Wandilla saat jo pieniä ihmeitä aikaan. Hieronta rentouttaa kasvojen kireitä lihaksia, poistaa jännityksiä ja parantaa ihon mikroverenkiertoa.

 • Kansa Wand auttaa tasoittamaan, kiinteyttämään ja vahvistamaan ihoa. Tämä ayurvedinen kasvojenhierontaväline toimii marma-pisteiden kautta ja poistaa siten happamuutta ihosta. Se poistaa myös epäpuhtauksia, vauhdittaa imunesteiden liikettä ja tasapainottaa kaikkia doshia. Katso tästä IGTV:n puolelta ohjevideo, kuinka Kansa Wandilla tehdään rentouttava kasvohieronta.
 • Kasvoroller auttaa vähentämään juonteita, parantaa kasvojen verenkiertoa, lisää kollageenin tuotantoa, vähentää kasvojen turvotusta sekä tummia silmänalusia. Kristallirollereiden käyttö on kuulunut kiinalaiseen kauneudenhoitorutiiniin jo tuhansien vuosien ajan.
 • GuaSha –kammalla on samoja vaikutuksia iholle kuin rollerilla. Sitä käytetään sekä kasvojen että vartalon ihon hierontaan ”kampaamalla” ihon pintaa pitkittäisin vedoin. GuaShaa on käytetty osana kiinalaista lääketiedettä hoitona, joka tehostaa verenkiertoa ja stimuloi akupunktiopisteitä. GuaSha -kivi rauhoittaa ja hoitaa ihoa lempeästi. Se parantaa verenkiertoa ja ihon elastisuutta, sekä tehostaa lymfakiertoa auttaen poistamaan kuona-aineita kehosta. Gua Sha tasapainottaa chi-energiaa.
ruusukvartsi guasha

GuaShalla rentouttava kasvohoito onnistuu kotona.

Tehoseerumit

Tee kasvohieronta ihotyypillesi sopivan seerumin kera. Panosta myös päivittäiseen ihon tehokosteutukseen, sillä stressaantunut iho on janoinen, kuiva ja kaipaa elinvoimaa. Bybi Beautyn boosterit on suunniteltu tehostamaan ihonhoitorutiiniasi ja sopii hyvin käytettäväksi yhdessä muiden ihonhoitotuotteidesi kanssa. Lisää pari tippaa boosteria seerumin tai voiteen joukkoon ja levitä kasvoille sekä kaulalle. Voit myös käyttää Boosteria suoraan ihollesi seerumin tapaan.

 • Bybi Beauty Bakuchiol Booster on luonnollinen ja herkkäihoisille sopiva vaihtoehto A-vitamiinille eli retinolille. Bakuchiol on todellinen ”game-changer” koska se on yhdistetty kollageenin tuotannon lisääntymiseen ja voi dramaattisesti parantaa ihon kuntoa. Tuloksena nuorekas, sileä iho, jossa juonteet ovat tasoittuneet ja väsymyksen merkit hälventyneet.
 • Bybi Beauty Buriti booster on ihoa suojaava ja kirkastava öljyseerumi. Buriti on hedelmä, jonka antioksidanttiset ominaisuudet suojaavat ihoa ympäristön aiheuttamilta stessitekijöiltä, kuten saasteelta ja UV-säteilyltä.
 • Bybi Beauty Blueberry Booster eli mustikansiemenöljy suojaa ihoasi älylaitteiden, tietokoneiden ja auringon säteilemän sinisen valon aiheuttamia ihovaurioita vastaan. Se sisältää myös suuren määrän beetakaroteenia – eli pro vitamiini A:ta – joka edistää ihon pintakerroksen hyvinvointia.
 • Bybi Beauty Strawberry Booster eli mansikansiemenöljy on erinomainen ihon pehmentäjä, joka parantaa erityisesti pintakuivan, kiristävän ja herkän ihon kosteuspitoisuutta. Strawberry Booster liukuu pehmeästi iholla ja imeytyy nopeasti, tuoden iholle herkullisen vasta poimitun mansikan tuoksun. Tuloksena pehmeä, silkkinen ja ravittu iho. Sopii kuivalle, kiristävälle sekä herkälle iholle.
bybi seerumi

Bybi tehoseerumit stressaantuneen ihon hoitoon.

Eteeriset öljyt ihonhoidossa

Eteerisiä öljyjä käytetään diffuuserissa kohottamaan ja piristämään mielialaa tai rentouttamaan ja rauhoittamaan. Niiden hyödyistä voi nauttia myös ihon kautta – esimerkiksi hierontaöljyyn sekoitettuna ne imeytyvät verenkiertoon asti. Eteeriset öljyt ovat sen verran tujua tavaraa, että niitä ei koskaan saa laittaa suoraan iholle, vaan ne tulee sekoittaa esimerkiksi hierontaöljyyn tai kasvoöljyyn.

 • Laventeli eteerinen öljy on tunnettu sen rentouttavista ominaisuuksista tuoksuna, mutta se on erinomainen myös ihonhoidossa. Lisää muutama pisara ihoa rauhoittavaa ja elvyttävää laventeliöljyä kasvovoiteen sekaan.
 • Stressiä ja väsymystä vähentävä rosmariini eteerinen öljy vahvistaa myös hiuksia. Se tasapainottaa talineritystä ja hoitaa hilseilevää päänahkaa. Jo muinaiset egyptiläiset käyttivät rosmariinia kauneudenhoidossa, ja ennen vanhaan opiskelijat pitivät päässään rosmariiniseppeleitä parantaakseen aivotoimintaa. Sekoita hiusöljyyn tai shampooseen.
 • Lempeän sitruksinen mandariini eteerinen öljy laukaisee hermostuneisuutta ja auttaa nukahtamaan. Ihonhoidossa makea mandariini hoitaa stressin aiheuttamia epäpuhtauksia ja kiinteyttää ihoa.
 • Katso täältä lisää vinkkejä eteeristen öljyjen käyttöön.
florame eteeriset öljyt

Florame eteeriset öljyt ihonhoidon tukena.

Kuivien ja elottomien hiusten elvytys

Stressi kiristää hermoja, ja koska myös päänahassamme on hermoja, nekin kiristyvät. Tämä johtaa siihen, että hiukset eivät saa ravinteita. Hiukset haurastuvat ja katkeilevat, niitä saattaa lähteä jopa tukoittain. Uusiakaan hiuksia ei pääse muodostumaan, jos stressi jatkuu pitkään. Myös hiuksia voi helliä erilaisilla seerumeilla ja naamioilla, aivan kuten kasvojakin.

Hiuspohja on hyvä puhdistaa silloin tällöin Detox shampoolla. Se puhdistaa hiuspohjasta mahdolliset muotoiluainejäämät, talin ja kalkkikertymät, jolloin karvatuppi saa ravinteita helpommin.

Kuivien ja elottomien hiusten virkistämiseen kannattaa käyttää erilaisia öljyjä ja hiusseerumeita. Monoi-öljy on ihanteellinen hiuksille, sillä se hoitaa vaurioituneita kutreja tehden niistä sileät sekä vahvemmat. Hiukset voi valella öljyllä ja jättää ne hautumaan pyyhkeen sisään useammaksi tunniksi tai jopa yön ylitse. Öljy ravitsee hiuksia ja palauttaa niihin luonnollisen pehmeyden ja upean kiillon. Kokeile myös arganöljyä, jojobaöljyä ja risiiniöljyä.

stressaantuneiden hiusten hoito

Gyada Spirulina –hiustuotteet ovat erityisesti vaurioituneilla ja rasittuneille hiuksille suunniteltu. Spirulina on runsaasti vitamiineja, aminohappoja sekä mineraalisuoloja sisältävä levä. Oikea superfood siis, myös hiuksille! Gyada Cosmeticsin Spirulina hiusnaamio vahvistaa ja kosteuttaa hiuksia tehokkaasti. Spirulina hiusnaamio on erinomainen hiusten katkeilusta ja kaksihaaraisista kärsiville. Spirulinan lisäksi maski sisältää myös vehnäproteiinia ja ginsengiä, jotka tekevät hiukset kiiltäviksi ja terveen näköisiksi. Spirulina hiusmaskin luonnolliset ainesosat luovat hiuksille ravitsevan suojakalvon. Gyada Cosmeticsin Volume shampoolla ja hoitoaineella saat tuuheutta erityisesti stressin ohentamille hiuksille.

Vitamiineja iholle

Joidenkin ravinteiden puutos saattaa aiheuttaa hiustenlähtöä sekä iho-oireita ja hauraat kynnet. Muista, että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota tai terveitä elämäntapoja. Niiden avulla voi kuitenkin lisätä tärkeiden vitamiinien ja aminohappojen saantia stressin aikana. Varmista ainakin, että rauta-arvosi ovat kunnossa ja ota tarvittaessa laadukas rautavalmiste käyttöön. Myös B-vitamiineista, erityisesti biotiinista voi olla apua, sinkkiä, seleeniä, A-vitamiinia ja C-vitamiinia unohtamatta.

Stressi vapauttaa elimistöön stressihormoni kortisolia. Kollageeni- ja kortisolitasot liittyvät vahvasti toisiinsa, sillä kohonnut kortisolipitoisuus alentaa kollageenin tuotantoa merkittävästi. Kollageenia löytyy hyvänmakuisina ravintolisinä, ja ne ovatkin oiva apu stressaantuneelle. Kollageeni parantaa ihon elastisuutta, lisää täyteläisyyttä sekä kosteustasapainoa sisältäpäin. Sen lisäksi kollageeni toimii myös nivelten, luiden, verisuonien ja ruoansulatuskanavan pinnan rakennusaineena.

Solusuola nro 11, eli kauneusmineraali Silicea on hienojakoinen hivenaine, joka tukee ihon ja hiusten rakennetta. Silicea osallistuu kollageenin muodostukseen elimistössä ja voi siten hillitä hiustenlähtöä. Se on perusrakenneaine myös luulle, rustolle, sidekudoksille, jänteille ja kynsille. Sillicea sitoo kosteutta iholle ja ehkäisee ryppyjen syntymistä. Ikääntymisen myötä tämän mineraalin puute kasvaa.

solusuola 11

Solusuola nro 11, Silicea hiuksille, iholle ja kynsille.