Stressaantuneen ihon ja hiusten hoitotuotteet

29.9.2021 | Laura Eskola

Tiesitkö, että stressi voi vaikuttaa myös ihoon ja hiuksiin?

Stressi ja erityisesti unettomuus vaikuttavat myös ulkoiseen olemukseen. Kun keho kohtaa haasteita, se karsii ensin sille “turhista” kuluista, kuten hiusten, kynsien ja ihon toiminnoista. Hiuksia saattaa kirjaimellisesti tippua tupoittain päästä ja stressi voi myös harmaannuttaa ennen niin kauniita kutreja. Stressaantunut iho on samea, epäpuhdas ja silmänympärysihokin saattaa tummua tai turvota. Kynnet haurastuvat ja katkeilevat. Miten ihon heleyden ja tuuhean tukan voi palauttaa?

Yksinkertainen vastaus on, että lepäämällä. Riittävä uni, palautuminen ja rauhallinen elämä pitävät koko kehon ja siten myös ihon tyytyväisenä. Mutta mitä jos elämä nyt vaan on hetkellisesti kiireistä? Pienet lapset, kodin remontoiminen, uusi työ tai ihan jo pelkästään ahdistava maailman tilanne ja epätietoisuus saattavat kirjaimellisesti aiheuttaa harmaita hiuksia. Stressi ei lähde sormia napsauttamalla, mutta onneksi kauneutta voi hoitaa myös ulkoisesti. Lue alta, miten stressaantunutta ihoa hoidetaan kotikonstein.

pur kasvohoito

Kasvohieronta kotona

Kukapa ei nauttisi rentouttavasta kasvohoidosta. Jos hemmottelu kosmetologin vastaanotolla tuntuu liian isolta investoinnilta, kasvohierontaa voi tehdä ihan itse kotonakin. Laadukkaalla kasvoöljyllä ja GuaShalla, Jade Rollerilla tai Kansa Wandilla saat jo pieniä ihmeitä aikaan. Hieronta rentouttaa kasvojen kireitä lihaksia, poistaa jännityksiä ja parantaa ihon mikroverenkiertoa.

 • Kansa Wand auttaa tasoittamaan, kiinteyttämään ja vahvistamaan ihoa. Tämä ayurvedinen kasvojenhierontaväline toimii marma-pisteiden kautta ja vähentää siten ihon happamuutta. Se poistaa myös epäpuhtauksia, vauhdittaa imunesteiden liikettä ja tasapainottaa kaikkia doshia. Katso tästä IGTV:n puolelta ohjevideo, kuinka Kansa Wandilla tehdään rentouttava kasvohieronta.
 • Kasvoroller auttaa vähentämään juonteita, parantaa kasvojen verenkiertoa, lisää kollageenin tuotantoa, vähentää kasvojen turvotusta sekä tummia silmänalusia. Kristallirollereiden käyttö on kuulunut kiinalaiseen kauneudenhoitorutiiniin jo tuhansien vuosien ajan.
 • GuaSha –kammalla on samoja vaikutuksia iholle kuin rollerilla. Sitä käytetään sekä kasvojen että vartalon ihon hierontaan ”kampaamalla” ihon pintaa pitkittäisin vedoin. GuaShaa on käytetty osana kiinalaista lääketiedettä hoitona, joka tehostaa verenkiertoa ja stimuloi akupunktiopisteitä. GuaSha -kivi rauhoittaa ja hoitaa ihoa lempeästi. Se parantaa verenkiertoa ja ihon elastisuutta, sekä tehostaa lymfakiertoa auttaen poistamaan kuona-aineita kehosta. Gua Sha tasapainottaa chi-energiaa.
ruusukvartsi guasha

GuaShalla rentouttava kasvohoito onnistuu kotona.

Tehoseerumit

Tee rentouttava kasvohieronta ihotyypillesi sopivan seerumin tai kasvoöljyn kera. Panosta myös päivittäiseen ihon tehokosteutukseen, sillä stressaantunut iho on janoinen, kuiva ja kaipaa elinvoimaa.

 • Moi Forest kulttimaineen saavuttanutMicrobiome Magic Oil monitoimiöljy on uuden ajan ihonhoitotuote – yksi öljy ja lukematon määrä käyttötapoja! Tämä maaginen öljy tasapainottaa ja vahvistaa ihoa sekä koko kehoa sen sisältämien hoitavien luomuöljyjen ja metsäpölyn avulla. Sopii sekä kasvojen, että vartalon kosteutukseen.
 • Esse Sensitive linjaan kuuluva Protect Oil kasvoöljy on kehitetty rauhoittamaan ja suojaamaan reaktiivista ihoa. Öljy muodostaa iholle konkreettisen kerroksen, joka suojaa ihoa tehokkaasti ympäristön saasteilta ja haittavaikutuksilta.
 • Evolven huippusuosittu hyaluronihappo seerumi kosteuttaa ja tasoittaa ihoa. Seerumi tuo eloa ja kimmoisuutta samealle ja kuivalle iholle. Hyaluronihappo auttaa vähentämään ryppyjä, jolloin iho näyttää nuoremmalta ja ihonsävy tasaiselta ja eloisalta.
 • Kotimainen Djusie Fruit Glaze on ihoa uudistava ja ravitseva kasvoöljy. Se vahvistaa ja tukee ihon omaa suojabarriääriä tehokkaasti. Silkkinen ja nopeasti imeytyvä kasvoöljy kiinteyttää ihoa ja kirkastaa sen väriä. Lisäksi se hillitsee epäpuhtaan ihon talineritystä ja sopii myös herkästi tukkeutuvalle iholle.

Eteeriset öljyt ihonhoidossa

Eteerisiä öljyjä käytetään diffuuserissa kohottamaan ja piristämään mielialaa tai rentouttamaan ja rauhoittamaan. Niiden hyödyistä voi nauttia myös ihon kautta – esimerkiksi hierontaöljyyn sekoitettuna ne imeytyvät verenkiertoon asti. Eteeriset öljyt ovat sen verran tujua tavaraa, että niitä ei koskaan saa laittaa suoraan iholle, vaan ne tulee sekoittaa esimerkiksi hierontaöljyyn tai kasvoöljyyn.

 • Laventeli eteerinen öljy on tunnettu sen rentouttavista ominaisuuksista tuoksuna, mutta se on erinomainen myös ihonhoidossa. Lisää muutama pisara ihoa rauhoittavaa ja elvyttävää laventeliöljyä kasvovoiteen sekaan.
 • Stressiä ja väsymystä vähentävä rosmariini eteerinen öljy vahvistaa myös hiuksia. Se tasapainottaa talineritystä ja hoitaa hilseilevää päänahkaa. Jo muinaiset egyptiläiset käyttivät rosmariinia kauneudenhoidossa, ja ennen vanhaan opiskelijat pitivät päässään rosmariiniseppeleitä parantaakseen aivotoimintaa. Sekoita hiusöljyyn tai shampooseen.
 • Lempeän sitruksinen mandariini eteerinen öljy laukaisee hermostuneisuutta ja auttaa nukahtamaan. Ihonhoidossa makea mandariini hoitaa stressin aiheuttamia epäpuhtauksia ja kiinteyttää ihoa.
 • Katso täältä lisää vinkkejä eteeristen öljyjen käyttöön.
florame eteeriset öljyt

Florame eteeriset öljyt ihonhoidon tukena.

Kuivien ja elottomien hiusten elvytys

 • Stressi kiristää hermoja, ja koska myös päänahassamme on hermoja, nekin kiristyvät. Tämä johtaa siihen, että hiukset eivät saa ravinteita. Hiukset haurastuvat ja katkeilevat, niitä saattaa lähteä jopa tukoittain. Uusiakaan hiuksia ei pääse muodostumaan, jos stressi jatkuu pitkään. Myös hiuksia voi helliä erilaisilla naamioilla, aivan kuten kasvojakin.
 • Hiuspohja on hyvä puhdistaa silloin tällöin Detox shampoolla. Se puhdistaa hiuspohjasta mahdolliset muotoiluainejäämät, talin ja kalkkikertymät, jolloin karvatuppi saa ravinteita helpommin.
 • Kuivien ja elottomien hiusten virkistämiseen kannattaa käyttää erilaisia öljyjä ja hiusseerumeita. Monoi-öljy on ihanteellinen hiuksille, sillä se hoitaa vaurioituneita kutreja tehden niistä sileät sekä vahvemmat. Hiukset voi valella öljyllä ja jättää ne hautumaan pyyhkeen sisään useammaksi tunniksi tai jopa yön ylitse. Öljy ravitsee hiuksia ja palauttaa niihin luonnollisen pehmeyden ja upean kiillon. Kokeile myös arganöljyä, jojobaöljyä ja risiiniöljyä.
stressaantuneiden hiusten hoito

Gyada Spirulina –hiustuotteet ovat erityisesti vaurioituneilla ja rasittuneille hiuksille suunniteltu. Spirulina on runsaasti vitamiineja, aminohappoja sekä mineraalisuoloja sisältävä levä. Oikea superfood siis, myös hiuksille! Gyada Cosmeticsin Spirulina hiusnaamio vahvistaa ja kosteuttaa hiuksia tehokkaasti. Spirulina hiusnaamio on erinomainen hiusten katkeilusta ja kaksihaaraisista kärsiville. Spirulinan lisäksi maski sisältää myös vehnäproteiinia ja ginsengiä, jotka tekevät hiukset kiiltäviksi ja terveen näköisiksi. Spirulina hiusmaskin luonnolliset ainesosat luovat hiuksille ravitsevan suojakalvon. Gyada Cosmeticsin Volume shampoolla ja hoitoaineella saat tuuheutta erityisesti stressin ohentamille hiuksille.

Vitamiineja iholle

Joidenkin ravinteiden puutos saattaa aiheuttaa hiustenlähtöä sekä iho-oireita ja hauraat kynnet. Muista, että ravintolisät eivät korvaa monipuolista ja tasapainoista ruokavaliota tai terveitä elämäntapoja. Niiden avulla voi kuitenkin lisätä tärkeiden vitamiinien ja aminohappojen saantia stressin aikana. Varmista ainakin, että rauta-arvosi ovat kunnossa ja ota tarvittaessa laadukas rautavalmiste käyttöön. Myös B-vitamiineista, erityisesti biotiinista voi olla apua, sinkkiä, seleeniä, A-vitamiinia ja C-vitamiinia unohtamatta.

Wild Nutrition Complete Beauty Support ravitsee ihoasi, hiuksia ja kynsiä kokonaisvaltaisesti. Tehokkaasti imeytyviä luonnollisia Food-Grown®-ravintoaineita ja yrttiuutteita sisältävä monipuolinen valmiste tukee sisäisesti ulkoista hehkua.

Stressi vapauttaa elimistöön stressihormoni kortisolia. Kollageeni- ja kortisolitasot liittyvät vahvasti toisiinsa, sillä kohonnut kortisolipitoisuus alentaa kollageenin tuotantoa merkittävästi. Kollageenia löytyy hyvän makuisina ravintolisinä, ja ne ovatkin oiva apu stressaantuneelle. Kollageeni parantaa ihon elastisuutta, lisää täyteläisyyttä sekä kosteustasapainoa sisältäpäin. Sen lisäksi kollageeni toimii myös nivelten, luiden, verisuonien ja ruoansulatuskanavan pinnan rakennusaineena.

Solusuola nro 11, eli kauneusmineraali Silicea on hienojakoinen hivenaine, joka tukee ihon ja hiusten rakennetta. Silicea osallistuu kollageenin muodostukseen elimistössä ja voi siten hillitä hiustenlähtöä. Se on perusrakenneaine myös luulle, rustolle, sidekudoksille, jänteille ja kynsille. Sillicea sitoo kosteutta iholle ja ehkäisee ryppyjen syntymistä. Ikääntymisen myötä tämän mineraalin puute kasvaa.

solusuola 11

Solusuola nro 11, Silicea hiuksille, iholle ja kynsille.