Valmista ihosi juhliin

10.12.2017 | PUR toimitus

Juhlakausi käy kuumimmillaan: on pikkujouluja, pian on jouluaatto ja sitä seuraakin uuden vuoden juhlat… Ja kukapa ei haluaisi juhlissa näyttää mahdollisimman upealta! Kokosimmekin juhlakauden keskelle muutaman tärkeimmän neuvon, joiden avulla valmistat ihosi juhlakuntoon.

Juhlia edeltävinä päivinä kannattaa mahdollisuuksien mukaan välttää oikein suolaisia ruokia, sillä ne keräävät kehoon nesteitä ja saattavat turvottaa kasvoja ja aiheuttaa silmäpusseja. Mikäli turvotusta kuitenkin on, kannattaa kokeilla esimerkiksi guashaamista eli hierontakivellä tehtävää kasvohierontaa. Se aktivoi mm. nestekiertoa poistaen kuona-aineita ja kirkastaa ihoa – lisäksi se tuntuu ihanan rentouttavalta! Muista myös juoda vettä riittävästi, liikkua ja ulkoilla, mikä edesauttaa ihon hehkua.

Kuori ja kosteuta

Ennen meikin tekoa iho kannattaa kuoria ihotyypillesi sopivalla kuorinta-aineella poistaaksesi kuolleen ihosolukon ja tuodaksesi hehkuvan ja kuulaan ihon esiin. Kuorinta poistaa iholta sameutta, vilkastuttaa pintaverenkiertoa ja auttaa tuotteita imeytymään paremmin. Kuorinnan jälkeen onkin erinomainen hetki levittää kasvoille naamio, jolloin sen ainesosat pääsevät vaikuttamaan kaikkein parhaiten. Naamio hellii ihoa ja ominaisuuksista riippuen kosteuttaa, heleyttää, hillitsee rasvaisuutta tai esimerkiksi kirkastaa. Esimerkiksi Essen kaakaokuorinta ja Cream Mask ovat erinomainen kombo kotikasvohoitoon. Mikäli ihosi kuitenkin punoittaa erityisen helposti, voi parempi vaihtoehto olla tehdä kotikasvohoito jo juhlia edeltävänä iltana, jotta iho ehtii varmasti rauhoittua juhlaan.

Kuorinnan ja naamion jälkeen hoito viimeistellään kasvovedellä (esimerkiksi Esse Toner) ja hyvin imeytyvällä, omalle ihotyypille sopivalla kasvovoiteella. Meikin alla ei kannata käyttää liian rasvaisia ja huonosti imeytyviä tuotteita, jotta meikkipohja pysyy paremmin paikoillaan eikä iho ala kiiltelemään. Riittävästä kosteutuksesta kannattaa kuitenkin huolehtia myös rasvaisuuteen taipuvan ihon kohdalla, minkä vuoksi seerumit ja erilaiset tiivisteet ovatkin erinomainen lisä kasvojenhoitorutiiniin. Niistä useat kosteuttavat ihoa tehokkaasti jättäen kuitenkin napakan ja mattaisen pinnan.

meikin-pohjustaminen

Pohjusta ja kiinnitä meikki huolellisesti

Ennen meikkauksen aloittamista kannattaa iholle levittää laadukas meikinpohjustusvoide. Se saa meikkivoiteen paitsi levittymään iholle kauniimmin, mutta myös pohjan kestämään siistinä huomattavasti pidempään. Siisti meikkipohja on kuitenkin kauniin meikin a ja o, jonka päälle lähdetään rakentamaan kokonaisuutta.

Valitse laadukas ja ihonsävyysi sopiva meikkivoide. Meikkivoide kannattaa myös kiinnittää huolellisesti – joko perinteisesti puuterilla tai vaihtoehtoisesti mineraalimeikkipuuterilla, mikäli et halua liian mattaista ja puuteroitua lopputulosta. Näin meikkipohja pysyy siistinä pidempään ja sen päälle on helpompi tehdä esimerkiksi huolelliset korostukset ja varjostukset puuterimaisilla tuotteilla.

Hehkuvaan, kuulaaseen ja kauniiseen ihoon kannattaa kuitenkin ehdottomasti panostaa jo ihan tavallisessa arjessa. Muista huolehtia kehon nestetasapainosta, liikkua, syödä monipuolisesti ja välillä myös rentoutua – tämä kaikki näkyy myös ihossasi.

PURin valikoimasta löydät korkealaatuiset meikkisarjat, joilla saat luotua kauniin meikin mm. joulunajan juhlallisuuksiin. Ammattitoinen kosmetologimme auttaa sinua paikan päällä mielellään valitsemaan oikeanlaiset tuotteet juuri sinun toiveisiisi. Tule käymään siis paikan päällä tai tilaa tuotteet verkkokaupastamme!

Artikkeli julkaistu alunperin 20.12.2016 ja päivitetty 10.12.2017.