Kauneutta kehäkukasta

16.9.2016 | PUR toimitus

kehakukka2Matala-asteinen tulehdus on yhdistetty kaikkeen allergioista autoimmuunisairauksiin, mutta inflammaatio ei vaikuta kehoosi ainoastaan sisäisesti vaan näkyy myös ulospäin. Mikäli ihollesi ilmestyy säännöllisesti näppylöitä tai haavasi paranevat huonosti, saattavat ne olla merkkejä kehosi hätäviesteistä ettei kaikki ole kunnossa.

Useammat ihotautilääkärit suosittelevat tulehdusta lievittävää ruokavaliota puhtaamman ja kimmoisamman ihon saavuttamiseen. Tulehdusta ehkäisevät ainesosat ovat itse asiassa hyödyllisiä koko kauneusrutiinissasi. Ja mikä on se yksi tärkeä raaka-aine ylitse muiden?Calendula.

Tämä voimakas oranssi kukka on tuttu näky kasvimailla ja puutarhoissa ja tunnetaan paremmin nimellä kehäkukka tai tarhakehäkukka. Terälehtiä ja siemenöljyjä on käytetty sisäisesti lääkkeenä sekä ulkoisina hoitoina.

“Sisäisesti calendulaa on käytetty teessä ja homeopaattisissa valmisteissa suolistosairauksiin sekä sisäelimien tulehduksiin” sanoo Petra Augenstein, luonnolliseen ihonhoitoon keskittyvän Weledan asiantuntija. “Ulkoisesti sitä on käytetty erilaisisten tulehdusten hoitoon kuten huonosti paraneviin haavoihin, akneen, ekseemaan sekä sidekalvontulehdukseen.”

kehakukka1

Augenstein kertoo, että calendula on tehokas erityisesti ihonhoidossa, koska sillä on luontaisesti antimikrobisia ja viruksia tuhoavia ominaisuuksia, se lisää kollageeniaineenvaihduntaa ärtyneillä alueilla ja edistää ruven muodostumista, mikä on tärkeä askel ihon paramisen kannalta. Tämän vuoksi se on myös loistava herkän, aran, näppylöille alttiin ja uusiutuvan ihon vahvistaja. (Weledalta kerrotaan, että sen calendula-pohjaiset vauvojen ihonhoitotuotteet ovat todella suosittuja myös aikuistenkin keskuudessa (PURin toimitus vahvistaa!).)

Lääkäri Karen Hammerman Schweiger Dermatology Groupista lisää, että calendula on ainutlaatuinen sillä se poistaa tulehdusta iholta kuivattamatta sitä ja se toimii, vaikka sitä yhdistettäisiin toisiin ihovirheitä korjaaviin ainesosiin kuten salisyylihappoon. Calendula sisältää myös flavonoideja eli tehokkaita antioksidantteja, jotka taistelevat vapaita radikaaleja vastaan ja vahvistavat ja suojaavat ihoa tulevilta vaurioilta.

Tutkimukset myös osoittavat, että calendula auttaa tehokkaasti kiinteyttämään ja kosteuttamaan ihoa. Varo vain, ruusuvesi!

Vaikka calendula on luonnon oma monitoimilääke, käytä sitä yhtä huolellisesti kuin mitä tahansa uutta tuotetta, jonka otat osaksi kauneusrutiiniasi: testaa alkuun sen sopivuus sivelemällä voidetta korvan taakse tai kyynärpäähäsi ja odota 24 tuntia nähdäksesi reagoiko ihosi, sanoo lääkäri Hammerman. Tarkista myös aina, että allergiasi eivät vaikuta calendulan käyttämiseen ja että voit käyttää sitä yhdessä muiden lääkkeiden kanssa. Tämän jälkeen voit aloittaa taistelun tulehduksia vastaan!

Toinen tehokas luonnontuote ihonhoitoon? Hunaja. Hunajan käytöstä ihonhoidossa voit lukea lisää tästä aikaisemmasta kirjoituksestamme!

 

Lähde: WellandGood.com