Raparperi-mansikka-tuorepuuro

28.6.2019 | Sanna Hiltunen

mansikka tuorepuuro raparperilla

Raparpereja löytyy tähän aikaan vuodesta lähes joka puolelta ja suomalaisten mansikoidenkin satoakausi on alkanut, joten tässä yksi idea mitä näistä ihanuuksista voi loihtia: raparperi-mansikka-tuorepuuro.

Sekä mansikassa että raparperissa on erittäin paljon C-vitamiinia ja kuitua, ja molemmat sisältävät antioksidantteja. Mansikoilla voi olla myös LDL-kolesterolia alentavia vaikutuksia, ja 100g raparperia sisältää n. 24% päivittäisestä K-vitamiinin tarpeesta.

Raparperi-mansikka-tuorepuuro

1 iso annos tai 2 pientä

  • 1dl kaurahiutale
  • 1dl vettä
  • 1dl maustamaton/sokeriton jogurtti
  • 2 raparperin vartta
  • Pari kourallista tuoreita mansikoita
  • (tilkka hunajaa makeutukseksi)

Valmistus

  • Sekoita kaurahiutaleet veden ja jogurtin kanssa, ja jätä yöksi huoneenlämpöö tai jääkaappiin kannelliseen astiaan.
  • Laita pilkotut raparperin varret kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät.
  • Laita kattila liedelle ja odota, että vesi alkaa kiehua. Nosta sitten kattila pois levyltä ja jätä jäähtymään esimerkiksi yön yli (näin raparperit eivät menetä väriään ja muutu muusiksi).
  • Aamulla laita kaikki ainekset blenderiin tai sekoita keskenään kulhossa (pilko tässä tapauksessa raparperit pieniksi paloiksi ennen kattilaan laittoa). Voit lisätä hieman raparperien lientä, jos seos ei muuten blendaannu.
  • Kaada kulhoon ja nautiskele!

HUOM! Raparperin sisältämä oksaalihappo voi pahentaa kihtipotilaan tai niveltulehdusta potevan vaivoja. Oksaalihapon takia raparperi ei myöskään sovellu imeväikäisten ruokavalioon. Raparperin lehdet ovat myrkyllisiä, joten niitä ei saa syödä.

Reseptin on suunnitellut ja kirjoittanut Sanna Hiltunen, @parantavaruoka -Instagramtilin omistaja.

Katso myös muita kesäisiä reseptejä: Matcha-jäätelö, reseptit yhden päivän puhdistuskuuriin, kesäisiä dippikastikkeita hedelmille ja marjoille ja puhdistava vihersmoothie.