Nopeasti terveellistä ja hyvää: Taltuta kiljuva nälkä herkkutacoilla
22.8.2016 | PUR toimitus
Kiire ja kiljuva nälkä ovat usein huono yhdistelmä. Silloin ei malta välttämättä tehdä järkevää ruokaa, vaan saattaa sortua keholle ei niin hyviin vaihtoehtoihin. Mahdollisuuksia on runsaasti, mutta hyvin syöminen vaatii ennen kaikkea suunnitelmallisuutta, jotta kaapista löytyvät ainekset ravitsevaan ja keholle hyvää tekevään ateriaan – mausta puhumattakaan! Suunnitelmallisuus palkitaan, kun eteen saa vartissa ihania, raikkaita makuja sisältävän aterian.
Tässä on yksi nopeatekoinen, vegaaninen, gluteeniton ja supermaukas vaihtoehto. Annoskokoa on helppo muuttaa nälän asteen ja ruokailijoiden määrän mukaan.
Mustapavut sisältävät paljon kuitua ja proteiinia ja pitävät siksi kylläisenä pidempään. Nyt sesongissa olevasta nektariinista saa C-vitamiinia ja antioksidantteja, kun taas korianteri auttaa neutralisoimaan kehoa.
Mustapapu – kesäkurpitsatacot nektariinisalsalla
Ohje kahdelle
Nektariinisalsa
yksi pilkottu nektariini
neljäsosa punasipulista hyvin hienoksi pilkottuna
pari ruokalusikallista hienoksi hakattua korianteria
puolikas lime
merisuolaa
Ainekset tacoihin
Kaksi teelusikallista avokadoöljyä
1 keskikokoinen kesäkurpitsa pilkottuna
pari tomaattia
1 valkosipulin kynsi
ripaus juustokuminaa
limeä
ripaus cayennepippuria ja suolaa
1/2 dl kvinoaa
2 dl syöntivalmiita mustapapuja
1 avokado pilkottuna
maissitortilloja
Valmistus
Sekoita nektariinit, punasipuli ja korianteri kulhossa. Lisää limemehu ja merisuola. Sekoita.
Kypsennä qvinoa suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan.
Samaan aikaan, kuumenna avokadoöljy pannulla ja lisää kesäkurpitsa ja valkosipuli. Kypsennä 3–4 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut tomaatit. Mausta juustokuminalla, suolalla ja cayennepippurilla ja kuumenna vielä muutama minuutti.
Lisää keitetty kvinoa ja mustapavut kesäkurpitsahöystoon, sekoita ja mausta limellä.
Lämmitä tortillat uunissa tai grillissä.
Levitä tortillan päälle mustapapu-kesäkurpitsahöystettä, nektariinisalsaa ja avokadon viipaleita.
Vinkki: Vie ateria uudelle tasolle valmistamalla tortillat itse! Itse tehdy tortillat onnistuvat masa harina-maissijauholla. Tortillaprässillä saat tasaisen kauniita, mutta kaulinkin tekee tehtävänsä.
Maissitortillat
- 5dl masa harina- maissijauhoja (mm. Cool Chile)
- reilu ripaus suolaa
- 4 dl kiehuvaa vettä
- 1 rkl oliiviöljyä
Sekoita aineet keskenään ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia kunnes saat toivotun koostumuksen. Taikinan tulisi olla kiinteää, mutta muovautuvaa. Anna taikinan vetäytyä 30 minuuttia. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele kolikoiksi. Kauli ohuiksi lätyiksi kahden leivinpaperin välissä. Paista tortilloita 1-2 minuuttia ilman rasvaa.