Nopeasti terveellistä ja hyvää: Taltuta kiljuva nälkä herkkutacoilla

22.8.2016 | PUR toimitus

Kiire ja kiljuva nälkä ovat usein huono yhdistelmä. Silloin ei malta välttämättä tehdä järkevää ruokaa, vaan saattaa sortua keholle ei niin hyviin vaihtoehtoihin. Mahdollisuuksia on runsaasti, mutta hyvin syöminen vaatii ennen kaikkea suunnitelmallisuutta, jotta kaapista löytyvät ainekset ravitsevaan ja keholle hyvää tekevään ateriaan – mausta puhumattakaan! Suunnitelmallisuus palkitaan, kun eteen saa vartissa ihania, raikkaita makuja sisältävän aterian.

Myös kiireessä voi syödä hyvin ja terveellisesti.

Myös kiireessä voi syödä hyvin ja terveellisesti.

Tässä on yksi nopeatekoinen, vegaaninen, gluteeniton ja supermaukas vaihtoehto. Annoskokoa on helppo muuttaa nälän asteen ja ruokailijoiden määrän mukaan.

Mustapavut sisältävät paljon kuitua ja proteiinia ja pitävät siksi kylläisenä pidempään. Nyt sesongissa olevasta nektariinista saa C-vitamiinia ja antioksidantteja, kun taas korianteri auttaa neutralisoimaan kehoa.

Mustapapu – kesäkurpitsatacot nektariinisalsalla

Ohje kahdelle

 

Nektariinisalsa

yksi pilkottu nektariini

neljäsosa punasipulista hyvin hienoksi pilkottuna

pari ruokalusikallista hienoksi hakattua korianteria

puolikas lime

merisuolaa

 

Ainekset tacoihin

Kaksi teelusikallista avokadoöljyä

1 keskikokoinen kesäkurpitsa pilkottuna

pari tomaattia

1 valkosipulin kynsi

ripaus juustokuminaa

limeä

ripaus cayennepippuria ja suolaa

1/2 dl kvinoaa

2 dl syöntivalmiita mustapapuja

1 avokado pilkottuna

maissitortilloja

Valmistus

Sekoita nektariinit, punasipuli ja korianteri kulhossa. Lisää limemehu ja merisuola. Sekoita.

Kypsennä qvinoa suolalla maustetussa vedessä paketin ohjeen mukaan.

Samaan aikaan, kuumenna avokadoöljy pannulla ja lisää kesäkurpitsa ja valkosipuli. Kypsennä 3–4 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kesäkurpitsa on pehmeää. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut tomaatit. Mausta juustokuminalla, suolalla ja cayennepippurilla ja kuumenna vielä muutama minuutti.

Lisää keitetty kvinoa ja mustapavut kesäkurpitsahöystoon, sekoita ja mausta limellä.

Lämmitä tortillat uunissa tai grillissä.

Levitä tortillan päälle mustapapu-kesäkurpitsahöystettä, nektariinisalsaa ja avokadon viipaleita.

Vinkki: Vie ateria uudelle tasolle valmistamalla tortillat itse! Itse tehdy tortillat onnistuvat masa harina-maissijauholla. Tortillaprässillä saat tasaisen kauniita, mutta kaulinkin tekee tehtävänsä.

Maissitortillat

  • 5dl masa harina- maissijauhoja (mm. Cool Chile)
  • reilu ripaus suolaa
  • 4 dl kiehuvaa vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä

Sekoita aineet keskenään ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia kunnes saat toivotun koostumuksen. Taikinan tulisi olla kiinteää, mutta muovautuvaa. Anna taikinan vetäytyä 30 minuuttia. Jaa taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele kolikoiksi. Kauli ohuiksi lätyiksi kahden leivinpaperin välissä. Paista tortilloita 1-2 minuuttia ilman rasvaa.